حسني مبارک رئيس جمهور مصر از رژيم صهيونيستي خواست در سياست هاي خاورميانه اي خود بازنگري کند. وي هشدار داد هرگونه تلاش براي اعمال راه حل " مبتني بر واقعيت مسلم و غير قابل تغيير" ، صلحي را براي منطقه به ارمغان نخواهد آورد.
مبارک شنبه در مصاحبه با "مجله نيروهاي مسلح" به مناسبت سالگرد جنگ اعراب و اسرائيل در سال 1973 گفت: اسرائيل بايد در سياست هاي خود و شيوه رفتار با فلسطيني ها و اعراب، بازنگري کند.
وي افزود در صورتي که اسرائيل مشي صلح را برگزيند، چنين اقدامي اعراب را تشويق خواهد کرد تا
به مقاصد آن اعتماد داشته باشند. اين اقدام هسته اصلي ابتکار صلح عربي است که عادي سازي روابط کشورهاي عربي را با اسرائيل در ازاي صلح جامعي که يک کشور مستقل فلسطيني را پايه گذاري کند پيشنهاد مي کند و از سويي ديگر اسرائيل نيز بايد از همه سرزمين هاي عربي که از سال 1967 اشغال کرده است، خارج شود.
مبارک تأکيد کرد تنها يک طرف نمي تواند با تحميل اراده خود به طرف ديگر يا با تحميل يک واقعيت قطعي و مسلم ، به صلح دست يابد.
رئيس جمهور مصر همچنين نسبت به تلاش هاي اخير امريکا درباره احياي مذاکرات متوقف شده صلح
بين اسرائيل و فلسطيني ها ابراز خوشبيني کرد و افزود: به اعتقاد من براي ازسرگيري روند صلح ، اقدام فوري و جدي و همچنين تدابير ملموس مورد نياز است.
وي افزود : من خوشبين هستم زيرا از مواضع مثبت و سازنده باراک اوباما رئيس جمهور امريکا هنگام ملاقات با وي آگاه شدم و ... معتقدم طي هفته هاي آينده شاهد آغاز فرصتي براي يک صلح واقعي خواهيم بود.
مبارک بر ضرورت وجود يک اراده سياسي به ويژه از جانب مقامات ارشد اسرائيلي تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره ، مصر از زمان امضاي پيمان صلح کمپ ديويد با اسرائيل در سال 1979، مهمترين شريک عرب براي اسرائيل محسوب مي شده است اما کشورهاي همسايه اسرائيل همواره با تل آويو درباره روند صلح اختلاف داشته اند.
اوباما ماه گذشته گفتگوهاي سه جانبه بي نتيجه اي را در نيويورک با بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل و محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين برگزار کرد. وي از آنها خواست از طفره رفتن خودداري و روند گفتگوها را درباره انعقاد يک قرارداد جامع براي توقف "چرخه بي پايان" درگيري ها و رنج و مشقت دو طرف آغاز کنند.