ایران دیپلماسی-'ظفر چاغلايان' وزير اقتصاد تركيه براي توسعه و تحكيم بازار صادراتي و خدمات مهندسي و پيمانكاري اين كشور در آفريقا، با يك هيات 200 نفره متشكل از كارآفرينان، صادركنندگان و نمايندگان شركتهاي خدمات مهندسي و پيمانكاري اين كشور عازم تونس و ليبي شد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا، چاغلايان در اين سفر سه روزه با وزير صنايع و بازرگاني تونس، موافقتنامه همكاري دو كشور در زمينه توسعه منطقه آزاد تجاري مشترك تركيه و تونس را امضا خواهد كرد.
چاغلايان با نخست وزير و وزير مسوول در امور اقتصادي تونس و وزراي طرح و برنامه و گردشگري اين كشور نيز ديدار و گفت و گو خواهد كرد و در مجمع كار مشترك تركيه و تونس كه با شركت نمايندگان بخشهاي خصوصي دو كشور برگزار مي شود، شركت مي كند.
وزير اقتصاد تركيه و هيات همراه وي سپس عازم ليبي خواهد شد و در شهرهاي طرابلس و بنغازي با مسوولان دولت جديد ليبي ديدار و گفت و گو خواهد كرد.
صادرات تركيه به تونس در سال 2010 ميلادي با 3/10 درصد افزايش به 6/713 ميليون دلار رسيد. تونس در رديف سي و يكمين بازار صادراتي تركيه قرار دارد.
سهم تونس در صادرات تركيه برابر 63/0 درصد است.
براساس آمار مجمع صادركنندگان تركيه، صادرات اين كشور به تونس در سال گذشته نيز به 6/843 ميليون دلار رسيد. الياف نساجي، منسوجات و آهن و فولاد در رديف اقلام مهم صادراتي تركيه به تونس قرار دارد.
واردات تركيه از تونس نيز در سال 2010 ميلادي با 19 درصد افزايش به 280 ميليون دلار رسيد. در 11 ماه سال گذشته نيز واردات تركيه از تونس برابر 244 ميليون دلار بود.
حجم تجارت بين مناطق آزاد تركيه و تونس نيز در سال گذشته بالغ 6/19 ميليون دلار شد كه در نظر است با امضاي موافقتنامه جديدي راه اين تجارت بيش از پيش هموار شود.
ليبي در صدر بازارهاي مهم شركتهاي خدمات مهندسي و ساختماني تركيه قرار دارد و تركيه با ايفاي نقش فعال در سرنگوني 'معمر قذافي' رابطه نزديكي با شوراي انتقالي آن كشور برقرار كرد تا بازار وسيع خود در ليبي را حفظ و توسعه دهد.
در سال گذشته صادرات تركيه به ليبي به علت بروز شورش عليه قذافي با بيش از 65 درصد كاهش روبه رو شد و به 621 ميليون دلار رسيد. با اين افت در صادرات، ليبي در رديف چهل و دومين بازار صادراتي تركيه قرار گرفت.
شركتهاي پيمانكاري و ساختماني تركيه از سال 1982 تاكنون عهده دار اجراي طرحهايي به ارزش 4/26 ميليارد دلار در ليبي شده اند. حجم كل پيمانهاي برون مرزي شركتهاي تركيه اي تاكنون بالغ بر 206 ميليارد دلار است و اين اهميت بازار ليبي براي خدمات مهندسي و پيمانكاري تركيه را نشان مي دهد.