واحدمركزيخبر- دو ميليون نفر در سومالي در معرض خطر مرگ ناشي از گرسنگي قرار دارند. به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره انگليسي، نيروهاي نظامي سومالي و نيروهاي اتحاديه آفريقا كه در سومالي مستقر هستند به شدت با شبه نظاميان الشباب درگير هستند.
نيروهاي مذكور سرانجام توانستند بخشهايي از اطراف موگاديشو ،پايتخت سومالي را بازپس بگيرند كه در تصرف نيروهاي گروه اسلام خواه الشباب بود.
گروه الشباب براي سرنگون كردن دولت انتقالي سومالي تلاش مي كند.
در يك سال گذشته ، نيروهاي نظامي سومالي و نيروهاي اتحاديه آفريقا تاحدود زيادي شبه نظاميان اسلام خواه الشباب را از موگاديشو بيرون رانده اند اما اين گروه همچنان بخشهايي از پايتخت سومالي را در كنترل خودش دارد.
در حالي اين درگيريها در سومالي ادامه دارد كه مشكلات مردم سومالي بويژه قحطي و گرسنگي همچنان ادامه دارد.
شش ماه از زماني سپري مي شود كه بخشهاي زيادي از سومالي ، مناطق قحطي زده اعلام شده است.
ناارامي ها و درگيري هاي جاري در سومالي مانع از فعاليت گروههاي امدادي در اين كشور آفريقايي مي شود.
اين درحالي است كه گرسنگان سومالي به شدت به كمكهاي بين المللي نياز دارند.
شايد در هيچ جاي جهان ، مردم به اندازه سومالي به كمكهاي بشردوستانه نياز نداشته باشد.
شايد هم در جهان ، هيچ نقطه اي به اندازه سومالي براي كمك رساني بشردوستانه دشوار نباشد.
چهار ميليون سوماليايي براي اينكه به چنگال مرگ ناشي از گرسنگي گرفتار نشوند به كمكهاي فوري بين المللي نياز دارند اما برآوردهاي سازمان ملل متحد نشان مي دهد كمتر از نيمي از مردم اين كشور ، اين كمكها را دريافت مي كنند.
ناامني در سومالي، گروههاي امدادرسان بين المللي را از فعاليت در اين كشور مي ترساند.
گروه اسلام خواه الشباب هنوز بخشهاي زيادي از جنوب سومالي را در كنترل خودش دارد و درنتيجه كمك رساني به اين مناطق عملا امكان پذير نيست.
به گفته مسوولان سازمان ملل متحد در سومالي وضعي حاكم است كه دولت اين كشور ، نمي تواند همه جاي آن را در كنترل خودش داشته باشد و درنتيجه امدادگران بين المللي نمي توانند به گرسنگان سومالي كمك رساني كنند.
حتي در موگاديشو كه نيروهاي بين المللي حضور دارند، كمك رساني به مردم قحطي زده بسيار پرمخاطره و خطرناك است.
دويست و پنجاه هزار سوماليايي در مناطق جنوبي اين كشور با قحطي مواجه هستند اما ناامني ، گروههاي امدادرسان خارجي را فراري داده است.
به گفته كارشناسان ، عملكرد سازمان ملل متحد در سومالي مطلوب نيست زيرا اين نهاد بين المللي ، ارسال كمكهاي بين المللي به سومالي را به علت نفوذ غربي ها به حربه اي سياسي تبديل كرده است.
بخش زيادي از مخالفت الشباب با دادن مجوز به گروههاي امدادي بين المللي براي ورود به سومالي اين است كه آيا اين گروهها اهداف سياسي را دنبال مي كنند يا خير.
تحريمهاي آمريكا مبني بر اينكه تماس سازمانهاي امدادي و خيريه را براي تماس با گروههايي از قبيل الشباب ممنوع كرده است، كار در اين زمينه را دشوارتر كرده است.
آمريكا ، الشباب را در فهرست سازمانهاي تروريستي مدنظر خودش قرار داده است.
به هرحال در اين ميان، دهها هزار نفر از مردم سومالي با مرگ قريب الوقوع ناشي از گرسنگي مواجه هستندو بايد براي كمك رساني به آنها تلاش بيشتري صورت پذيرد.