واحد مركزي خبر- خبرگزاري فرانسه در گزارشي از قاهره به قلم مصطفي ابوالعز نوشت هزاران مصري جمعه براي درخواست كناره گيري نظامياني كه از زمان سقوط حسني مبارك رئيس جمهوري مصر در يك سال قبل، قدرت را در اين كشور در اختيار دارند ، راهي ميدان تحرير قاهره شدند.
پس از نماز جمعه ، راهپيمايي هايي از مساجد مختلف قاهره براي پيوستن به اين ميدان مشهور ، كانون قيام مردمي ژانويه - فوريه دو هزار و يازده ، آغاز شد. تظاهركنندگان كه به ويژه از مسجد استقامه در جيزه آمده بودند شعار مي دادند:« مرگ بر حكومت نظاميان در مصر.» تظاهركنندگان با كوبيدن دست ها به يكديگر و تكان دادن دست ها فرياد مي زدند:« مشروعيت از اين ميدان به دست مي آيد.» در ميدان تحرير ، هزاران مصري براي نماز جمعه تجمع كرده بودند كه در ميان آنان صدها تن كه از چهارشنبه چادر زده اند ، مشاهده مي شود. چهارشنبه سالگرد آغاز قيامي است كه به سه دهه حاكميت مبارك پايان داد. شيخ مزهر مزهر شاهين امام جمعه نماز در ميدان تحرير اعلام كرد هرچند اين قيام به موفقيت هاي چشمگيري دست يافته است ، راه به سمت يك حكومت دموكراتيك هنوز طولاني است. وي در جمع نمازگزاران خاطر نشان كرد :« ملت بيست و پنج ژانويه دو هزار و يازده به خيابان ها ريخت تا آزادي ، عدالت ، كرامت و پايان حكومت گسترش دهنده فساد در همه اشكال خود را ، درخواست كند.» امام جمعه ميدان تحرير قاهره گفت:« ملت موفق شد راس حكومت را فقط در هجده روز به زير كشد و نمادهاي اين حكومت را به زندان اندازد .
در عين حال ، قيام به همه اهداف خود دست نيافته است و اين مسئله باعث شده است كه ملت بار ديگر به مناسبت نخستين سالگرد انقلاب به خيابان ها بريزد.» مبارك كه در بيمارستاني نظامي در بازداشت بسر مي برد ، اكنون به اتهام كشتن تظاهركنندگان در طول قيامي كه براساس آمار رسمي به كشته شدن هشتصد و پنجاه تن منجر شد محاكمه مي شود.
دو پسر او به نام هاي علا و جمال و همچنين شمار زيادي از وزيران مبارك به اتهام فساد مالي در زندان بسر مي برند. روز جمعه را دهها تن از گروه هاي طرفدار دموكراسي مبتكر اين تجمع ، روز « عزت و كرامت» نامگذاري كرده اند. قرار است تجمعات ديگري در ديگر شهرهاي اين كشور به ويژه اسكندريه ( شمال ) و سوئز ( شمال شرقي) برگزار شود. حاميان اخوان المسلمين ، پيروز بزرگ انتخابات اخير پارلماني مصر، در بخشي از ميدان تحرير را كه در آن بيشتر فضاي جشن حاكم است، تجمع كرده اند. كمي دورتر، شعارها قاطعانه عليه حكومت نظاميان حاكم بر مصر بود و تظاهركنندگان شور و اشتياق خاصي نداشتند. فهد ابراهيم يكي از اين تظاهركنندگان اين پرسش را مطرح كرد:« هيچ يك از اهداف انقلاب محقق نشده است.
آنان چه را جشن مي گيرند؟» عصام الساوي از اعضاي اخوان المسلمين تاكيد كرد :« ما نيز مي خواهيم كه اهداف انقلاب پيشرفت كند.
ما نيز همين را مي خواهيم ، اما هريك راه متفاوتي برگزيده است.» تظاهركنندگان همگي خواستار پايان توسل به دادگاه هاي نظامي براي محاكمه غير نظاميان ، تحول كامل در وزارت كشور و احترام به آزادي ها و عدالت اجتماعي هستند .
اما اسلام خواهان كمتر بر كناره گيري نظاميان حاكم تاكيد دارند. ارتش مصر وعده داده است قدرت را پس از انتخابات رياست جمهوري كه براي قبل از ماه ژوئيه پيش بيني شده است به غيرنظاميان واگذار كند اما شماري از مصري ها شوراي نظاميان را به تلاش براي حفظ امتيازات و ادامه نفوذ بر حيات سياسي متهم مي كنند.