خبرگزاري فارس- دو تبعه ليبيايي از رييس سابق سرويس امنيت خارجي انگليس به دليل نقشي كه در استرداد اين دو شهروند به ليبي و شكنجه آنها داشته است، شكايت كردند.
به گزارش فارس به نقل از شبكه تلويزيوني "راشاتودي"، دو تبه ليبيايي عليه يكي از روساي سابق سرويس امنيت خارجي انگليس به دليل نقش كليدي او در استرداد اين اتباع ليبيايي به دست شكنجه گران "معمر قذافي" ديكتاتور سرنگون شده ليبي اقامه دعوي كردند.
اين شاكيان ليبيايي در دادخواست خود اعلام كردند كه آنها ربوده و زنداني و به مدت 6 سال شكنجه شدند و تمام اين ها به كمك دولت انگليس صورت گرفته است.
"عبدالحكيم بلحاج" كه متعاقب سرنگوني ديكتاتور ليبي به عنوان فرمانده ارتش طرابلس فعاليت مي كرد و "سامي السعدي" يكي از مخالفان قذافي اعلام كردند كه " مارك آلن" رئيس سابق سرويس امنيت خارجي انگليس در دستگيري و شكنجه هاي متعاقب آنها در سال 2004 ميلادي دست داشته است.
پرونده شكايت اين دو تبعه ليبيائي بعد از آن تائيد شد كه نامه هاي آلن به قذافي توسط ديده بان حقوق بشر در طرابلس شناسايي شدند؛ نامه هايي كه آلن در آنها به قذافي به دليل بازگشت زندانيانش تبريك گفته بود.
راشاتودي نوشت: اين اسناد ظاهرا نقش مهم و كليدي انگليس را به رهبري و مديريت آلن در بخش مبارزه با تروريسم سرويس امنيت خارجي لندن در استرداد اتباع ليبيائي به شكنجه گران قذافي افشا كرده اند.
گفته مي شود كه آلن در يكي از نامه هايي كه به "موسي كوسا" رئيس اسبق سازمان جاسوسي قذافي ارسال كرده، نوشته است: من به شما به خاطر ورود سالم "ابو عبدالله صادق" تبريك مي گويم؛ اين حداقل كاري بود كه ما مي توانستيم براي شما و ليبي انجام دهيم.
اين اسناد نشان مي دهد كه سازمان جاسوسي سيا با كمك سرنخ هاي سرويس امنيت خارجي انگليس، عبالله صادق را در بانكوك بازداشت كرده است و السعدي نيز ظاهرا توسط سرويس امنيت خارجي انگليس در هنگ كنگ ربوده شده و هر دوي آنها مستقيما به ليبي و زندان بدنام "ابو سليم" فرستاده شده و در آنجا شكنجه شده اند.
الن از اظهارنظر درباره اين اتهاماتي كه عليه وي مطرح شده اند خودداري كرده است و سرويس امنيت خارجي انگليس نيز در حاليكه مشاركت در شكنجه را رد نكرده، اعلام كرده است كه تمام اين اقدامات مجوز خود را دارند.
پرونده قانوني عليه آلن تنها نوك يك كوه يخي است از آن چيزي كه در پشت صحنه بين انگليس و قذافي جريان داشته است.
پليس بازجويي هاي جنايي خود را براي آگاهي از حد همكاري هاي انجام شده در باره شكنجه اين اتباع ليبيايي آغاز كرده است.