واحد مركزي خبر - وزير كشور ليبي اوضاع امنيتي اين كشور را بسيار خوب دانست.
«فوزي عبدالعالي» در گفتگو با شبكه تلويزيوني بي بي سي عربي درباره اوضاع امنيتي اين كشور گفت به رغم اوضاع ناامني كه پس از انقلاب ايجاد شدو اقدام رژيم معمر قذافي در آزاد كردن زندانيان و پخش گسترده سلاح، در حال حاضر اوضاع امنيتي بسيار خوب است.
حوادثي كه در بني وليد ايجاد و به دفاتر شوراي ملي انتقالي حمله شد يك مساله عادي است و پيش بيني مي كنيم تكرار نشود.
ما از انقلابيون نمي خواهيم سلاح خود را بر زمين بگذارند.
اين سلاح تا زمان تشكيل ارتش ملي و افزايش توانايي هاي پليس و نيروهاي وزارت كشور در اختيار انقلابيون خواهد بود.
وي افزود در حال حاضر دو ماه از عمر دولت انتقالي گذشته است و برنامه اي براي ادغام انقلابيون در وزارت كشور داريم كه اقدامات مهمي را در اين زمينه انجام داديم.
در حال حاضر سه هزار و پانصد نفر از انقلابيون در شهر طرابلس و دو هزار نفر در شهر مصراته وارد وزارت كشور شده اند.
اين اقدامات در ديگر مناطق ليبي نيز ادامه دارد و شاهد تقويت اوضاع امنيتي در اين كشور خواهيم بود.
رژيم سابق ليبي به دليل وجود گردان هاي امنيتي حافظ رژيم نقش ارتش را بسيار تضعيف كرده بود.
رژيم قذافي يك رژيم مستبد فراگير بود و نهادهاي امنيتي را بر اساس معيارهاي خود تشكيل داده بود و زماني كه رژيم وي فروپاشيد همه نهادهاي امنيتي از بين رفتند و مجبور شديم اين نهادها را از نو بازسازي كنيم.
فوزي عبدالعالي تصريح كرد ما تلاش مي كنيم با وارد كردن افراد جديد و بركناري و محاكمه كردن افرادي كه در جنايت عليه ملت ليبي نقش داشتند نقش ارتش را تقويت كنيم.
شمار زيادي از انقلابيون شايستگي خود را در تاكتيك هاي نظامي نشان دادند و به اين افراد براي فعاليت در ارتش و وزارت كشور نياز داريم.
ما يك طرح آموزشي فراگير براي همه انقلابيوني داريم كه به ارتش و وزارت كشور مي پيوندند و در اين زمينه كميته كارشناسي خوبي با نظارت سازمان ملل فعاليت مي كند.
شماري از كشورهاي عربي و چند كشور بزرگ شامل آمريكا،انگليس و فرانسه،اردن،تركيه،قطر،امارات و سودان در تقويت كاركرد وزارت كشور نقش خواهند داشت. در مساله حفظ امنيت مرزها، مبارزه با قاچاق و مهاجرت غير قانوني همكاري خوبي با الجزاير و تونس داريم.
مبارزه با مهاجرت غير قانوني يك مسئوليت بين المللي است.
اروپا و كشورهاي عربي همسايه ليبي بايد با اين كشور همكاري كنند چرا كه ليبي به تنهايي قادر نيست با حجم زياد مهاجران غيرقانوني مقابله كند. وي با اشاره به اين كه ممكن است شماري از نيروهاي امنيتي ليبي تخلفاتي داشته باشند، تصريح كرد اين اقدامات فردي بوده و به صورت روشمند نيست.
مقامات امنيتي ليبي به حمايت از حقوق بشر توجه جدي دارند و از ابتداي انقلاب زندان ها را به روي سازمان هاي بين المللي بازكردند.
اگر تخلفي در يك نهادي رخ داده باشد نمي توان آن را به ساير نهادهاي ليبي تسري داد.
به رغم اين كه عناصر رژيم قذافي در طول چهل سال گذشته جنايات زيادي را عليه ملت ليبي مرتكب شده بودند و ما پيش بيني مي كرديم عمليات انتقام جويي گسترده اي صورت گيرد چنين مساله اي رخ نداد و ملت ليبي به جهان نشان داد ملت متساهلي است. فوزي عبدالعالي در پايان با اشاره به اين كه ليبي كشوري اسلامي است، تصريح كرد صد درصد ملت ليبي مسلمان هستند و به دين خود احترام مي گذاريم.