دولت آنگولا طرح آزاد سازی تجارت های مربوط به بخش های پالایش، ذخیره سازی ها، حمل و نقل و توزیع را که در اختیار شرکت دولتی سوناگول این کشور است، تصویب کرد.
به گزارش رویترز، این حرکت دولت آنگولا، شرایط حضور بخشهای خصوصی را در صنعت سودمند پالایشگاهی این کشور فراهم میآورد.
تنها پالایشگاه نفت آنگولا که ظرفیت پالایش روزانه 39 هزار بشکه نفت را دارد، فقط 10 درصد نیاز این کشور به فرآوردههای پالایشگاهی را تامین میکند.
گفتنی است یک پالایشگاه به ارزش 8 میلیارد دلار تا سال 2011 در شهر بندری لوبیاتو در جنوب آنگولا به بهرهبرداری میرسد.
به گفته خوزه ماریا بوتلهو دی واسکنسیلوس، وزیر نفت انگولا، حدود 90 درصد محصولات پالایشگاه جدید به بازارهای داخلی و کشورهای همسایه عرضه میشود و ده درصد باقی مانده به کشورهای خارج از منطقه صادر خواهد شد.
آنگولا امیدوار است با بهرهبرداری از بخشهای پایین دستی نفت، از صفوف طولانی بنزین در سراسر کشور آنگولا کاسته شود.
آنگولا در حال حاضر بزرگ ترین تولید کننده نفت کنونی آفریقا محسوب میشود. در پی نا آرامی ها در منطقه دلتای نیجر، آنگولا توانست با افزایش تولید نفت خود در ماه های ژوئیه و اوت جایگاه نیجریه به عنوان اولین تولید کننده نفت آفریقا را به خود اختصاص دهد.
آنگولا در سال 2007 به سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) پیوست و هم اکنون خوزه ماریا بوتلهو دو واسکنسیلوس، وزیر نفت آنگولا ریاست دوره ای اوپک را به عهده دارد، همچنین این کشور در تاریخ 22 دسامبر (اول دی) سال جاری میزبان نشست فوق العاده اعضای اوپک درلوآندا پایتخت این کشور خواهد بود.
سهمیه تولید نفت آنگولا به عنوان یکی از اعضای اوپک یک میلیون و 517 هزار بشکه در روز است.