واحد مركزي خبر / خبرنگار شبكه تلويزيوني الجزيره انگليسي اعلام كرد برخي از شركت كنندگان در تجمع ميدان التحرير قاهره معتقدند حاكمان نظامي مصر انقلاب اين كشور را مصادره كرده اند.
شيرين تدرس ، خبرنگار اين شبكه از ميدان التحرير گزارش داد آنها معتقدند به جاي كساني كه آغازگر انقلاب مصر بوده اند ، اين احزاب اسلامي و اسلام گراها هستند كه ثمره انقلاب مصر را برداشت مي كنند.
از سوي ديگر شماري از شركت كنندگان در تظاهرات نيز جنبه مثبت انقلاب را در نظر گرفته و معتقدند اين كشور پس از چندين دهه ، شاهد برگزاري اولين انتخابات آزاد بوده و مصر اكنون داراي مجلسي است كه بيانگر خواسته هاي مردمي بوده و نمايندگاني به مجلس راه مي يابند كه درباره اصلاحات در كشور سخن مي گويند.
بنا براين ، شركت كنندگان در تجمع امروز با اشاره به تمام مسائل ذكر شده معتقدند گرچه انتقال قدرت با دشواريهاي بسياري همراه بوده است اما به هر حال اين تحول بوقوع پيوسته است.
برخي از شركت كنندگان در اين تجمع نيز درباره انقلاب كاملا ابراز ياس و نااميدي كرده و مي گويند تمام حوادثي كه در كشور به وقوع پيوسته مشكلات و سختي هاي بسياري را به همراه داشته است.
نبايد اين نكته را فراموش كرد كه تقريبا حدود پنجاه درصد مردم مصر پايين تر از حد فقر قرار داشته و زاغه نشين هستند.
اين طبقه از جامعه امروز در ميدان التحرير حضور نداشته و حتي در قاهره به سر نمي برند بلكه در مناطق حاشيه شهري و حتي مناطق دوردست زندگي مي كنند.
براي اين افراد تامين مايحتاج روزانه اهميت دارد و با توجه به افزايش قيمت كالاها و كمبود سوخت ، زندگي آنها بشدت تحت تاثير قرار گرفته است و آنها اميدي به آينده نداشته و نگران وضعيت كنوني خود هستند و به آينده نمي توانند فكر كنند.
وي درباره اينكه چه تضميني وجود دارد كه نظاميان با برگزاري انتخابات قدرت را واگذار كنند گفت نظاميان در اين باره قول دادند و طنطاوي نيز شب گذشته بر اين مسئله تاكيد كرد.
طنطاوي علاوه بر اظهار نظر درباره محدوديت حالت فوق العاده ، به مردم قول داد ماه ژوييه وقتي انتخابات رياست جمهوري برگزار و رئيس جمهور مصر مشخص شود ، آنها نيز به پايگاههاي خود باز خواهند گشت.
البته سوال بزرگي كه در اينجا مطرح است اين است كه نظاميان بدنبال چه جايگاهي براي خود هستند و با مهمترين احزاب پارلمان به چه توافقهاي پشت پرده اي دست مي يابند تا بتوانند مصونيت خود را تضمين كنند. مزايايي كه نظاميان مصر از آن برخوردارند به قدري گسترده است كه بخش هاي سياسي ، اقتصادي و اجتماعي را در بر مي گيرد.
نظاميان مصري حتي روستاها و ساختارهاي زيربنايي خاص خود را در اختيار دارند.
آنها قصد دارند دارايي هاي خود را حفظ كنند و به همين علت ، مردم مصر به سختي مي توانند باور كنند نظاميان قدرت خود را بطور واقعي و كامل واگذار كنند.
اكنون كه چند ماه به برگزاري انتخابات رياست جمهوري باقي مانده است ، نظاميان تلاش مي كنند اطمينان يابند همچنان مزايا و امتيازاتي كه در اختيار دارند را حفظ خواهند كرد.
خبرنگار اين شبكه درباره آزادي سه هزار نفر از زندانيان مصري و اينكه هنوز دهها هزار نفر به خاطر عقايد خود در زندان به سر مي برند گفت اين يكي از مشكلاتي است كه مقامات مصر با آن مواجه هستند.
نبايد فراموش كرد اكثر دو هزار زنداني كه شنبه شب آزاد شدند در دادگاه نظامي حضور يافته و طي يك سال گذشته توسط حاكمان نظامي زنداني شدند.
بنابراين ، بسياري از مردم معتقدند آزادي اين افراد به هيچ وجه نشانه اي از سوي نظاميان محسوب نمي شود چون اين افراد كساني هستند كه توسط نظاميان محاكمه شدند ، محاكمه اي كه حتي پايه و اساس قانوني نداشته است.
اين در حالي است كه حدود دوازده هزار نفر طي يك سال گذشته در دادگاه نظامي محاكمه شدند.