ایران دیپلماسی-امريكا همواره با بحرانها زندگي كرده و هيچ گاه دوست هميشگي نبوده است. تنها به فكر مصالح خودش است و هر جا كه ببيند مصالحش به خطر افتاده دوستانش را تنها رها خواهد كرد.
در حالي كه تا همين چند روز پيش تحركات ضد ايراني اماراتيها به اوج خود رسيده بود، رئيس پليس دبي به شدت به اخوان المسلمين تاخته و گفته است كه خطر آنها بسيار بيشتر از ايران است و نبايد در نگرش به ايرانيها اغراق كرد.
به گزارش شبكه خبري الجزيره، ضاحي خلفان، رئيس پليس دبي گفت: «خطر جماعت اخوان المسلمين بسيار بيشتر از ايران است، آنها چشم طمع به قدرت دوختهاند و ميخواهند طرحهاي خود را در خارج از منطقه خليج ]فارس[ بر ما تحميل كنند.»
خلفان تميم كه روز يكشنبه با روزنامه عربستاني الرياض مصاحبه كرده بود، همچنين گفت: «از تحركات ايران نگرانيم و انتقاد بسياري به سياستهاي آنها داريم همين رويكرد را به اخوان المسلمين نيز داريم، رهبري آنها از خارج هدايت ميشود و اين باعث ميشود تا تهديد آنها براي ما اگر بدتر از تهديد ايران نباشد حداقل با آن يكسان باشد.»
عربستان سعودي از ابتداي دهه نود رويكرد خود را نسبت به اخوان المسلمين تغيير داد تا جايي كه در ابتداي قرن جاري ميلادي نايف بن عبدالعزيز، وزير كشور وقت عربستان و وليعهد فعلي اين كشور اين جريان را خطرناكترين جريان براي جامعه عربي توصيف كرد. اين دشمني تا كنون نيز ادامه دارد و به اعتقاد برخي كارشناسان براي همين است كه عربستان از جريانهاي سلفي در برابر اخوان المسلمين در كشورهاي مختلف عربي حمايت ميكند و تلاش دارد تا از قدرت گرفتن آنها جلوگيري كرده و اجازه ندهد كه آنها به هسته قدرت برسند. اين رويكرد به ديگر كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس نيز سرايت كرده و باعث شده تا آنها نيز نسبت به اخوان المسلمين رويكرد منفي داشته باشند. از جمله امارات متحده عربي كه هيئت حاكمه آن اخوان المسلمين را تهديدي حياتي براي خود ميدانند.
خلفان همچنين گفت: «از نگاه ما مفتي ديني نبايد با سياست كاري داشته باشد و نبايد طمعي به سياست و مناصب حكومتي داشته باشد. در حالي كه اخوان المسلمين اين گونه فكر نميكنند و هميشه دستورات و طرز فكر خود را از رهبران خارجي خود ميگيرند و تلاش ميكنند براي پيشبرد طرحهاي خود از احكام آنها رهنمود بگيرند. آنها همچنين تلاش ميكنند كه با خونريزي به حكومت برسند.»
وي تاكيد ميكند، خطر آنها بسيار بيشتر از ايران است. آنها چشم طمع به قدرت دارند و از حاكمان كشورهاي عربي منطقه خليج ]فارس[ به شدت متنفرند. آنها معتقد به خونريزي هستند و حاضرند براي حفظ قدرت سر ببرند و مواضع افراطي و بنيادگرايانه اتخاذ كنند.
اين در حالي است كه اماراتيها در كنار عربستانيها اخيرا در كشورهاي مختلف عربي از بنيادگرايان سلفي كه بسيار از اخوان المسلمين تندتر و افراطيتر هستند به شدت حمايت ميكنند و براي رسيدن آنها به قدرت اموال بسياري صرف ميكنند. بنا به گزارشها حمايت مالي سلفيها در كشورهاي ليبي، سوريه، مصر و تونس عموما از سوي كشورهاي عربستان، امارات و قطر صورت ميگيرد.
درباره ارتباط امريكا با آنچه در جهان عرب ميگذرد نيز خلفان گفت: «سازمانهاي امريكايي از طريق عناصر خود در منطقه و از طريق سفارتخانهها، كنسولگريها، افراد و موسسههاي وابسته به خود تلاش ميكنند تا آشوبها و ناآراميها را در مناطق عربي تشديد كنند. در نتيجه ما وظيفه داريم به دقت اوضاع را مراقبت كرده و با محاسبه امور و پيشبيني تبعات آن جلوي منابع تغذيهكننده آشوبهاي منطقه را بگيريم و اجازه ندهيم كه امنيت منطقه خليج ]فارس[ مورد تهديد قرار بگيرد.»
وي همچنين خواستار پيشگيري از حمايت آنچه تامينكنندگان امكانات لازم براي شورشهاي خلاقانه خواند، با استفاده از همه ابزارهاي مشروع و قانوني شد و گفت: «همان طور كه غرب حملات شديدي را متوجه موسسهها و جمعيتهاي خيريه در كشورهاي عربي و اسلامي كرد و آنها را متهم به فعاليتهاي تروريستي زد ما نيز بايد مشابه همين رفتار را با شبكههاي وابسته به آنها انجام دهيم. چرا بايد اين كار براي ما حرام باشد ولي براي آنها حلال؟ چرا آنها بايد موسسههاي ما را كه صرفا به فقرا و مستمندان خدمات ميرساندند را مورد حمله قرار دهند و ببندند ولي ما نميتوانيم با موسسههاي و سازمانهاي وابسته به آنها كه امنيت ملي ما را تهديد ميكنند، مبارزه كنيم.»
وي در بخش ديگري از سخنانش به شدت از سياست خارجي امريكا انتقاد كرد و گفت: «هيچ كس نميتواند منكر شود كه سياست خارجي امريكا فقط براي حفظ منافع آن است. امريكا فتنه طايفهاي در منطقه ايجاد كرده است. بر خلاف ايران اين امريكا است كه تنش طايفهاي در منطقه ايجاد كرده و فتنه شيعه و سني به راه انداخته است.»
وي همچنين گفت: «امريكا همواره با بحرانها زندگي كرده و هيچ گاه دوست هميشگي نبوده است. تنها به فكر مصالح خودش است و هر جا كه ببيند مصالحش به خطر افتاده دوستانش را تنها رها خواهد كرد.»