ایرنا-شيخ 'حمد بن خليفه آل ثاني' امير قطر كه به موريتاني سفر كرده بود با اظهارات مداخله جويانه و نسنجيده خود موجب ناراحتي 'محمد ولد عبدالعزيز' رييس جمهور اين كشور گرديد و مجبور شد بدون تشريفات رسمي نواكشوت را تكر كند.
روزنامه السراج موريتاني در اين خصوص نوشت: ديدار امير قطر با رئيس جمهور موريتاني باعث ناراحتي شديد رئيس جمهور شد و علت اين ناراحتي هم اين بود كه امير قطر به وي نصيحت كرد كه دست به اصلاحات بزند و همچنين وي از رئيس جمهور موريتاني خواست كه بر بشار اسد فشار آورد تا دست از سياست هاي خود بردارد.
السراج در ادامه افزود: رئيس جمهور پاسخ تندي به امير قطر داد و با اعلام همبستگي كامل با بشار اسد ، در مورد حوادث منطقه نيز گفت ، چيزي كه در حال حاضر در منطقه مشاهده مي شود جز توطئه عليه مقامات حاكم نيست.
به گزارش روز سه شنبه پايگاه خبري ميدل ايست آنلاين، امير قطر كه پايان هفته گذشته به نواكشوت سفر كرده بود درحالي موريتاني را ترك كرد كه برخي منابع خبري آن را يه نوعي اخراج وي از اين كشور تلقي كردند.
بر اساس اين گزارش امير قطر در پي اختلافات پيش آمده ميان وي و رئيس جمهور موريتاني به ناچار اين كشور آفريقايي را ترك كرد.
'محمد ولد بن عبدالعزيز' رئيس جمهور موريتاني روز پنجشنبه گذشته استقبال گرمي از امير قطر بعمل آورد اما در جريان ديدارهاي اين دو مقام، جدال لفظي ميان طرفين بالا گرفت و آن زماني بود كه امير قطر به رئيس جمهور موريتاني سفارش كرد كه با در پيش گرفتن سياست گسترش آزادي ها و سياست هاي اقتصادي كارآمد ، دست به اصلاحات دموكراتيك در كشور بزند، اما اين سخنان امير قطر باعث ناراحتي شديد محمد ولد بن عبدالعزيز شده و او شروع به انتقاد از سياست هاي قطر در منطقه كرد و با بيان اينكه اين سخنان امير قطر دخالت در امور داخلي كشور وي است ، اين سياست ها را 'تلاش براي صدور انقلاب مورد نظر قطر' دانست.
رييس جمهور موريتاني در ادامه دراعتراض به سياست هاي خبري شبكه قطري الجزيره نيز گفت : اين شبكه با سياست هايي كه در پيش گرفته ،قصد تحريك مردم ضد مقامات و دولت هاي خود دارد و به نظام هاي حاكم در كشورهاي عربي و اسلامي حمله كرده و قصد براندازي آنها را دارد .
گفتني است هيات قطري هنگام ترك نواكشوت ، به تصوير برداران تلويزيون موريتاني اجازه فيلمبرداري از آنان را نداد.
منابع آگاه اعلام كردند كه دستگاه هاي امنيتي عربي به مقامات و دستگاه امنيتي موريتاني توصيه كرده بودند كه با سفارش هاي قطر در خصوص ضرورت ايجاد تغيير در كشور با احتياط برخورد كنند زيرا اين اقدام قطر چيزي جز كشاندن موريتاني به ميدان اعتراضات كه قطري ها منادي آن در منطقه اند، نيست .