در چنين روزي ديكتاتور تونس در برابر طوفان خشم مردم اين كشور تسليم شد و به عربستان سعودي گريخت. نخستين جرقه "انقلاب" با خودسوزي "محمد البوعزيزي" در شهر "سيدي بوزيد" آغاز شد و به حيات ديكتاتور 23 ساله "زين العابدين بن علي" پايان داد.
آفتاب: در چنين روزي ديكتاتور تونس در برابر طوفان خشم مردم اين كشور تسليم شد و به عربستان سعودي گريخت. نخستين جرقه "انقلاب" با خودسوزي "محمد البوعزيزي" در شهر "سيدي بوزيد" آغاز شد و به حيات ديكتاتور 23 ساله "زين العابدين بن علي" پايان داد.
تظاهراتكنندگان تونسي در خيابان "حبيب بورقيبه" كه سال گذشته شاهد بزرگنرين و گستردهترين اعتراضها به ديكتاتوري زين العابدين بن علي، ديكتاتور فراري تونس بود، تجمع و تظاهرات كردند.
تظاهرات كنندگان تونسي دستنوشتههايي با خود حمل ميكردند كه بر آنها شعارهايي همچون "كار، آزادي، كرامت" و "به خون شهدا وفادار هستيم" و "انقلاب آزادگان براي تكميل اهداف انقلاب" و "داشتن يك شغل حق است" نوشته شده بود.
نخستين جرقه "انقلاب" با خودسوزي "محمد البوعزيزي" در شهر "سيدي بوزيد" آغاز شد و موجب سرنگوني ديكتاتوري 23 ساله "زين العابدين بن علي" در اين كشور شد.
منطقه سيدي بوزيد از جمله مناطق محروم تونس بود كه سالها رنگ آسايش و رفاه را به خود نديده بود تا نمونه عيني و زنده محروميتها در تونس باشد و با خودسوزي يك جوان فروشنده، انقلابي بزرگ در تاريخ تونس رقم خورد.
سيدي بوزيد رقم زننده انقلابي بود كه آتش آن به سرعت سراسر كشور تونس را فراگرفت تا طومار ديكتاتوري 23 ساله زين العابدين بن علي را در تونس در هم بپيچد و او را وادار به فرار از كشور كند.
سيدي بوزيد در واقع انقلاب بر عليه رژيمي بود كه خودكامگي و فساد در آن به حدي رسيده بود كه يك خرده فروش با خود سوزي خود انقلابي بزرگ تونس را رقم زد.
انقلاب تونس نقطه آغاز خيزش عربي و بيداري اسلامي در ميان كشورهاي عربي به شمار ميآيد و شهر "سيدي بوزيد" در اولين سالگرد پيروزي انقلاب تونس ميزبان شماري از شخصيتهاي ملي، حقوقي و بين المللي بود تا طي آن سرنگوني رژيم ديكتاتور بن علي گرامي داشته شود.
"منصف المرزوقي"، رئيس جمهور موقت تونس و رئيس و اعضاي شوراي ملي موسسان از جمله شخصيتهاي ملي مشاركت كننده در مراسم سالگرد انقلاب تونس بودند.
مرزوقي در سخناني كه به مناسبت اولين سالگرد پيروزي انقلاب تونس ايراد كرد، تاكيد نمود كه حكومت و همه مردم تونس موظف هستند، علاوه بر قدرداني معنوي از اين مناطق به حاشيه رانده شده از نظر اقتصادي و معنوي اعتبار و جايگاه واقعي اين مناطق را به آنها باز گردانند.
اما برخي از شهروندان و جوانان شهر سيدي بوزيد، سخنان مرزوقي را كافي ندانسته و خواستار اتخاذ تدابير عملي بيشتر براي حل مشكلات كشور شدند؛ جوانان تونسي خواهان جايگاه شايستهاي در جامعه تونس هستند.
المرزوقي در سخنراني خود به مناسبت اولين سالگرد فرار زينالعابدين بنعلي، رئيسجمهوري مخلوع اين كشور و پيروزي انقلاب مردم تونس در 14 ژانويه 2011 خواستار زمان بيشتري براي حل و فصل مشكلات موجود در كشور شد و گفت: مردم تونس 50 سال از ديكتاتوري رنج برد و هماكنون تمام مشكلاتي كه زماني پنهان و مخفي شده بودند، سرباز زده و خود را نمايان كردهاند.
رئيسجمهوري موقت تونس افزود: در واقع تونس هماكنون با يك سونامي واقعي از مشكلات روبهروست و كشور هماكنون تبديل به يك كارگاه بزرگ شده و در اين شرايط تنها از تونسيها ميخواهم كه به ما فرصت دهند تا كار خود را انجام دهيم.
وي در مورد همپيماني حزبش با اسلامگراهاي حزب جنبش النهضة كه داراي اكثريت پارلماني در مجلس ملي موسسان تونس هستند، گفت: ما چاره ديگري نداشتيم، بزرگترين انتقادهاي وارده به من اين است كه چرا با جناح محافظهكار اسلامگرا متحد شدهام و من ميگويم اگر اين كار را نميكردم، مجبور بودم با آنها رو در رو شوم.
المرزوقي افزود: كساني كه تصور ميكنند، تونس به دست اسلامگراها افتاده، در اشتباهند و اين تنها يك ديدگاه جانبدارانه بوده و ديدگاه درستي نيست.
المنصف المرزوقي تاكيد كرد كه ما تلاشهاي بسياري انجام ميدهيم تا تونس در مسير درست باقي بماند و در مسير دموكراتيك كه در آن حقوق بشر مورد احترام قرار گيرد، حركت كند.
به گزارش فارس به نقل از شبكه المنار،از سوي ديگر يك منبع آگاه در وزارت دادگستري تونس اعلام كرد كه رئيسجمهوري اين كشور امروز (شنبه) و همزمان با اولين سالگرد پيروزي انقلاب تونس يك هزار زنداني تونسي را مورد عفو عمومي قرار داد.