مدیر عامل شرکت پتروپارس با اشاره مشارکت 10 درصدی ایران در توسعه میدان نفتی کاوین دانورث آنگولا، گفت: شرکتهای انی ایتالیا و سونانگور آنگولا نیز در توسعه این میدان سهم دارند.
غلامرضا منوچهری در گفتگو با مهر درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای حضور پتروپارس در طرحهای نفت و گاز کشورهای آفریقایی، اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از سیاستهای کلان دولت در بخش صنعت نفت صدور خدمات فنی و مهندسی بوده از این رو طی سالهای اخیر اقدامات متعددی برای حضور در طرحهای نفت و گاز کشورهای مختلف قاره آفریقا انجام گرفته است.
وی با اشاره به در اختیار گرفتن سهم 10 درصدی توسعه میدان نفتی کاوین دانورث آنگولا توسط شرکت پتروپارس، تصریح کرد: این میدان هم اکنون مراحل پایانی اکتشاف خود را پشت سر می گذارد که با تکمیل فعالیت های اکتشافی توسعه آن آغاز خواهد شد.
منوچهری با اشاره به اینکه میدان کاوین دانورث در مقیاس میادین متوسط نفتی است، تبیین کرد: علاوه بر ایران، شرکتهای انی ایتالیا و سونانگور آنگولا نیز در توسعه این میدان سهم دارند.
مدیر عامل پتروپارس با تاکید بر اینکه مطالعات صورت گرفته حاکی از اقتصادی بودن توسعه این میدان نفتی آنگولا است، بیان کرد: هم اکنون ارزش سهم پتروپارس در توسعه این میدان حدود 33 میلیون دلار برآورد می شود.
وی همچنین با بیان اینکه در طی سالهای گذشته این میدان نفتی در یک منطقه نا امن قرار گرفته بود، اعلام کرد: اما در حال حاضر امنیت کامل برای توسعه میدان کاوین دانورث برقرار شده است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: یکی از اهداف استراتژیک پتروپارس حضور فعال و پایدار در میادین نفتی آنگولا به عنوان یکی از کشورهای نفت خیز آفریقایی است.
آخرین وضعیت حضور در طرحهای نفتی نیجریه
منوچهری در ادامه با اشاره به مطالعات صورت گرفته برای حضور در طرحهای مختلف نفتی کشور نیجریه، بیان کرد: هم اکنون مطالعات بر روی ساخت یک خط لوله جمع آوری گازهای همراه در این کشور آفریقایی در حال انجام است.
مدیر عامل پتروپارس یادآور شد: همچنین اخیرا برای حضور بیشتر در طرحهای نفت و گاز نیجریه شرکت پتروپارس نیجریه نیز به ثبت رسیده است.
به گزارش مهر، در این رابطه پیش از این نیز تفاهم نامه ای بین شرکت پتروپارس و QUANTUM نیجریه برای حضور در مناقصه گاز NNPC امضا شده بود.
گینه و سودان اهداف آتی پتروپارس
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مطالعات صورت گرفته برای حضور در طرحعهای نفتی کشورهای سودان و گینه، تبیین کرد: در کشور سودان مدتها است که مطالعات و مذاکرات متعددی انجام گرفته است.
به گفته منوچهری تاکنون بلوکهای متعددی در سودان برای توسعه مورد مطالعه قرار گرفته که تاکنون توسعه هیچ یک از آنها اقتصادی شناخته نشده است.
در همین حال، در دهمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور ایران و سودان که در تیر ماه سالجاری در خارطوم برگزار شد توافق اولیه بر روی واگذاری 10 تا 20 درصد بلوک 14 سودان به پتروپارس در صورت اقتصادی بودن توسعه آن حاصل شده بود.
وی در پایان با بیان اینکه برای صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش نفت باید آمادگی برای پذیرش ریسکهای سرمایه گذاری وجود داشته باشد، اعلام کرد: در این رابطه با علاوه بر بستر سازی های لازم، یک سیاست کلان نیز در سطح وزارت نفت تدوین شود.