خبرگزاري فارس- مقامات آمريكايي نااميد از تلاشهاي ضدايراني خود در آسيا و بويژه در مذاكره با چين كه شديدا با قطع روابط تجاري با ايران مخالفت كرد، تلاش جديدي را براي متقاعد كردن كشورهاي آفريقايي به قطع روابط تجاري با ايران آغاز كردهاند.
به گزارش فارس، روزنامه وال استريت ژورنال آمريكا در مقاله اي به قلم "بنويت فاوكن" از لندن و "دان مايلي" از ژوهانسبورگ آفريقاي جنوبي نوشت: مقام هاي آمريكايي در تلاشند با اعمال فشار روابط تجاري كشورهاي آفريقايي با ايران را كاهش دهند.
بنا به نوشته وال استريت ژورنال، مقامات دولت آمريكا در تلاش هستند تا با اعمال فشار بر شركتهاي آفريقايي آنها را وادار به كاهش يا قطع روابط با ايران كنند و ظاهرا تا كنون نيز چندين شركت آفريقايي قطع روابط با ايران را مورد بررسي قرار دادهاند.
اين روزنامه آمريكايي مدعي شد: تاكنون شركت سونانگول كه يك شركت دولتي آنگولايي است خروج از يك قرارداد گازي با ايران را در دست بررسي قرار داده و شركت ساسول از افريقاي جنوبي هم اعلام كرده است كه در حال مذاكره درمورد چشم پوشي از 50 درصد سهام خود در يك پروژه پتروشيمي ايران به ارزش 900 ميليون دلار است.
اين گزارش افزود: آمريكا و اتحاديه اروپا درصددند تحريم هاي خود برضد ايران را افزايش دهند و مشتريان نفت ايران را قانع كنند، نفت مورد نياز خود را از جاي ديگري تامين كنند تا از اين طريق درآمد نفتي ايران كاهش يابد و مجبور شود برنامه هسته اي خود را متوقف كند. برنامه اي كه غرب مي گويد در راستاي توليد سلاح هسته اي پيش ميرود، ادعايي كه ايران آن را بارها رد كرده است.
مقامات آمريكايي هفته هاي گذشته نيز تلاشي را براي متقاعد كردن كشورهاي آسيايي براي قطع روابط تجاري با ايران آغاز كرده بودند كه با مخالفت سران اين كشورها بويژه چين با شكست مواجه شد.
اين اقدامات آمريكا و كشورهاي متحد آن براي تحت فشار قرار دادن ايران در جهت توقف برنامه هستهاي اين كشور در شرايطي صورت ميگيرد كه جمهوري اسلامي همكاري كامل و همهجانبه اي داشته و آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز بارها در گزارشهاي خود بر عدم انحراف برنامه هستهاي ايران و تطابق كامل آن با توافقات بينالمللي تأكيد كرده است. اگرچه "يوكيو آمانو" مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گزارش اخير خود درباره احتمال نظامي شدن برنامه هستهاي ايران ابراز نگراني كرده بود، اما هيچ دليل و مدرك موثقي كه اثبات اين نگراني باشد ارائه نكرد كه همين امر نيز انتقاد شديد كشورهاي چين و روسيه به عنوان دو عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل را به دنبال داشت.