خبرگزاري دانشجويان ايران - رهبر حزب النهضة تونس با اشاره به استقبال كشورهاي جهان از انقلاب تونس، تاكيد كرد كه دولت جديد اين كشور از همكاري با همه كشورهاي جهان استقبال ميكند.
به گزارش انجمن دانشجويان خبرنگار ايسنا، راشد الغنوشي در گفتوگو با شبكه خبري يورونيوز، اظهار كرد: تونس يك كشور سكولار نيست، زبان اين كشور عربي و دين آن اسلام است اما ما براي تمام مردم تونس، چه سكولار باشند و چه اسلامگرا، تضمين ميكنيم كه دولت بر اساس موازين جامعه مدني اداره شود. همه مردم اعم از زن و مرد و با هر گرايشي بايد از حقوقشان در اين كشور برخوردار باشند. آنها صرفنظر از اينكه سكولار يا اسلامگرا باشند، در مقابل قانون برابر خواهند بود.
الغنوشي در مورد زمان انتشار نتايج كميته تحقيق درباره افراطگرايي پليس و ارتش تونس در سركوب انقلاب مردمي اين كشور عليه نظام زين العابدين بن علي، رئيسجمهوري مخلوع تونس، تصريح كرد: دادگاه هماكنون سرگرم بررسي اين مسائل است. حقيقت اين است كه روند كار كند است و لازم است هرچه سريعتر به پيش رود. هماكنون يك سال از انقلاب تونس ميگذرد و مردم نتايج آن را نديدهاند. دادگاه در مورد برخي پروندههاي مربوط به دزدي و اختلاس احكامي صادر كرده است در حالي كه پروندههاي مربوط به خون و جان مردم همچنان در حال بررسي است و بررسي اين پروندهها به كندي پيش ميرود اما تمام پروندهها هماكنون در دست رسيدگي قرار دارند و ما اميدواريم كه مطابق با موازين قانوني و دادرسي عادلانه، همه مسائل هرچه سريعتر حلوفصل شود.
وي درباره راهحلهاي پيشرو براي مشكلات اقتصادي تونس اظهار كرد: هيچ راهحل فوري وجود ندارد. ما نميتوانيم بگوييم كه راهحلهاي سحرآميزي براي كاهش آمار بيكاري و رشد جهشي اقتصاد از صفر به هشت درصد موردنظرمان، وجود دارد. اين به تلاش همه مردم تونس بستگي دارد. حكومت، مخالفان و همه طبقات جامعه بايد براي اصلاح امور به پا خيزند. ما نياز به سرمايهگذاري ملي و خارجي داريم. فرصتهاي بسياري براي سرمايهگذاري در تونس وجود دارد و وعدههاي بسياري نيز داده شده است.
رهبر حزب النهضة در مورد شركاي خارجي تونس جديد تصريح كرد: دنيا به انقلاب تونس خوشامد گفته و ما نيز به همه خوشامد ميگوييم. اولين شريك ما اروپا است. ما به اين مشاركت متعهديم و اميدواريم كه گسترش يابد. تونس تبديل به محل ديدار شده است. وزراي خارجه فرانسه، ايتاليا و آلمان به اينجا آمدهاند. اتحاديه اروپا نيز خيلي راغب است. اين اتحاديه قول سرمايهگذاري، وام و كمك براي توسعه روابط با تونس را داده است. آمريكا نيز مايل به سرمايهگذاري براي گسترش جهانگردي در تونس است. كشورهاي حاشيه خليج (فارس) نيز اصليترين سرمايهگذاران هستند. همچنين كشورهاي همسايه از الجزاير و ليبي گرفته تا مراكش و همه جهان عرب شركاي اقتصادي تونس هستند.
الغنوشي در مورد شباهتهاي حزب النهضة تونس با احزاب اسلامگراي ساير كشورها اظهار كرد: حزب عدالت و توسعه تركيه نزديكترين حزب به ماست. ميان تركيه و تونس نيز شباهتهاي زيادي وجود دارد. هر دو كشور در چارچوب توسعه تاريخي و نزديكي به تجربه غرب و اصلاحات سده نوزدهم، شباهتهاي زيادي دارند و رابطه ما با حزب عدالت و توسعه و هر حزب اسلامي ميانهروي ديگري نيز بسيار عميق است. ما به تجربه تركيه به عنوان يك پيشرو باور داريم و به ويژه دستاوردهاي اين كشور در زمينه اقتصاد، حقوق بشر و دموكراسي برايمان قابل استفاده است و البته هر كشوري ويژگيها و شرايط و موقعيت خاص خودش را دارد.
وي در پايان تاكيد كرد: تونس توسط يك ائتلاف ملي اداره ميشود كه حزب النهضة آن را رهبري ميكند.