ایران دیپلماسی-صادق شورو، رئيس اسبق حركت نهضت اسلامي گفت: «بايد براي هر كسي كه بخواهد عليه انقلاب قيام كند و اهداف آن را به سخره بگيرد، حد اعمال شود.»
اظهارات جنجالي يكي از رهبران سابق حركت نهضت اسلامي در تونس، جرياني كه در حال حاضر قدرت را در اين كشور در اختيار دارد آتش انتقادها را شعلهور كرده است.
به گزارش پايگاه خبري ميدلايست آنلاين، صادق شورو، كه همچنان يكي از رهبران حركت نهضت اسلامي محسوب ميشود، خواستار تطبيق احكام شريعت اسلامي در جامعه تونس و اعمال حد براي هر كسي كه بخواهد در حركتهاي اعتراضي شركت كند، شد.
اين در حالي است كه اعتراضهاي مردمي تونس براي هفته دوم همچنان ادامه دارد و دولت نيز لحن خود عليه تظاهركنندگان را تشديد كرده و حتي گفته است كه در صورت نياز مجبور خواهد شد براي توقف اعتراضها از قوه زور استفاده كند.
علي العريض، وزير كشور تونس رسما گفته است كه در صورتي كه بنا باشد بيش از اين به حيات سياسي و اقتصادي كشور ضربه وارد آيد، ناچار خواهيم شد كه از اختيارات قانونيمان استفاده كنيم.
علي العريض در اين باره گفت: «ما ميگوييم ملت، ارتش، سازمان امنيت و همه شهروندان مورد حمايت دولت هستند و از اهداف انقلاب حمايت ميكنند از اين رو مابقي نيز بايد ميان انظباط و عزل اجتماعي يكي را انتخاب كنند.»
صادق شورو، رئيس اسبق حركت نهضت اسلامي كه يكي از بازهاي تندروي اين حركت محسوب ميشود، همچنين گفت: «بايد براي هر كسي كه بخواهد عليه انقلاب قيام كند و اهداف آن را به سخره بگيرد، حد اعمال شود.»
وي كه عضو مجلس موسسان است، در سخنراني خود در پارلمان تونس همچنين به اين آيه شريفه اشاره كرد كه " إنما جزاء الذين يحاربون الله ورسوله ويسعون في الأرض فسادا أن يقتلوا أو يصلبوا أو تقطع أيديهم وأرجلهم من خلاف أو ينفوا من الأرض ذلك لهم خزي في الدنيا ولهم في الآخرة عذاب عظيم" و گفت: «ما بايد بر اساس اين آيه شريفه براي كساني كه عليه آرمانهاي انقلاب و انحراف اهداف آن اقدام ميكنند حد شرعي قائل شويم.»
اظهارات شورو جنجالهاي گستردهاي در تونس ايجاد كرده به گونهاي كه عدهاي ميگويند اظهارات او بدين معنا است كه او كشتار و برخورد خشن با كساني كه مطالبات قانوني و ضايع شده خود را طلب ميكنند، مباح ميداند.
در همين رابطه عبدالعزيز المزوغي در مقالهاي طولاني كه در روزنامه المغرب منتشر شد به شدت به انتقاد از مواضع شورو برخواست و نوشت: بسيار عجيب است كه وي از چنين جايگاهي چنين عباراتي را بر زبان ميراند. در حالي كه مردم او را انتخاب كردهاند تا در نوشتن قانون اساسي جديد مشاركت داشته باشد تا تهميداتي براي حيات دموكراتيك كشور فراهم آيد تا براي هميشه ابزارهاي قلع و قمع و ضربه زدن به مردم از بين برود، او به ايراد چنين اظهاراتي ميپردازد.
وي در ادامه يادداشت خود نوشت: در حالي كه دولت فعلي تونس در وضعيت سختي به سر ميبرد و تلاش ميكند تا دولتي باشد كه رضايت همه اقشار مختلف جامعه را فراهم آورد و جناب حمادي الجبلي، نخستوزير تونس تلاش دارد تا به روشني و با دقت كامل اظهاراتي بر زبان آورد كه كسي سوء برداشت نكند و همگي باور كنند كه او مردي روشن است اظهارات شورو همه تلاشهاي او را نقش بر آب ميكند و وضعيت سخت دولت را سختتر ميكند.
بنا به گزارش آمارهاي دولتي، از آغاز انقلاب تا كنون شمار اعتراض به 18 هزار مورد رسيده كه خسارتي در حدود دو ميليارد و 500 هزار دينار تونسي معادل يك ميليارد و 724 هزار دلار امريكا به دنبال داشته است.
در عين حال هاشمي الطرودي، روزنامهنگار و نويسنده تونسي گفت: «برخي از جريانهاي حركت النهضه كه در دولت نيز حضور دارند با برخي جريانهاي سلفي ارتباط برقرار كردهاند. جريانهاي سلفي آزاديهاي عمومي و فردي را در ماههاي اخير رسما تهديد كردهاند.»
بسياري از تحليلگران و صاحبنظران بر اين باورند كه جريانهاي سلفي از نسيم آزادي پس از انقلاب تونس بهرهبرداري كرده و رشد تازهاي را آغاز كردهاند و حالا در فكر تصاحب قدرت هستند. آنها از ابتداي ژانويه 2011 تا كنون تلاش كردهاند كه با خشونت به سالنهاي سينما و اماكن عمومي و فرهنگي حمله كنند و تا به حال نيز نزديك به 400 مسجد را به كنترل خود در آوردهاند. همچنين زنان را تهديد كردهاند كه بايد نقاب بر چهره بكشند.