جيبوتي از شوراي امنيت سازمان ملل متحد خواست به اريتره فشار اورد تا نيروهاي نظامي خود را از مناطق مرزي مورد مناقشه خارج کند.
رابل اولهايه نماينده دايم جيبوتي در سازمان ملل متحد از شوراي امنيت سازمان ملل متحد خواست از تمام توان و اختيارات خود براي اجراي دقيق قطعنامه هزار و هشتصد و شصت و دو که ژانويه سال دو هزار و نه درباره عقب نشيني نيروهاي نظامي اريتره از مناطق مرزي مورد مناقشه با جيبوتي به تصويب رسيد استفاده کند.
بر اساس اين قطعنامه، شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارتش اريتره را ملزم کرد در ظرف پنج هفته نيروهاي خود را از مناطق مرزي مورد مناقشه با جيبوتي خارج کند.
نماينده دايم جيبوتي در سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد از شانزدهم اوريل سال دو هزار و هشت که ارتش اريتره در اقدامي تحريک اميز و توجيه ناپذير به منطقه مورد مناقشه راس دوميرا در شمال جيبوتي حمله کرد، اوضاع امنيتي در مرزهاي مشترک دو کشور همچنان متشنج است. منطقه مورد مناقشه راس دوميرا در تنگه باب المندب در حاشيه درياي سرخ قرار دارد.
دهم ژوئن سال دو هزار و هشت تبادل اتش ميان نيروهاي نظامي اريتره و جيبوتي سي و پنج کشته و دهها زخمي بر جا گذاشت. دو کشور پيش از اين نيز به علت اختلاف بر سر مالکيت اين منطقه دو بار در سالهاي هزار و نهصد و نود
و شش و هزار و نهصد و نود و نه با يکديگر جنگ کرده اند.
نماينده دايم جيبوتي در سازمان ملل متحد تاکيد کرد کشورش به توصيه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد درباره حل و فصل مسالمت اميز مناقشه مرزي با اريتره عمل کرده است.
شوراي امنيت در قطعنامه خود از جيبوتي و اريتره خواسته است براي حل مسالمت اميز اختلافات مرزي تلاشهاي ديپلماتيک خود را افزايش دهند و در اين راستا مسيري را دنبال کنند که قوانين و کنوانسيونهاي بين المللي ترسيم کرده است.
رابل اولهايه افزود متاسفانه تلاشهايي که دولت جيبوتي مطابق با توصيه هاي سازمان ملل متحد انجام داد با بي اعتنايي و بي اعتمادي دولت اريتره مواجه شد و مقامات اريتره پيوسته با اظهارات و بيانيه هاي توهين اميز و تحريک کننده مانع از حل و فصل اختلافات شدند.
قطعنامه هزار و هشتصد و شصت و دو شوراي امنيت سازمان ملل متحد که چهاردهم ژانويه سال دو هزار و نه به اتفاق اراي اعضاي اين شورا به تصويب رسيد از دولت اريتره خواست حداکثر ظرف مدت پنج هفته نيروهاي نظامي خود را از مواضع خود در مناطق مرزي مورد مناقشه با جيبوتي خارج کند و در تلاشهاي ديپلماتيک کنوني که براي حل و فصل مسالمت اميز اختلافات مرزي دو کشور در جريان است مشارکت کند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، رابل اولهايه تاکيد کرد يک روز پس از تصويب قطعنامه شوراي امنيت ، دولت اريتره انرا رد کرد و با ادامه اقدامات تحريک اميز خود مانع از حصول هر گونه پيشرفت در اين زمينه شد. نماينده دايم جيبوتي در سازمان ملل متحد افزود بدون ترديد نظامي کردن يک مسير دريايي راهبردي اثار منفي زيادي براي کل منطقه خواهد داشت و تبادلات تجاري را از طريق اين مسير و همچنين سرمايه گذاري را در کشورهاي منطقه مختل خواهد کرد.