جهان نیوز-در درگيريهاي خونيني كه روز گذشته در زمين ورزشگاه پورت سعيد و خارج از اين ورزشگاه پس از مسابقه تيمهاي باشگاهي الاهلي و المصري روي داد، دست كم 74 نفر كشته و هزار نفر نيز مجروح شدند.
به گزارش ايرنا، در نسخه آنلاين روزنامه اشپيگل در مطلبي در خصوص اين درگيري خونين، با اشاره به سابقه درگيري در بين هواداران تيم هاي فوتبال در مصر، آمده است: جوانان انقلابي در اواخر حكومت مبارك در مصر، خشم خود را از رژيم حاكم در ورزشگاهها نشان مي دادند.
در ادامه اين مطلب آمده است: گروهي از طرفداران متعصب فوتبال در مصر كه از قضا، از انقلابيون مخالف حكومت هم بودند نقش بسيار تعيين كننده اي در اعتراضات ميدان التحرير قاهره داشتند و همين فوتبال دوستان بخش مهمي از معترضان انقلابي در مصر بودند كه در نهايت موجب سقوط مبارك در مصر برغم همه حمايت هاي پليس اين كشور شدند.
اشپيگيل در ادامه مي نويسد: خشونت در فوتبال مصر پديده جديدي نيست و در زمان مبارك نيز طرفداران تيم هاي رقيب با يكديگر و يا با نيروهاي پليس ورزشگاه درگيري هاي پراكنده اي داشتند اما اينكه در يك درگيري ناشي از عصبانيت فوتبالي اين تعداد از طرفداران كشته شوند، قدري سوال برانگيز است.
در ادامه اضافه شده: طرفداران الاهلي در مصر كه دهها هزار نفر تخمين زده مي شوند بزرگترين دشمن خود را پليس مصر مي دانند،كه در زندگي روزمره با آزار آنها مواجه بوده اند اما در ورزشگاهها كه تعداد آنها زياد و منسجم تر بود اين تماشاگران فوتبال بودند كه پليس را تحت اختيار خودشان داشتند و همين تماشاگران در تظاهرات انقلابي مصر تبديل شدند به بزرگترين دشمن پليس در مصر كه مدافع حكومت بود.
اشپيگل در همين زمينه به درگيري هاي مردم انقلابي كه هواداران فوتبال بخشي از آنها بودند با نيروهاي پليس در تظاهرات ميدان التحرير اشاره كرد و به عنوان نمونه از زماني ياد كرد كه شتر سواران پليس به مخالفين مبارك حمله كردند.
اين روزنامه آلماني نوشت: اين جوانان طرفدار فوتبال و الاهلي بودند كه در مقابل پليس از نيروهاي مخالف حكومت محافظت كردند و امروز نه فقط براي طرفداران فوتبال بلكه براي خيلي از مصري ها كاملا مشخص است كه پليس در اين حادثه از فوتبال دوستان انقلابي مصر، انتقام گرفته است.
به اعتقاد نويسنده اشپيگل، اكثر مصري ها از نيروهاي پليس متنفرند زيرا آنها ابتدا مدافع مبارك بودند اما بعد از سقوط وي از خيابانها محو شدند، امروز هم كه مبارك ديگر نيست، نظاميان كه پليس ها هم از آنها هستند نمي خواهند قدرتي را كه در اختيار دارند، واگذار كنند.
در اين مطلب با بيان اينكه نظاميان از هرج و مرج بوجود آمده بخاطر اين حادثه به ظاهر فوتبالي بيشترين سود را مي برند، نوشت : طرفداران تيم الاهلي بر اين باورند كه نه تنها پليس و نيروهاي حفظ نظم كاري نكردند بلكه به درگيري ها دامن زدند و باعث شعله ور تر شدن آتش شدند و حالا مدعي هستند كه اراذل و اوباش خريداري شده، به صورت هدفدار به شكار طرفداران الاهلي رفته اند.
اشپيگل همچنين مي نويسد، درواقع شوراي نظاميان مصر، امروز از اين وضعيت بي ثباتي بيشترين بهره را مي برد و به اين وسيله به قدرت خود مشروعيت مي دهد و بدنبال به كرسي نشاندن اين ذهنيت است كه فقط ارتش است كه مي تواند نظم و امنيت و آرامش را در كشور برقرار كند.
در روزنامه اشپيگل همچنين به پيام تسليت باشگاه هاي بايرن مونيخ آلمان و ليورپول انگلستان به بازماندگان فوتبال دوستاني كه در اين حادثه تلخ كشته شده اند، اشاره شده است.
درپي كشته شدن دهها نفر پس از يك مسابقه فوتبال در پورت سعيد در شمال مصر، كمال الجنزوري، نخست وزير، اعضاي فدراسيون فوتبال اين كشور را از كار بركنار كرده و گفته است كه مسئوليت سياسي خشونت هاي روز چهارشنبه را به عهده مي گيرد.
تعداد كشته شدگان در پورت سعيد تاكنون 74 نفر اعلام شده است اما مقامات مصري مي گويند كه اين تعداد ممكن است افزايش يابد. اين افراد زماني كشته شدند كه طرفداران تيم المصري پورت سعيد به طرفداران تيم رقيب الاهلي قاهره حمله ور شدند.
در قاهره، معترضان به خشونت هاي پورت سعيد، خيابانهاي منتهي به ميدان تحرير و ساختمان تلويزيون دولتي مصر را بسته اند.
طرفداران تيم الاهلي كه در قاهره تجمع كرده اند، از ناتواني پليس مصر در حفظ امنيت و حفظ جان طرفداران الاهلي در پورت سعيد خشمگين هستند.
اخوان المسلمين، بزرگترين تشكل سياسي مصر، گفته است كه آشوبهاي پورت سعيد توسط طرفداران رژيم حسني مبارك، رييس جمهور مخلوع مصر، طراحي شده بود.
بسياري از طرفداران الاهلي پليس را به بي كفايتي متهم كرده اند و مي گويند پس از انقلاب مصر، پليس نقش پررنگي در برقراري امنيت و نظم ندارد و در درگيريهاي پورت سعيد هم، قادر به آرام كردن اوضاع و جلوگيري از خشونت ها نبوده است.