خبرگزاري فارس- دبيركل جنبش ملي ليبي با اشاره به اعتراضهاي سراسري اخير كه اين كشور را فراگرفته است، گفت: انقلابيون و مردم ليبي احساس ميكنند كه به ارزشها و اهدافي كه براي آن عليه رژيم قذافي قيام كرده بودند، خيانت شده است.
"مفتاح لملوم"، دبيركل جنبش ملي ليبي در گفتوگو با خبرنگار بين الملل فارس درباره درگيريهاي اخير روي داده ميان انقلابيون و شوراي ملي انتقالي ليبي گفت: انقلابيون ليبي براي اهدافي خاص قيام كردند كه به نظر ميرسد تاكنون محقق نشده است.
وجود بازماندگان رژيم سابق موجب نارضايتي مردم شده است
دبيركل جنبش ملي ليبي توضيح داد: در واقع هنگاميكه انقلاب ليبي رخ داد و ملت عليه رژيم قذافي قيام كرد، داراي خواستههايي بود، اما اكنون كساني كه اداره امور در كشور را در دست دارند، روابطي با بازماندگان رژيم سابق دارند، مانند رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي كه براي سالها وزير دادگستري رژيم قذافي به شمار ميآمد، آنچه اكنون موجب خشم انقلابيون و بروز اين درگيريها شده، اتخاذ تصميماتي است كه به نظر ميرسند، به سود رژيم گذشته است.
وي در ادامه افزود: هنگاميكه آزادي سازي ليبي به پايان رسيد، ملت ليبي ميخواست شاهد تحقق آن چيزي باشد كه براي آن قيام كرده بود، از جمله دست يافتن به آزادي، اما گويا كسانيكه بر مسند قدرت در حال حاضر تكيه زدهاند، اين مقام به مذاق آنها بسيار خوش آمده و اقدام به اتخاذ تصميماتي كردهاند كه برخلاف خواست و ميل ملت ليبي است و بيترديد مردم در برابر اين تصميمات سكوت نخواهند كرد.
شوراي انتقالي ليبي در برابر انقلابيون تبعيض قائل ميشود
مفتاح لملوم گفت: در اين شكي نيست كه شوراي انتقالي ليبي در حال گرد آوردن طرفداران و هواداراني براي خود است و در طول انقلاب نيز از برخي جهتها و طرفهاي خاص از انقلابيون حمايت ميكرد، در حالي كه به گروههاي ديگر توجهي نداشت و همين موجب بروز برخي فتنهها و مشكلات هر از چندگاهي ميان اين گروهها شد، همچنين اين اختلافات زمينه را براي باز شدن پاي بازماندگان رژيم سابق به دستگاههاي كنوني شد.
دبيركل جنبش ملي ليبي گفت: اين درگيريها را بايد نتيجه اقدام شوراي ملي انتقالي ليبي جهت سلب آزادي مردم برشمرد و تظاهراتها و تحصنهايي كه هم اكنون در كشور شاهد آنها هستيم و خواهان تصحيح روند انقلاب هستند، واكنشي طبيعي است و مردم ليبي به اين طريق ميخواهند، پاكي و قداست را به انقلاب خود گردانند و اصول و ارزشهايي را كه براي آن قيام كردند، را دوباره احيا كنند.
اعتراضهاي اخير ليبي ايستادگي در برابر تحريف انقلاب است
دبيركل جنبش ملي ليبي درباره تحصنهايي كه سراسر ليبي را فراگرفته است، گفت: تحصنها و اعتراضهايي كه هم اكنون اكثر شهرهاي ليبي شاهد آن هستند نه تنها خواهان سقوط الكيب و دولتش، بلكه خواهان انحلال مجلس انتقالي ليبي و همچنين رئيس اين شورا كه با رژيم سابق در ارتباط بوده هم هستند.
دبيركل جنبش ملي ليبي با اشاره به تصميمات بحث برانگيز شوراي ملي انتقالي ليبي گفت: اين شورا نماينده واقعي ملت ليبي نيست، بنابراين طبيعي است كه در قبال اتخاذ چنين تصميماتي مردم واكنش نشان داده و خواستار انحلال شورا و برگزاري انتخابات آزاد شوند تا ملت ليبي نمايندگان واقعي خود در مجلس ملي (پارلمان) اين كشور را انتخاب كنند و اين همان چيزي است كه مردم در تحصنها و راهپيماييهاي خود خواهان آن هستند.
طرح آشتي ملي مشروط به محاكمه بازماندگان رژيم سابق است
وي درباره طرح آشتي ملي و خلع سلاح انقلابيون گفت: شوراي ملي انتقالي ليبي براي برقراري آشتي ملي پيش از قصاص و محاكمه بازماندگان رژيم سابق به خاطر جناياتي كه مرتكب شده بودند، گام برداشت و اين اقدام در مرحله كنوني امري غيرمنطقي و نامشروع است، چون در حال حاضر بسياري از بازماندگان رژيم قذافي كه با وي و رژيمش همكاري داشتند، هم اكنون در شوراي ملي انتقالي ليبي حضور داشته و ضمن بازگشت به پستهاي سابق خود به فعاليتهاي خود ادامه ميدهند، به همين دليل انجام آشتي ملي به معناي عفو كامل آنهاست و اين اصلا به سود ملت ليبي نيست.
مفتاح لملوم گفت: اين توسط ملت ليبي پذيرفته نيست كه بازماندگان رژيم سابق با اقدامي تحت عنوان آشتي ملي از تمام اعمال و اقداماتشان در زمان رژيم سابق چشم پوشي شود، در حالي كه در همان زمان شوراي ملي انتقالي ليبي طرح خلع سلاح انقلابيون را ارائه دهد و آنها را از اعتراض به تصميمات نامشروع شورا بازدارد و اين دلالت بر اين امر دارد كه شوراي انتقالي از قيام انقلابيون نگران و بيمناك است.
مردم و انقلابيون در برابر هر اقدام مغاير با ارزشهاي انقلاب خواهند ايستاد
اين معارض ليبي گفتوگوي خود را با فارس با بيان اين نكته به پايان رساند كه او اطمينان دارد، هيچ اقدامي نميتواند، اين انقلاب را از مسير واقعي خود بازداشته و آن را تحريف كند و اين امري روشن و آشكار است، انقلابيوني كه موفق شدند، رژيم 42 ساله قذافي را با آن طغيانگري و جبروت سرنگون كنند، بيترديد از پيشرو برداشتن اين شورا در صورتيكه نخواهد خواستههاي مورد نظر آنها را برآورده سازد، برايشان بسيار سهل و آسان است.