واحد مركزي خبر / مردم كشورهاي عربي از دخالتهاي قطر به نمايندگي از آمريكا و اسرائيل در كشورهايشان به ستوه آمده اند.
تلويزيون العالم در گزارشي به مناسبت درخواست امير قطر براي اعزام نيروي نظامي عربي به سوريه به بررسي مخالفتهاي مردمي با دخالتهاي قطر در امور داخلي كشورهايشان پرداخته است. تلويزيون العالم در مقدمه اين گزارش گفت: حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر خواستار دخالت نظامي در سوريه شد درخواست فردي كه خود از طريق كودتا عليه پدرش و با حمايت آمريكا به قدرت رسيده است علامتهاي سوال زيادي را درباره برنامه هاي در نظر گرفته شده براي نقش آفريني قطر در كشورهايي كه قيامهاي مردمي در آنها جريان دارد مطرح مي كند، البته اين نقش آفريني با مخالفت شديد مردمي مواجه شده است.
محمود خليلي گزارشگر العالم در ادامه با اشاره به اين كه بزرگترين پايگاه نظامي آمريكا در قطر قرار دارد و اين امير نشين طبق برنامه اي آمريكايي اسرائيلي بر امواج انقلابهاي مردمي منطقه سوار شده و در امور داخلي اين كشورها دخالت مي كند گفت: اما دخالت اين كشور در كشورهاي عربي كه قيامهاي مردمي در آنها جريان دارد با مخالفت مردم اين كشورها، مواجه شده است.
در تونس در نخستين سالگرد انقلابي كه قطر از لحظات اوليه آغاز آن، تلاش كرد مصادره اش كند هزاران نفر در محكوميت نقش اين كشور تظاهرات كردند و از حكومت تونس خواستند با دخالتهاي آمريكايي ـ قطري در كشورشان مخالفت كند.
مردم با شعارهايي در مخالفت با دخالت قطر در امور كشورشان از حمد بن خليفه آل ثاني پادشاه اين كشور استقبال و او را به نوكري آمريكا و رژيم صهيونيستي متهم كردند.
اين تونسي ها همچنين با برپايي تظاهرات در مقابل سفارت عربستان سعودي در شهر تونس از مقامات رياض خواستند زين العابدين بن علي رئيس جمهور مخلوع تونس را تحويل تونس بدهند.
آنها همچنين پشتيباني عربستان از بن علي را محكوم كردند. گزارشگر العالم در ادامه افزود موضع مردم ليبي كه در همسايگي تونس قرار دارد نيز با موضع تونسي ها تفاوتي ندارد به گونه اي كه مقامات، انقلابيون و مردم ليبي نيز قطر را متهم كردند كه با صرف ميليونها دلار در صدد پياده كردن برنامه هاي مخفيانه براي در خدمت گرفتن گروههاي كوچك به منظور تامين منافع آمريكا و اسرائيل در ليبي است.
عبدالرحمان شلغم نماينده ليبي در سازمان ملل متحد اوضاع را در اين جمله خلاصه كرد كه قطر مي خواهد بر ليبي مسلط شود. اما ديدار امير قطر از موريتاني مورد ديگري است كه طبق انتظار دوحه پيش نرفت زيرا دخالت هاي شيخ حمد در مقابل ولد عبدالعزيز رئيس جمهوري موريتاني موجب درگيري لفظي شد و در پايان، اين ديدار به آنچه كه برخي ها آن را اخراج مستقيم شيخ حمد از اين كشور توصيف كردند منجر شد.
از سوي ديگر مصر نيز شاهد اعتراضاتي عليه نقش مشكوك قطر در مصر و ساير كشورهاي انقلابي بود.
در اين كشور نيز تظاهر كنندگان صرف پول هاي كلان از طرف رياض و دوحه براي پيشبرد نقشه هاي خود تحت عنوان كمكها را محكوم كردند.
حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر كه خود با پشتيباني آمريكا و از طريق كودتا عليه پدرش به قدرت رسيد خواستار دخالت نظامي عربي در سوريه شد اين در حالي است كه محمد الدابي رئيس ناظران عربي در سوريه بر اهميت ادامه فعاليت اين گروه تاكيد كرد و به رغم آن كه قطر رياست كميته وزارتي عربي را در خصوص پرونده سوريه برعهده داشت و به ارجاع آن به شوراي امنيت سازمان ملل و بين المللي كردن اين بحران، كه از زمان آغاز زمينه را براي ترويج جنگ داخلي فراهم كرده است، تهديد مي كند اما غربي ها در خصوص تكرار سناريوي ليبي در سوريه ترديد دارند.
اين موضع گيري در اميرنشيني كه خانواده اي سلطنتي بر آن حكومت مي كند و هيچ گونه مجلس نمايندگي و نهادهاي جامعه مدني در آن وجود ندارد و نقض حقوق بشر را در بحرين ناديده مي گيرد نيازي به تفسير ندارد.