رهبران مسلمان نیجریه مقامات دولتی این کشور را به لغو عمدی کلاسهای آموزش اسلامی در مدارس عمومی با دستاویز واهی فقدان آموزگار متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، لاکین اکینتولا هماهنگ کننده امور سازمان نگرانی حقوق مسلمانان گفت: بیشتر مدارس دولتی از فقدان آموزگار معارف دینی اسلام رنج می برند، به رغم این که فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند.
وی افزود: ما شواهد کافی داریم تا مسئولان استخدام آموزگاران را هدفمند و آگاهانه با مؤلفه های معین متهم کنیم، چرا که آنها درنظر دارند فضایی ایجاد کند تا علت لغو کلاسها، فقدان آموزگار به نظر رسد.
نیجریه رسما یک کشور سکولار است که به شمال مسلمان و جنوب مسیحی تقسیم شده است.
اما بیش از 70 درصد مدارس عمومی این کشور متعلق به مبلغان مسیحی است.
حسن معروف دانشجوی دکترا دانشگاه ابادان و عضو برجسته انجمن اسلامی دانشجویان نیجریه که در ایالت اوسان زندگی می کند اظهار داشت: تا کنون چندین نفر از مقامات مدارس را درباره این موضوع به چالش گرفته ایم اما پاسخ آنها متقاعد کننده نبوده است. حقیقت این است که فرآیند حذف آموزش اسلامی از مدارس دولتی به صورت نظام مند انجام می شود و تبعات آن منفی خواهد بود.
این درحالی است که مقامات پیگیری چنین سیاستی را انکار کرده اند.
تونجی باکاره از مقامات وزارت آموزش ایالت لاگوس گفت: می توانم به شما اطمینان دهم که کاهش تعداد آموزگاران ارتباطی به حذف هیچ موضوع درسی از برنامه درسی دانش آموزان ندارد.
وی افزود: به منظور روشن شدن این ادعا قصد دارد وضعیت را بررسی کند، وزارت آموزش همواره آموزگارانی را برای موضوعات مختلف به خدمت گرفته است. اخیرا نیز گروهی را برای تدریس استخدام کردیم و حتی برنامه استخدام براساس درخواست مدارس برحسب نیازهای مشخص آنها را نیز دربرنامه خود داریم.
لاکین اکینتولا که خود استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه ایالت لاگوس و یک خطیب برجسته است نسبت به اظهارات این مقام دولتی ابراز تردید کرد و گفت: حذف درس اسلام از برنامه مدارس دولتی باعث به خطر افتادن فرهنگ اسلامی و هویت اسلامی میان نسل جوان می شود.