معاون وزیر روابط و توسعه همکاریهای بین المللی آفریقای جنوبی در صدر هیاتی بلند پایه از جمله سفیر آفریقای جنوبی در تهران ،با معاون وزیر اقتصاد دیدار و گفتگو کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ،در این دیدار راههای گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری ، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سازمان سرمايه گذاري و كمكهاي اقتصادي و فني ايران؛ بهروز علیشیری معاون وزیر اقتصاد ، با اشاره به روابط دوستانه و تاریخی دو کشور بر اجرای توافقات بانکی به منظور تسهیل در مناسبات تجاری و اقتصادی از جمله تاسیس بانک مشترک ایران و آفریقای جنوبی و همچنین ایجاد رابطه کارگزاری بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر بانکهای کشورمان در آفریقای جنوبی تاکید کرد.
علیشیری در ادامه افزود: ایران به علت ثبات سیاسی و اقتصادی در بحران مالی جهانی در مقایسه با کشورهایی دیگر ، کمتر آسیب دیده است.
وی تأکید کرد توسعه رابطه با آفریقا یکی از محورهای اصلی سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران است و آفریقای جنوبی در این میان از نقش محوری برخوردار است.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به نزدیکی دیدگاههای دو کشور در خصوص مسائل و تحولات بین المللی بر لزوم رایزنی های بیشتر و اتخاد مواضع مشترک در سازمانهای بین المللی تأکید کرد.
*نقش فعال اتاقهای بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی
رییس کل سازمان سرمایه گذاری، با اشاره به نقش فعال اتاقهای بازرگانی دو کشور در ارتقای روابط اقتصادی ،خاطر نشان کرد: وظیفه حاکمیتی دو کشور باید در جهت تسهیل حضور بخش خصوصی در همه عرصه های اقتصادی و تجاری باشد .
وی در ادامه افزود: با توجه به سطح روابط اقتصادی و تجاری دو جانبه ،انتظار می رود موافقتنامه تعرفه ترجیهی بین دو کشور امضا شود.
علیشیری با اشاره به توانمندیهای ایران در حوزه های کشتی سازی ، حمل و نقل دریایی ، نفت ،گاز ،پتروشیمی ، تصریح کرد : با توجه به ماده 4 آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی ،محدودیتی از نظر درصد مشارکت سرمایه گذاری خارجی وجود ندارد.
معاون وزیر اقتصاد ،در عین حال روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را مطلوب توصیف کرد و افزود:
با توجه به ظرفیتهای موجود دو کشور در عرصه خدمات فنی و مهندسی باید تلاش کنیم که این حوزه از روابط اقتصادی دو کشور گسترش پیدا کند .
وی در ادامه یادآور شد : شرکتهای خدمات فنی، مهندسی دو کشور می توانند برای اجرای طرحها و پروژه ها، در کشور ثالث همکاری کنند.
علیشیری تصریح کرد: تجربه شرکت های آفریقای جنوبی از جمله ایرانسل وآریاسوسول نشان داد که سرمایه گذاران آفریقایی در ایران موفق بوده اند.
وی با اشاره به رشد صادرات غیر نفتی در کشورمان اظهار امیدواری کرد که حجم مبادلات اقتصادی فعلی با آفریقای جنوبی از رقم فعلی آن که سه و نیم میلیارد دلار می باشد، افزایش یابد.
این مقام مسئول در ادامه از تصویب خط اعتباری پوشش بیمه ای به ارزش 210 میلیون دلار توسط صندوق ضمانت صادرات ایران جهت اجرایی شدن پروژه های کشورمان در آفریقای جنوبی خبر داد.
علیشیری آمادگی ایران را جهت برگزاری سومین دور کمیته همکاریهای بندری و دریایی ، را اعلام در عین حال افزود: سه موافقتنامه همکاری مشترک نیز درحال نهایی شدن می باشد.
*تغییر ساختارهای نهادهای مالی بین المللی به نفع کشورهای در حال توسعه
در این دیدار ابراهیم اسماعیل ابراهیم معاون وزیر روابط و توسعه همکاریهای بین المللی اظهار داشت: بدون مشارکت فعال ایران حل مسائل خاورمیانه امکان پذیر نیست .
وی در ادامه همکاریهای بیشتر جنوب –جنوب بین کشورهای عضو گروه 15 را خواستار شد.
معاون وزیر روابط و توسعه همکاریهای بین المللی ، بر تغییر ساختار نهادهای مالی بین المللی از جمله بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در جهت منافع کشورهای در حال توسعه تاکید کرد.
وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری10 کمیسیون مشترک با کشورمان ، افزود: کمیسیون مشترک یازدهم در زمانی برگزار می شود که در دنیا شاهد بحران مالی اقتصادی هستیم.
ابراهیم اسماعیل ابراهیم در ادامه یادآور شد : ایران قدرت منطقه ای با تاثیرات بین المللی است و با مشارکت دو کشور باید گامهای جدی را در تجارت و سرمایه گذاری مشترک برداریم.
به گفته این مقام مسئول ،سرمایه گذاران بخش خصوصی آفریقای جنوبی تمایل دارند در پروژه های متنوع ایران سرمایه گذاری نمایند .
وی در عین حال تاکید کرد: کشور آفریقای جنوبی آماده است از تجارب ایران در زمینه کشتی سازی استفاده نماید.
این مقام مسئول آفریقایی ضمن استقبال از پیشنهادات معاون وزیر اقتصاد، از بخش خصوصی کشورمان برای حضور در پروژه های آفریقای جنوبی نیز دعوت کرد.
وی در پایان از اجرایی شدن پوشش بیمه ای موسسه بیمه اعتبار صادراتی ECC آفریقای جنوبی جهت اجرای پروژه های سرمایه گذاری و لزوم بهره مندی تجار و بازرگانان بخش خصوصی دو طرف از منابع مالی موجود تاکید کرد و افزود: آفریقای جنوبی آماده است هیات فنی و تخصصی کشورمان را جهت مشارکت فنی به افریقای جنوبی دعوت نماید.