خبرگزاري فارس: برخي عقبماندگي قاره آفريقا را به علت استثمار قدرتهاي غربي ميدانند. قراردادهاي استعماري يكي از مشكلات اساسي پيشروي اتحاديه آفريقاست.
به گزارش خبرنگار اعزامي فارس به اتيپوپي، اتحاديه آفريقا با چالشهاي فراواني مواجه است كه يكي از اين چالش ها، موضوع توانمندي يا ناتواني اين اتحاديه براي مقابله با بحران هاي قاره اي است چرا كه برخي اعتقاد دارند كه اين سازمان همانند سازمان وحدت آفريقا از اقتدار و قدرت كافي براي حل و فصل مسائل قاره اي برخوردار نيست.
بر اساس اين گزار ش، چالش دوم در خصوص مسائل مالي و پولي اتحاديه آفريقا است. در حال حاضر وضعيت پولي و اقتصادي برخي از كشورهاي آفريقا تا مرز بحران پيش مي رود به طور مثال زيمباوه با وضعيت بحران اقتصادي امكان رسيدن به مطلوب هاي اتحاديه آفريقا را نداشته ضمن اينكه بسياري از كشورهاي آفريقايي حتي از تخصيص اعتبار لازم براي بودجه ساليانه خود ناكام بوده و نيازمند كمك هاي كشورهاي خارجي هستند .بودجه ساليانه اتحاديه آفريقا در حدود 40 ميليون دلار است.
چالش سوم اتحاديه آفريقا انعقاد قراردادهاي به اصطلاح استعماري و استثماري برخي از كشورهاي آفريقا با كشورهاي پيشرفته و توسعه يافته اروپا و آمريكا است چرا كه اين كشورها به پشتيباني مالي و سياسي كشورهاي اروپايي نيازمند بوده و از آن سو نيز كشورهاي اروپايي نيز به مواد خام و منابع طبيعي كشورهاي آفريقايي نياز شديد دارند.
همه اين مشكلات و چالش ها از يك سو و روند رو به افزايش بيماريهايي مانند ايدز، هپاتيت، مالاريا و ضعف فني ، تكنولوژي و مالي كشورهاي عضو اتحاديه در جهت مقابله و مبارزه با اين مسائل، ادامه موجوديت و بقاي اتحاديه
آفريقا را با بحران هايي مواجه كرده است.
به نظر مي رسد اهداف عالي طراحان اتحاديه آفريقا مبني بر تشكيل پول واحد ، ارتش واحد و سيستم رواديد واحده به تبعيت از اتحاديه اروپا راه به جايي نبرده و حداقل در كوتاه مدت ، احتمال تشكيل چنين تشكيلات منسجم و منظمي در اتحاديه آفريقا وجود نخواهد داشت.