واحد مرکزی خبر / نشستی در دانشگاه علوم اسلامی الازهر مصر در قاهره برگزار شد که در پایان آن از ابتکار الازهر که خواستار تحویل قدرت به غیر نظامیان و بازگشت نیروهای ارتش به پادگانهایشان است حمایت شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، علاوه بر احمد طیب رئیس الازهر، بابا شنوده رهبر مسیحیان مصر، کمال جنزوری نخست وزیر مصر و شماری از شخصیتهای نیروهای سیاسی و دینی شرکت کرده بودند .
عبد البصیر حسین خبرنگار شبکه الجزیره در قاهره در گزارشی گفت: شاید این برای نخستین بار است که شخصیتهای سیاسی و دینی و حزبی دیروز در مصر در یک جا و برای یک هدف یعنی توافق در خصوص «اتحاد و هدف » آن هم در مرحله سرنوشت ساز کنونی کشور جمع شده بودند .
شرکت کنندگان با صدور بیانیه ای بر لزوم حفظ روحیه مسالمت آمیز میدان التحریر و برابری همه مردم در حقوق و وظایف تاکید کردند.
آنها همچنین درخواست کردند محاکمه های نظامی متوقف شود و همه بازداشت شدگان سیاسی آزاد شوند و طرفهای سیاسی به نتایج انتخاباتی پایبند باشند .
الطیب گفت: «ارتش ملی که سرمایه کشور و حامی قیامهای انقلابی است به نقش خود یعنی حراست از مرزهای مصر و امنیت ملی آن، بازگردد.
از ظرفیتهای مردم و به خصوص جوانان انقلابی برای ساختن جامعه و کشور و مبارزه با عقب ماندگی و فقر و بیماری و بی سوادی استفاده شود».
این ابتکار پس از آن مطرح شد که الازهر سه سند با توافق ملی درباره اصول ساختن کشور مصر، حق ملتها برای انقلاب علیه استبداد و ستم و همچنین تضمین آزادیهای عقیده و بیان برای همگان با مد نظر قرار دادن ارزشهای عالی دینی صادر کرده است.
نشست دیروز همچنین در آستانه نخستین سالگرد انقلاب بیست و پنجم ژانویه مصر برگزار شد که برخی ها بیم آن را دارند انقلاب دچار انحراف شود.
احمد ماهر از رهبران جنبش ششم آوریل گفت: «انقلاب به صورت مسالمت آمیز آغاز شده است و مسالمت آمیز نیز ادامه دارد.
هر آنچه که درباره خرابکاری و حمله به موسسات مهم دولتی به انقلابیون نسبت داده می شود دروغ است.
توسل به زور و خرابکاری از اندیشه جوانان به دور است».
عبد البصیر گفت ماههای گذشته صحنه قطب بندیهای شدید در مصر بود که بسیاری معتقد بودند چنین فضایی وحدت کشور را با توجه به اختلافات درباره روند انقلاب تهدید می کند این در حالی است که شورای نظامی حاکم بر مصر درخواست کرده است سالگرد انقلاب عید ملی باشد.
حاضران در این نشست بر لزوم تکمیل اهداف انقلاب و حفظ دستاوردها و مسالمت آمیز بودن آن تاکید کردند.
آنها همچنین بر توجه به همه طیفهای جامعه به هنگام تدوین قانون اساسی جدید کشور و پرهیز از غلبه یک طیف بر طیف دیگر و به حاشیه راندن برخی تاکید کردند.