خبرگزاري دانشجويان ايران - به دنبال سفر هيات لبناني به ليبي، روابط عمومي مؤسسه امام موسي صدر براي پيگيري پرونده ربودن امام موسي صدر، اطلاعيهاي صادر كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) متن كامل اين بيانيه بدين شرح است:
1. پس از 33 سال عاليترين مقام لبناني براي ديدار با مقامات ليبيايي به طرابلس آمدند. در اين هيات وزير خارجه، نماينده قضايي دولت لبنان در مورد پيگيري ماجراي ربوده شدن امام موسي صدر و صدرالدين صدر حضور داشتند. در اين سفر به علت فشردگي برنامهها در روزهايي اندك ملاقاتهاي فشردهاي صورت گرفت. ابتدا با وزير خارجه عاشور بن خيال، سپس وزير كشور فوزي عبدالعال، پس از آن با مصطفي عبدالجليل، رييس مجلس انتقالي و پس از آن وزير دفاع اسامه الجويلي و بعد نخستوزير دولت موقت عبدالرحمن الكيب و بعد با وزير دادگستري ليبي ديدار شد.
2.از گفتار مقامات ليبايي احساس ميشد كه در مورد تلاش مشترك با هيئت لبناني براي آزادي امام موسي صدر جدي هستند و اين قضيه را قضيه ملي خود ميدانستند. در زمينه سياست خارجي نيز وزير خارجه ليبي گفت اين مساله اولويت اصلي ماست. يكي از وزراي ليبيايي هم گفت كه من هم مانند خانواده از اين قضيه متاثر هستم. برخي از اين افراد از گذشته در جريان قضيه بودند و عليرغم سانسور خبري علاقهمند بودند و آثار امام را خوانده بودند. از حيث يك حكومت تازه تشكيل شده، اين ملاقاتهاي پي درپي و گفتوگوهاي صميمانه و جدي براي پيگيري قضيه اهميت داشت كه نشانگر جديت آنها است.
3. وزير دادگستري ليبي نيز از نظر اجرايي از طرف حكومت انتقالي انتخاب شده است تا كار مشترك ميان دو كشور در حوزه او صورت گيرد. در ديدار با وزير دادگستري چند نكته مطرح شد. اول اينكه طرف ليبايي كار كرده است و در روزهاي گذشته اطلاعات از سوي آنها جمع آوري شده است. با شاهدهاي متعددي گفتوگو شده است و اسناد مختلفي جمعآوري شده است. درباره حيات امام هم بيان كردند كه مناطقي از ليبي هنوز هست كه حكومت انتقالي يا انقلابيون نتوانستهاند به آنها دست يابند. وزير دادگستري و وزير دفاع هم اين نكته را تائيد كردند.
4. وزير دادگستري ليبي پس از ديدار با هيات لبناني در اقدامي فوري دستور داد تا دادستاني ليبي با فرستاده قضايي دولت لبنان قاضي حسن شامي ملاقات كند و در اين ملاقات تبادل اطلاعات شد و اطلاعات مشترك مانند نامها و مكانها رد و بدل شد. قرار شد كه سريعا دادستاني ليبي اطلاعات موجود را تجميع كند و نواقص را برطرف كند و با جديت و سرعت و به صورت مشترك پرونده بررسي شود.
5. هفته آينده هيات ليبيايي به لبنان ميآيد و تحقيقات پيگيري ميشود و اطلاعات به دست آمده دو طرف با يكديگر تكميل شود. مكانيزم عملي همكاري در جلسه با دادستاني طراحي شده است.
6. پيشبيني اوليه هيات لبناني اين بود كه كساني از اين هيات در ليبي بمانند، اما از آنجا كه كميته ليبيايي كارها را به خوبي پيش برده است، قرار شد در مرحله اول اين كميته نواقص خود را برطرف كند. نواقص موجود در حوزههاي مختلفي است، از يك سو مناطقي آزاد نشده است و از سوي ديگربرخي از شاهدان بيرون از ليبي و عدهاي هم در زندان دولت انتقالي هستند. گروهي نيز در اختيار انقلايبون هستند و هماهنگي براي گرفتن اطلاعات از اين مراجع كار دشواري است. گاهي ممكن است مجرايي براي تبادل اطلاعات به آساني يافت نشود.