رئیس اتاق بازرگانی بندر تجاری بنزرت گفت: با تولید مشترک کالا توسط تجار و سرمایه گذاران ایران و تونس بازارهای اروپا، افریقا و آسیا در دسترس تولید کنندگان دو کشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به تونس در چهارمین روز سفر هیئت تجاری ایران به کشور تونس روز پنجشنبه تجار ایرانی با حضور در محل اتاق بازرگانی بنزرت در خصوص سرمایه گذاری در بندر آزاد تجاری این شهر گفتگو کردند.
فوزی بن عیسی رئیس اتاق بازرگانی بنزرت در این نشست گفت: تونس از نظر جغرافیایی موقعیت ممتازی دارد و با ارتباط مهم و گسترده با بازار اروپا و آفریقا می تواند زمینه صادرات کالا برای 500 میلیون نفر مصرف کننده در این مناطق را فراهم کند که ایران هم می تواند از این موقعیت استراتژیک و بازار مناسب سهم خوبی داشته باشد.
وی افزود: ما آمادگی داریم به برادران ایرانی خود همانند یک تاجر تونسی تسهیلات لازم را ارائه کنیم اما بهترین راه برای تجار ایرانی، سرمایه گذاری مشترک با تجار تونسی است تا در روند اجرا و دریافت امکانات و تسهیلات بتوانند از حمایتهای دولتی هم بهره مند شوند.
فوزی بن عیسی یادآور شد: برخورداری از معافیتهای مالیاتی تا 10 سال، کاهش 50 درصدی هزینه ترانزیت کالا از جمله امکاناتی است که در اختیار تجار و تولید کنندگان ایرانی قرار خواهد گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی بنزرت تصریح کرد: ما به کیفیت کالای تولیدی و قیمت آن توجه جدی داریم ولی در تولید هیچ محصولی محدودیت قائل نمی شویم و در صورت امضا تفاهمنامه حمایتهای لازم را انجام می دهیم و اگر حداقل 40 درصد تولید یک محصول در تونس انجام شود قانون مبدا شامل حال تجار ایرانی خواهد شد.
فوزی بن عیسی دستیابی کشور تونس به بازار مصرف آسیا و آسیای میانه از طریق ایران را از اهداف توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران دانست و اضافه کرد: ایران هم می تواند در این روابط دسترسی به بازار اروپا و آفریقا را در چشم انداز توسعه روابط لحاظ کند.
وی اظهار داشت: دایر کردن خط مستقیم هوایی و ارتباط دریایی می تواند ما را در سرعت بخشیدن به توسعه روابط اقتصادی کمک کند که امیدواریم مسئولان ارشد دو کشور در این زمینه تصمیم گیری کنند.
محمد علی ضیغمی رئیس هیئت اقتصادی ایران هم گفت: خوشبختانه در این سفر شرایط گفتگوی مستقیم تجار و بازرگانان دو کشور فراهم شده است که انتظار داریم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
ضیغمی افزود: ما نیز آمادگی داریم پذیرای تجار تونسی برای سرمایه گذاری باشیم و در این خصوص شهرکهای صنعتی ایران در نقاط مختلف ظرفیت این سرمایه گذاری را دارند.
در ادامه تولید کنندگان و بازرگانان دو کشور در خصوص نحوه همکاری و سرمایه گذاری مشترک، نیازهای بازار و نحوه تبادل تجربیات رودر رو با یکدیگر گفتگو کردند.