مهر-يك كارشناس مصري با اشاره به اينكه شرايط مصر بعد از سقوط مبارك و تحت حاكميت شوراي نظامي هيچ تغييري نكرده است انتخابات رياست جمهوري كشورش را بازي ديگري از طرف ارتش براي آرام كردن مردم دانسته و تصريح كرد كه قدرت همچنان در دست شوراي نظامي باقي خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاري مهر، "صحرا گمايندر" از محققان مصري در گفتگو با روزنامه "زوددويچه سايتونگ" در پاسخ به اين پرسش كه مصر بعد از سقوط مبارك چه تغييري كرده اظهار داشت: متاسفانه تغيير زيادي ايجاد نشده است. از زماني كه ارتش بر كشور ما حاكم شده حقوق بشر بيشتر مورد بي توجهي قرار گرفته است. نيروهاي پليس خشن تر شده اند و ارتش شديدا از روش هاي شكنجه عليه انسانها استفاده مي كند.
وي افزود: در درگيريهاي اخيري كه در اطراف پارلمان اين كشور رخ داد نيروهاي امنيتي روي معترضان آتش گلوله گشودند. در عرض چهار روز بيشتر از پنجاه نفر يك يا هر دو چشم خود را از دست دادند. اين يك خشونت غير قابل كنترل و افراطي عليه ملت است كه شوراي نظامي مسئول آن است. جامعه بين المللي نيز براي حل اين مسئله عاجز است.
اين كارشناس مصري در بخش ديگري از اين گفتگو درباره خشونتي كه عليه طرفداران فوتبال در استاديوم "پورت سعيد" در هفته گذشته رخ داد نيز اظهار داشت: شرايط در كشور ما قبل از اين حادثه هم متشنج بود اما حادثه استاديوم پورت سعيد يك شوك بزرگ بود. فوتبال يك موضوع كاملا احساسي براي مصري ها مي باشد. اين حادثه كه در آن بيش از هفتاد نفر در عرض يك ساعت كشته شدند از علائم خشونت بالاست كه خشم و نفرت عميق ملت ما را در پي داشت. اين مسئله يك تنش زايي عمدي از طرف طرفداران مبارك و نيروهاي پليس بود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چه كسي از چنين رخدادهايي در مصر سود مي برد اظهار داشت: اخيرا ارتش است كه از اين وقايع سود مي برد.از زمان سقوط مبارك يك خلا امنيتي در كشور ايجاد شده است. جنايت و ناامني بالا رفته است. ارتش هم از اين مسئله استفاده كرده و پليس و وزارت كشور را مسئول اين ناامني ها نشان مي دهد و همزمان خود را به عنوان نيروي منحصر به فردي معرفي مي كند كه مي تواند نظم را در كشور ايجاد كند! ما يا هرج و مرج شعار ارتش مي باشد.
"گمايندر" در بخش ديگري از اين مطلب درباره انتخابات رياست جمهوري كه قرار است در اوايل ژوئن در مصر برگزار شود اظهار داشت : از نظر من اين انتخابات بازي ديگري از طرف ارتش براي ملت است و فرآيندي است كه شوراي نظامي با آن مي خواهد مردم را آرام كند. ارتش به دروغ مي گويد كه انتخابات رياست جمهوري به پايداري و كناره گيري شوراي نظامي منجر مي شود؛ اين در حالي است كه رئيس جمهوري جديد از هيچ قدرت قابل ذكري برخوردار نخواهد بود و قدرت همچنان در دست شوراي نظامي خواهد بود.
وي افزود: تا زماني كه قانون اساسي در كشور ما تغيير نكند هيچ چيز عوض نخواهد شد. به همين دليل از نظر من اين امر مهمتر از انتخابات رياست جمهوري مي باشد.