يک پژوهشگر مصري با انتقاد از موضع ضعيف سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي ملل متحد (يونسکو) در برابر رژيم صهيونيستي، گفت که اين رژيم همچنان به سرقت و تخريب آثار باستاني در خاورميانه ادامه مي دهد.
عبدالرحيم ريحان مدير منطقه اثري نويبع در قاهره روز چهارشنبه به ايرنا گفت: سازمان علمي ، فرهنگي و آموزشي سازمان ملل (يونسکو) از هنگام تشکيل تا کنون در رويارويي با جنگ رژيم صهيونيستي براي نابود کردن هويت عربي و نقض مقدسات و سرقت آثار و اماکن باستاني اسلامي و تبديل آنها به مراکز فساد با شکست روبرو شده است.
وي افزود: يونسکو همچنين در جلوگيري از انهدام مساجد باستاني در نوار غزه، سرقت و تخريب آثار عربي در جولان، لبنان، عراق و فلسطين از سوي رژيم صهيونيستي ناموفق بوده است.
وي افزود: رژيم صهيونيستي تلاش مي کند آثار باستاني فلسطين را به عنوان آثار اسرائيلي ثبت کند تا اقدام تلخ غصب سرزمين فلسطين را به اثبات برساند اما اين اقدامات با مصوبات يونسکو در زمينه حفظ ميراث فرهنگي در سرزمين هاي اشغالي منافات دارد.
ريحان با اشاره به جنايات رژيم صهيونيستي در بيت المقدس و ايجاد مناطق يهودي نشين در اطراف آن که شبيه به دژهاي نظامي است ، گفت: اين رژيم تلاش مي کند نشانه هاي تاريخي و ديني اين شهر را تغيير داده و در محل اماکن باستاني اسلامي، کاباره و مراکز فساد داير کند و به اين ترتيب با جذب گردشگر به توسعه اقتصاد خود کمک کند.
وي با اشاره به عمليات حفاري هاي غير علمي در منطقه عين السلوان در فاصله 300 متري جنوب شرقي ديوار مسجد الاقصي ، گفت: رژيم صهيونيستي تلاش مي کند بيت المقدس را در فهرست ميراث جهاني ثبت کند در حالي که اين شهر به نام اردن در اين ليست به ثبت رسيده است.
ريحان افزود: رژيم صهيونيستي همچنين براي تاسيس شهرک گردشگري ديني براي يهوديان در زير زمين برنامه ريزي مي کند و اين اقدام تهديدي عليه مسجد الاقصي است. اين رژيم همچنين در جنگ اخير خود و بر خلاف توافقنامه سال 1954 لاهه در زمينه حفاظت از اماکن فرهنگي در زمان جنگ ، مساجد باستاني غزه را منهدم کرد.
به گفته وي ، بر اساس مطالعات انجام شده از سوي ايهاب الحضري روزنامه نگار فلسطيني، اسرائيل تلاش مي کند 29 اثر فلسطيني را در فهرست ميراث جهاني به نام خود ثبت کند.
ريحان گفت: اين رژيم با اشغال شهرها و روستاها در بلنديهاي جولان در سوريه نام آنها را تغييير داده است، در لبنان نيز هنگام اشغال جنوب اين کشور اقدام به سرقت آثار باستاني از کشتزارهاي شبعا کرد و چند اثر را تخريب و جاده هاي نظامي روي آنها ايجاد و اشيايي را از جنوب لبنان به موزه هاي صهيونيستي در فلسطين اشغالي منتقل کرد.
وي در پايان گفت: به موجب مطالعاتي که از سوي دکتر فرج الله يوسف انجام گرفته ارتش هاي اشغالگر هنگام اشغال عراق در سال 2003 حدود 24 هزار اثر باستاني را از موزه بغداد سرقت کردند. همچنين يک هيات وابسته به سازمان هاي صهيونيستي در اوت 2003 از عراق ديدار و از اماکن باستاني در بابل و موزه موصل بازديد کرد.