خبرگزاري فارس: يك تحليلگر مسايل منطقهاي تشكيل هيئت موسوم به امر به معروف و نهي از منكر بر اساس مدل افراطي عربستان سعودي در مصر را به كلي رد كرده و آن را ناشي از ابتذال فكري طراحان آن دانست.
به گزارش فارس، فهمي هويدي در مقاله اي كه در پايگاه خبري الجزيره قطر درج شده، به بررسي تلاش هاي سلفيون مصر براي ايجاد هيئت امر به معروف و نهي از منكر مشابه تجربه عربستان سعودي در اين كشور پرداخته و تاكيد كرد كه بزرگترين منكر در كشور همان طاغوت بود كه انقلاب مصر آن را تغيير داد و بزرگترين معروف نيز برپايي نظام دمكراتيك در كشور است كه بر اساس آن هر شهروندي حق خود در آزادي و كرامت انساني را دريافت كند.
وي در اين مقاله در ابتدا از به كار بردن اصطلاح ديني امر به معروف و نهي از منكر در مصطلح رايج عذرخواهي كرده و به تجربه شكست خورده استفاده از اين هيئت در كشورهاي همسايه اشاره كرد كه به سرباري براي خود جامعه آنها تبديل شده است.
هويدي تاكيد كرد كه دويدن به دنبال مردم در خيابان ها و مجبور كردن آنها به بستن مغازه هاي خود در اوقات نماز باعث سبك شدن دين مي شود و آن را از محتواي اصلي خود خالي ميكند. اين روند ما را در برابر دو گروه بد قرار مي دهد، گروه اول متدينان افراطي هستند و گروه دوم نيز گروهي هستند كه به دنبال اشتباهي از گروه اول مي گردند تا آن را بزرگنمايي كرده و تعميم دهند و مردم را نسبت به آنها بترسانند.
وي در اين مقاله تاكيد كرد كه پرداختن به برخي جزئيات پيش پا افتاده مي تواند اولويت هاي كشور را تغيير دهد و اختلال در روند انقلاب ايجاد كند و در اينصورت است كه آنها به آبروي يك نفر اهميت مي دهند، اما به آبروي تمام امت اسلام اهميتي نمي دهند، در اين شرايط آنها به روابط زنان و مردان حساس مي شوند، اما اهميتي به خودكامگي هاي طاغوتي كه ملت آنها را بزير كشيده است، نمي دهند.
هويدي در مورد گروهي كه به دنبال پياده كردن مدل عربستان سعودي در مصر هستند، گفت: ما از اين افراد نشنيده ايم كه در مورد فقر و ظلم و فساد و غارت اموال كشور و حالت فوق العاده و ساير مصيبت هاي مردم سخن بگويند، در عين حال همواره به روي چيزي هايي تكيه مي كنند كه آنها را اخلاقيات مي نامند. اين در حالي است كه منكرات بزرگتري كه در بالا به آنها اشاره كرد، هرگز مورد اختلاف علما نيستند، اما منكرات كوچك همواره مورد اختلاف علماي اسلامي قرار دارند.
اين تحليلگر مسايل منطقه اي تاسيس هيئت سعودي امر به معروف و نهي از منكر در مصر را ايده اي مبهم خواند و آن را نشان از ابتذال فكري دانست كه برخي به آن مبتلا هستند، وي تاكيد كرد كه روند مبارزه با منكرات بايد بر اساس عقل هوشيار و با دقت نظر خاصي صورت گيرد.