ایران-گروه بينالملل با گذشت تنها يك هفته از تشكيل نخستين پارلمان مصر بعد از سقوط حسني مبارك، خبرها حاكي از آغاز اختلافات بين حزب آزادي و عدالت شاخه سياسي اخوانالمسلمين و احزاب سلفي از جمله النور در اين پارلمان است.
«صلاح الدين الجعفراوي» معاون دبير كل كنگره اسلامي اروپادر گفتوگويي با اشاره به نتايج انتخابات پارلماني مصر و پيروزي اسلامگرايان جماعت اخوان المسلمين و سلفيها، نسبت به بروز اختلافات و درگيريها بين راه يافتگان به پارلمان بويژه
اخوان المسلمين و سلفيها هشدار داد و افزود: بايستي همه قدرتها به منظور سازندگي و رشد و توسعه كشور به كار گرفته شوند. الجعفراوي با بيان اينكه همچنان مزدوران حسني مبارك در سازمانها و ادارات دولتي مشغول به كار هستند، افزود: هر چند ملت مصر از رئيس جمهور و وزراي كابينهاش رهايي يافتند ولي نبايد فراموش كرد افرادي كه در سيستم فاسد سابق رشد يافتهاند همچنان در سازمانهاي مصر حضور دارند و مشكلاتي را براي انقلاب به وجود ميآورند.
استقبال كمرنگ از انتخابات مجلس شوراي مصر
يكي از نامزدهاي مجلس شوراي مصر مشاركت كمرنگ مردم در انتخابات را قابل پيشبيني دانست و گفت كه حضور كمرنگ مردم در اين انتخابات غافلگيركننده نبود. به گزارش خبرگزاري آلمان، مردم مصر روز يكشنبه پاي صندوقهاي رأي رفتند تا نمايندگان مجلس شوراي اين كشور را انتخاب كنند.
مجلس شوراي مصر كه اتاق دوم پارلمان نيز نام دارد
270 نماينده دارد كه 180 تن از آنها انتخابي و 90 نماينده ديگر توسط رئيسجمهوري منتصب ميشوند.
انتظار ميرود گروه اخوان المسلمين كه در انتخابات پارلماني ماه نوامبر بيش از 47 درصد آرا را از آن خود كرده است، در اين انتخابات هم بيشترين بخت را براي پيروزي داشته باشند.
دلايل عدم مشاركت مردم مصر در انتخابات مجلس شورا متعدد است كه مهمترين آنها برگزاري اين انتخابات پس از انتخابات مجلس نمايندگان است؛ هيچ كشوري در جهان چندين انتخابات طي 3 ماه برگزار نميكند. اين مسئله باعث نوعي خستگي و
عدم مشاركت بخش بزرگي از مردم در انتخابات شد؛ مردم مصر طي اين مدت 8 بار به پاي صندوقهاي رأي رفتند و انتخابات مجلس شورا، انتخابات نهم بود.