خبرگزاري فارس- رئيس جمهور گينه بيسائو كه براي درمان بيماري خود به فرانسه سفر كرده بود، در سن 64 سالگي در بيمارستان "وال دوگراس" فرانسه درگذشت
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري الجزيره قطر، "مالام باكاي سانها" كه پيش از سال جديد ميلادي براي درمان به فرانسه رفته بود و از آن زمان در حاكت كما به سر مي برد، در بيمارستان "وال دوگراس" درگذشت.
بر اساس قانون اساسي گينه، "ريموندو بريرا"، رئيس انجمن ملي و از اعضاي حزب حاكم اين كشور، به عنوان رئيس جمهور منصوب مي شود تا انتخابات اين كشور طي 90 روز آينده برگزار شود.
گينه بيسائو در غرب آفريقا واقع شده است و از زمان استقلال از پرتغال در سال 1974 شاهد كودتاها و تروهاي سياسي فراواني بوده است.
ورود "اسماعيل هنيه" به مصر
رئيس دولت منتخب فلسطين در اولين سفر خارجي خود، در راس هياتي وارد قاهره، پايتخت مصر شد.
"اسماعيل هنيه" كه در بازگشت از تونس وارد فرودگاه قاهره شده بود، با استقبال فراوان مردم روبرو شد؛ برخي از مردم تصاويري از وي ، پرچم هاي فلسطين و مصر و يا پلاكاردهايي با عنوان "الاقصي ما را مي خواند" حمل مي كردند.
اعتراضات در نيجريه دهها زخمي برجاي گذاشت
دهها هزار نفر از مردم نيجريه با برگزاري تظاهراتي به حذف حمايت هاي دولت از سوخت اعتراض كردند و در درگيري با پليس يك نفر از معترضان كشته و 24 نفر نيز مجروح شدند.
همچنين اتحاديه هاي كارگري نيز از امروز در همه مناطق اين كشور اعتصاب مي كنند.
خشم مردم نيجريه از لغو حمايت هاي دولت از سوخت، با ناكامي دولت براي تحت كنترل گرفتن گروه "بوكوحرام" در شمال نيز همراه شده است.
ليبي ممنوعيت همكاري تجاري و اقتصادي با لبنان و سوئيس را لغو مي كند
دولت ليبي اعلام كرد كه ممنوعيت همكاري تجاري و اقتصادي با لبنان و سوئيس را لغو كرده و مانند ساير كشورها آزادي همكاري با اين دو كشور وجود دارد.
"احمد الكوشبي"، معاون وزارت اقتصاد ليبي يادآور شد: همكاري ما با اين كشورها بر اساس احترام متقابل و تامين منافع خواهد بود.
ليبي در زمان رژيم "معمر قذافي" به علت بحران هاي ديپلماتيكي كه با لبنان و سوئيس داشت، همكاري خود را با اين دو كشور لغو كرد.
بحران ميان سوئيس و رژيم قذافي در سال 2008 هنگامي آغاز شد كه دستگاه قضايي سوئيس "هانيبال قذافي"، فرزند وي را به علت بدرفتاري با دو خدمتكارش بازداشت كرد.
اختلاف ميان لبنان و ليبي نيز زماني شدت يافت كه ليبي از دعوت كردن لبنان براي حضور در نشست سال 2010 سران عرب در شهر "سرت" امتناع كرد؛ علت اين امر اعتراضات شيعيان لبنان به حضور مقامات كشورشان در اين نشست بود، زيرا آنها رژيم قذافي را عامل ربوده شدن "امام موسي صدر"، رهبر شيعيان كشورشان مي دانستند.