رئيس جمهور مصر تأكيد كرد كه هر گونه حمله احتمالي به ايران منطقه را به لبه پرتگاه ميكشاند و نوعي تنش و بيثباتي در منطقه ايجاد خواهد كرد كه مهار آن ممكن نيست.
به گزارش فارس، "حسني مبارك " در گفتوگو با نشريه "نيروهاي مسلح " مصر به مناسبت سي و ششمين سالگرد پيروزي اكتبر در پاسخ به سوالي در رابطه با برنامه هستهاي ايران گفت: ما از رويكرد جديد رئيس جمهور آمريكا در تعامل با برنامه هستهاي ايران و حل آن از طريق گفتوگو استقبال ميكنيم و تمايل داريم كه ايران نيز با درخواست براي گفتوگو با گروه5+1 همراهي كند.
وي افزود: ايران بخشي از معاهده منع گسترش سلاحهاي كشتار جمعي است و به مانند ديگر طرفهاي اين معاهده حق دارد از انرژي هستهاي استفاده صلحآميز بكند، ايران بايد صلحآميز بودن برنامه هستهاي خود را ثابت كند و غرب نيز بايد انعطاف لازم را نشان دهد.
مبارك در ادامه گفت: هر گونه تعامل بينالمللي با برنامه هستهاي ايران تنها با برخورد مشابه و برابر با توان هستهاي اسرائيل، مصداق پيدا ميكند، اسرائيل معاهده منع گسترش سلاحهاي كشتار جمعي را امضا نكرده و تأسيسات هستهاي آن تحت نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي قرار ندارد، اين موضع صريح و روشن ما است و ما اساسا هر گونه تلاش براي القاء اين موضوع كه مصر نيز در سنگر غرب و اسرائيل عليه ايران قرار دارد، را رد مي كنيم و با وجود اختلاف و ديدگاههاي ما با ايران، هر گونه حمله نظامي به ايران به بهانه اينكه توان هستهاي آن خطر براي منطقه خاورميانه محسوب ميشود، مخالف هستيم.
وي همچنين گفت: اين موضع روشن و ثابت ما است و چندين بار اين موضع را با دولت سابق و كنوني آمريكا و رهبران اسرائيلي ابلاغ كردهايم زيرا حمله به ايران منطقه را به لبه پرتگاه ميكشاند و نوعي تنش و بيثباتي در منطقه ايجاد خواهد كرد كه مهار آن ممكن نيست و حتي نميتوان پيشبيني كرد كه پيامدهاي آن تا چه مدتي ادامه خواهد يافت بنابر اين از ديدگاه ما اين مسئله بايد با انعطاف، نرمي و گفتوگو و اعتمادسازي حل شود و منطقه خاورميانه از سلاحهاي هستهاي و كشتارجمعي عاري شود و براي اسرائيل نيز نبايد استثناء قائل شد.
رئيس جمهور مصر افزود: با توجه به تجربههاي نظامي و مسئوليتهاي سياسي كه داشتم، ميدانم كه سلاح هستهاي نه امنيت و نه جايگاه منطقهاي ايجاد ميكند و نه از تجاوزات ممانعت بعمل مي آورد.