مهر-يك كارشناس مسائل آفريقا اختلاف طبقاتي شديد در نيجريه را عامل قدرت گرفتن گروههاي تروريستي افراط گرا در اين كشور ارزيابي كرده و از گسترش اعتصابات در اين كشور عليه سياست حذف يارانه هاي مواد سوختي توسط دولت خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر "ديرك كوهنرت" از كارشناسان مسائل آفريقا در گفتگو با روزنامه سوئيسي "تاگس انسايگر" به بررسي تحولات اخير نيجريه پرداخته و درباره دلايل آشفتگي ها و هرج و مرجهاي اخير در اين كشور اظهار داشت: مسئله، كاهش يارانه هاي مواد سوختي است. يارانه ها يك سنت طولاني در نيجريه دارند. اين يارانه ها بعضا حدود يك چهارم بودجه دولتي را مي بلعند كه بيشتر از بودجه اي است كه دولت براي تحصيل، سلامت و كشاورزي هزينه مي كند.
اين كارشناس مسائل آفريقا در بخش ديگري از اين گفتگو خاطرنشان كرد: شمال نيجريه در شعله هاي آتش مي سوزد. حملات تروريستي گروه "بوكو حرام" وابسته به القاعده در پايتخت اداري اين كشور در شهرهاي لاگوس و ابوجا و در بخشهاي جنوب شرقي اين كشور شدت گرفته است. رئيس جمهوري نيجريه با قطع يارانه سوخت در چنين شرايطي به اين نا آراميها در كشور خود و در تمام آفريقاي غربي دامن مي زند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه شرايط در نيجريه چگونه پيش خواهد رفت اظهار داشت: اعتصابهاي عمومي گسترش خواهد يافت اگر رئيس جمهوري اين كشور حداقل در برخي موارد از قطع يارانه ها صرف نظر نكند. چنين اعتصابهاي گسترده اي آبي است كه در آسياب گروه تروريستي "بوكو حرام" ريخته مي شود.
دكتر كوهنرت در بخش ديگري از اين گفتگو علت قدرتمند شدن گروه تروريستي بوكو حرام كه اخيرا حملات تروريستي شديدي را عليه مسيحيان در اين كشور به راه انداخته اند را اختلاف طبقاتي در اين كشور و فاصله افتادن بين غني و فقير ارزيابي كرده و اظهار داشت: جوانان در اين كشور اميد به آينده ندارند و در دام اين گروه تروريستي گرفتار مي شوند.
وي افزود: نيجريه از نظر منابع طبيعي ثروتمند است البته فساد زيادي در اين كشور وجود دارد. درآمدهاي حاصل از منابع طبيعي در درجه اول عايد نظاميان و نخبگان سياسي در اين كشور مي شود.
اين كارشناس مسائل آفريقا در پاسخ به اين پرسش كه چه كسي در به وجود آمدن اين فساد هنگفت در نيجريه مقصر است اظهار داشت: فاكتورهاي مختلفي وجود دارد. يكي از آنها دهه هاي سلطنت نظامي در اين كشور است كه اقتصاد آن را تضعيف كرد. رهبري بد حكومت نيز از ديگر دلايل گسترش فساد است. همچنين سياست هاي توام با رشوه خواري شركت ها و بانك هاي اروپايي نيز در اين ميان مقصر هستند.
وي در پايان اين گفتگو اظهار داشت: نه ناتو و نه ارتش محلي نمي تواند گروه تروريستي بوكو حرام را نابود كند. اين گروه وابسته به القاعده با مردم نيجريه در هم آميخته است. بازسازي اين كشور بايد از داخل انجام شود با يك رهبري خوب و تشكيل يك دولت مشروع و مبارزه با فقر.