نتايج يك پژوهش، درباره رقابت تسليحاتي ميان شمال و جنوب سودان هشدار داد و اين امر را مقدمهاي براي آغاز يك جنگ داخلي دانست.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري "رويترز "، نتايج يك تحقيق درباره رقابت تسليحاتي ميان شمال و جنوب سودان هشدار داد و اين امر را مقدمهاي براي آغاز يك جنگ داخلي در اين كشور دانست.
شمال و جنوب سودان 20 سال با يكديگر جنگيدند تا سرانجام با انعقاد توافقنامه "نيواشا " صلح ايجاد شد؛ اما روابط دو طرف همچنان دچار تنش است و اين توافقنامه با برگزاري انتخابات سال 2010 و همه پرسي سال 2011 در معرض آزمايش قرار مي گيرد.
همچنين مسلح بودن قبايل جنوب سودان موجب ايجاد درگيريهاي قبيلهاي شده است و امسال حدود 1200 نفر در اين درگيريها كشته شدهاند كه موجب نگرانيهاي زيادي در مناطق قبيلهاي دور دست سودان شده است.
"اريك پيرمن "، مدير اداري مركز پاكسازي سلاح هاي كوچك كه مقر آن در ژنو است، با صدور بيانيه اي گفت: با افزايش خشونتها در جنوب سودان و دارفور و همچنين افزايش تنش ميان دولت شمال و جنوب ، ورود سلاح به سودان موجب نگراني شديد مجامع بين المللي شده است.
مسئولان جنوب سودان، دشمنان سابق خود در جنگ داخلي را متهم به مسلح كردن قبايل رقيب مي كنند تا امنيت منطقه پيش از برگزاري انتخابات از بين برود، اما خارطوم تاكيد دارد كه براي ايجاد ثبات پيش از انتخابات تلاش مي كند وچنين ادعاهايي را نمي پذيرد.
طي سالهاي 1983 تا 2005 كه شمال مسلمان نشين و جنوب داراي اكثريت مسيحي نشين سودان بر سر اختلافات مذهبي، نژادي و ديني با يكديگر مي جنگيدند، حدود يك ميليون نفر در سودان كشته شده اند و بيش از 4 ميليون نفر نيز آواره شده اند.
درگيريهاي خشونت آميز اخير در استان هاي "جونقلي "، "الوحدة " و "البحيرات " در جنوب سودان روي داده است و مجامع بين المللي نگران هستند تعداد كشته شدگان درگيريهاي قبيله اي سودان از تعداد كشته شدگان دارفور بيشتر شود.