شبکه خبر دانشجو-اظهارات كارشناسان و مقامات آمريكايي نشان دهنده تمايل آمريكا و تلاش آن براي برقراري تعامل نزديك با اخوانالمسلمين به عنوان قدرتمندترين حزب كنوني مصر است.
به گزارش خبرنگار حوزه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از روزنامه الرياض، ايالات متحده پس از يك دوري طولاني مدت از اخوان المسلمين مصر، در مواجهه با واقعيات سياسي مصر بار ديگر دست دوستي به سمت آنان دراز كرد.
آمريكا اگر چه ادعا مي كند كه درباره مسائل سه گانه موضع اخوان در قبال اقليت ها، زنان و قرارداد صلح كمپ ديويد نگران است، اما به دنبال گفت و گو و برقراري ارتباط با اين حزب ريشه دار و گسترده در مصر است.
بويژه آن كه در اولين انتخابات پارلماني مصر بعد از سقوط مبارك، حزب عدالت و آزادي، شاخه سياسي اخوان المسلمين، حائز اكثريت آرا شده و هيچ يك از احزاب رقيب سكولار و ليبرال نتوانسته اند در اين مورد با اخوان رقابت كنند.
مارينا اوتاوا، مسئول بخش خاورميانه مؤسسه صلح آمريكا كه مركز آن در واشنگتن است، مي گويد: «روشن است كه اكنون اخوان المسلمين تنها حزب قدرتمند در مصر است» و تأكيد مي كند كه سران كاخ سفيد بايد با اين حزب گفت و گو كنند.
وي با اشاره به عدم ارتباط آمريكا با اخوان در زمان بوش مي گويد: «سياست دولت بوش بر اين اساس بود كه مبارك مورد پذيرش آمريكاست» و اخوان المسلمين و همه فعالان سياسي مرتبط با آن را تهديدي براي ثبات منطقه و منافع ملي خود مي دانست.
اهميت تحولات مصر براي آمريكا به اين دليل است كه اين كشور از سال 1379 كه به عنوان اولين دولت عربي امضاكننده قرارداد صلح با اسرائيل شناخته شد، به محور اصلي سياست گذاري هاي آمريكا در خاورميانه تبديل گرديد.
البته آمريكا پيش از شروع انتخابات پارلمان مصر نيز به اين نتيجه رسيده بود كه در زماني كه حزب دموكراتيك ملي مصر به رهبري مبارك ديگر قدرتي در مصر ندارد، ناگزير از تعامل با اخوان است كه بزرگترين و سازمان يافته ترين حركت سياسي در مصر است.
چنان كه كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا قبل از شروع انتخابات مصر گفته بود كه در چارچوب «از سرگيري سياست هايي» كه از شش سال پيش در قبال مصر شروع شده، «تماس هاي محدودي» با اخوان المسلمين برقرار كرده ايم.
اكنون بعد از برگزاري انتخابات پارلماني، آمريكا در حال رصد تحولات داخلي مصر و عوامل تأثيرگذار در نتايج انتخابات آتي رياست جمهوري مصر است.
اما رهبران اخوان مي گويند، هنوز در مورد معرفي و حمايت از هيچ كسي به عنوان نامزد خود در انتخابات رياست جمهوري تصميم نگرفته اند.
محمود غزلان، سخنگوي جماعت اخوان المسلمين اخبار منتشره در مطبوعات مصري مبني بر احتمال اعلام نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب به عنوان نامزد اين حزب را تكذيب كرده و گفته است كه اخوان در مورد عدم معرفي نامزدي براي رياست جمهوري مصر، بر مواضع قبلي خود تاكيد دارد.
مقامات آمريكايي و اسرائيلي پيش از اين بارها نسبت به قدرت يافتن اخوان المسلمين و ديگر احزاب اسلامگرا، بويژه با توجه به موضع آنان در مورد قرارداد كمپ ديويد ابراز نگراني كرده اند.