خبرگزاري دانشجويان ايران - دبيركل سازمان ملل با تاكيد بر ضرورت انتقال قدرت به شيوه آرام در آن دسته از كشورهاي شمال آفريقا كه دستخوش تحولات و انقلاب مردمي شدهاند گفت: شيوه انتقال قدرت در تونس مدل مناسبي براي ساير كشورهاست.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به آديسآبابا، بان كي مون در هجدهمين اجلاس بينالمللي اتحاديه آفريقا با اشاره به "بهار عربي"، افزود: حوادثي كه سال گذشته در شمال آفريقا رخ داد براي بسياري از تحليلگران كاملا دور از انتظار بود و اين تصور وجود داشت كه كشورهاي تونس، مصر و ليبي از شرايط باثباتي برخوردار هستند.
او ادامه داد: اما در زير لايه به ظاهر آرام و باثبات در اين كشورها، مسايل و مشكلات زيادي نهفته بود و همين امر سبب شد كه مردم اين كشورها عليه رژيمهاي خود بپاخيزند. پيروزي مردم بر قدرت نظامي رژيمهاي شمال آفريقا ثابت كرد كه نيروي نظامي و پليس نميتواند در برابر قدرت و اراده مردمي كه به دنبال عدالت و احترام هستند دوام بياورد.
بان كي مون در ادامه سخنانش بر ضروت كمك به كشورهايي كه روند انتقال قدرت در آنها در حال شكلگيري است تاكيد كرد.
وي با بيان اين كه در سال جاري ميلادي 25 كشور آفريقايي صحنه برگزاري انتخابات مختلف خواهند بود، گفت: بايد اطمينان حاصل شود كه اين انتخابات با مديريت صحيح و بهطور شفاف و آزاد برگزار ميشود.
دبيركل سازمان ملل با اشاره كوتاهي به موضوع ليبي گفت: هياتي از ماموران سياسي سازمان ملل در ليبي هستند تا به روند انتقال قدرت در اين كشور و ايجاد امنيت و فراهم كردن زمينههاي لازم براي برگزاري انتخابات در ليبي كمك كنند.
بان كي مون با اشاره به تحولات مصر گفت: از مقامات مصر ميخواهيم و آنها را تشويق ميكنيم كه زمينه انتقال آرام و زودهنگام قدرت را در اين كشور از نظاميان به يك دولت غيرنظامي هرچه سريعتر فراهم كنند، زندانيان سياسي را آزادكنند و روند اصلاح را سرعت بيشتري ببخشند.
دبيركل سازمان ملل همچنين به موضوع قحطي در سومالي اشاره كرده و با حساس و شكننده خواندن وضعيت مردم سومالي بر ضرورت انجام اقدامهاي موثر از سوي جامعه جهاني براي رفع مشكلات قحطي زدگان سومالي تاكيد كرد.