خبرگزاري فارس- يك نويسنده مصري با بيان اينكه مردم مصر ديگر نميپذيرند كه به بردگي گرفته شوند يا به نام ديپلماسي در قبال مسائل بيطرف باشند، از اينكه جريان اسلامي را به بررسي چند موضوع مانند گردشگري در مصر محدود كردهاند انتقاد كرد.
به گزارش خبرنگار فارس در قاهره، عبير الصالحي نويسنده مصري، در مقالهاي با نام «جريان اسلامي در مصر؛ سياسيكاري ميكند يا با او بازي سياسي ميكنند» اين سوال را مطرح كرد كه آيا ميتوان الان به اين سوال به صورت قطعي پاسخ داد كه جريان اسلامي در مصر بازيچه قرار گرفته است يا اين جريان سياسيبازي ميكند؟
الصالحي افزود: مصريها پس از چندين دهه از خواب و غفلت سياسي بيدار شدند تا خود را در وضعيتي ببينند كه مجبور باشند درباره آينده سياسي كشورشان تصميم سرنوشتسازي بگيرند. چه درست انتخاب كرده باشند چه اشتباه، مصريها امروز نتيجه انتخابات آزاد خود را ميبينند كه بايد نتيجه اراده ملت مصر باشد.
نويسنده اين سوال را مطرح كرد كه «آيا جريان اسلامي آغاز خوبي براي مص است كه آينده سياسي خوبي را كه شايسته مصر و جايگاه آن در منطقه باشد، نويد ميدهد؟» و افزود: ما مصريها با رسانهها در حالتي شبيه يك نمايشنامه كمدي قرار داريم چرا كه سياست جريان اسلامي ظاهرا در موضع آنان در قبال گردشگري و ابداع هنري خلاصه شده است كه مجبور شدهايم وقت زيادي براي اين مسئله بگذاريم و درباره سرنوشت گردشگري و صنعت سينما در دوره حكومت جريان اسلامي بحث كنيم.
صالحي افزود: نميدانم آيا جريان اسلامي سياسي بازي ميكند با مردم مصر يا اينكه مردم مصر بازي سياسي با جريان اسلامي راه انداخته است يا اينكه نفر سومي با اين دو بازي ميكند؟
اگر ما به عقب نگاهي بيندازيم و علل سقوط حسني مبارك را بررسي كنيم، درمييابيم كه علت اصلي گمراه كردن مردم مصر در طول چندين سال و دور كردن مصر از نقش سياسي آن در منطقه است كه اين مرد صداي مردم كشورش را به يك مشت دلار فروخت و گمان كرد كه جان مردم و سلامت وطن را حفظ ميكند. اما آيا مردم انقلاب كردند و اين مرد را ساقط كردند كه چند قدم به عقب بازگردند و سرگرم بحث مسائلي شوند كه هيچ سودي ندارد؟
نويسنده همچنين افزود: ما الان از مصر انتظار داريم صدايي جديد بشنويم. انتظار داريم كسي از ديدگاه خودش درباره نقش مصر در منطقهاي سخن بگويد كه روزبهروز مشتعل تر ميشود. ديگر دوره گمراهي و گمراهكردن گذشته است. ما از امروز به بعد ديگر مردمي نيستيم كه با ما سياسي بازي كنند و ما را از مسائل اصلي منحرف كنند.
مصر جديد چه موضعي در خصوص فلسطين دارد؟ چه موضعي درباره مقاومت در برابر صهيونيسمي دارد كه در خاك كشورهاي عربي يكي پس از ديگري وارد ميشود. موضع مصر در برابر آزادي و استقلال و كرامتي كه ملت در انقلاب خود فرياد زدند چيست؟ آيا مردم خون دادند و نداي حقخواهي سر دادند تا آن را از آمريكا يا برادران عربشان گدايي كنند؟
بنا بر اين گزارش، آنچه امروز در منطقه در جريان است، بازسازي ساختار توازن قوي است كه تاريخ اوليه نقشه جديد منطقه را ترسيم ميكند.
نويسنده افزود: من به عنوان يك مصري جز به اين راضي نخواهم شد كه كشور شرف و عزت خود را در دفاع از حق حفظ كند. مرگ براي ما آسانتر از آن است كه روزي بيدار شويم و ببينيم كه ما دوباره به اسم ديپلماسي مروج ضعف شدهايم يا به اسم بيطرفي در عملكرد و وظيفه خود در قبال برادرانمان در منطقه كوتاهي كنيم يا به اسم منافع بينالمللي به بردگي گرفته شده باشيم.
نويسنده تاكيد كرد: ديگر وقت آن فرا رسيده كه نداي حق «حيّ علي خير العمل» را لبيك بگوييم و به زمامداران امور خود اميد ببنديم و از خدا ميخواهيم كه هر چه خير امت اسلام است رقم بزند.