رایزن فرهنگی ایران در تونس گفت: با توجه به افزایش مناسبات اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور ایران و تونس آموزش زبان فارسی به ویژه در دانشگاههای تونس توسعه می یابد.
سید حسن عصمتی در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر به تونس اظهار داشت: خوشبختانه به دلیل سبقه تاریخی مردم و نگاه عمیق به ایران در میان مسلمانان تونسی که دوران قبل و بعد از اسلام بازمی گردد عشق و علاقه مردم تونس به ایران وایرانی زیاد و قابل توجه است که این علاقه بعد از انقلاب روبه افزایش نهاده است.
وی افزود: ارتباطات فرهنگی ایران و تونس به صورت رسمی از سالسال 82 اغاز شده است و در جند سال اخیر با سفر هیئتهای علمی و تجاری روبه گسترش نهاده است.
عصمتی یادآورشد: به منظور گسترش زبان فارسی در میان مردم تونس به ویژه جوانان و دانشجویان در سال گذشته 80 نفر از علاقمندان با شرکت در کلاسهای آموزشی با زبان فارسی آشنا شدند که امسال این تعداد تا دو برابر افزایش خواهد یافت.
به گفته عصمتی حمایت از توسعه آموزش زبان فارسی امسال در دانشگاههای این کشور بطور جدی دنبال می شود که نتایج خوبی هم داشته است.
رایزن فرهنگی ایران در تونس تصریح کرد: به منظور افزایش تبادل فرهنگی همه سااله نمایشگاههای قرآنی به طور مستمر در تونس برگزار می شود که با استقبال مردم هم روبرو شده است.
وی برگزاری هفته فیلمهای ایرانی و تبادل هیئتهای علمی و فرهنگی را در راستای توسعه روابط دو کشور ذکر کرد و گفت: تاکنون 20 هیئت علمی و فرهنگی بین دو کشور رد و بدل شده و بدلیل علاقه مردم تونس برای آشنایی بیشتر با مردم و فرهنگ ایران اخیرا کتابی با هدف معرفی شعرا و ادبای ایرانی از جمله حافظ، مولانا و سعدی چاپ و منتشر شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
عصمتی همچنین گفت: فیلمهای مستند ایرانی هم در جشنواره های بین المللی فیلم تونس شرکت داده می شوند که در آخرین جشنواره سال گذشته فیلم بوم رنگ از ایران توانست مورد توجه شرکت کنندگان و بازدید کنندگان تونسی قرار گیرد.
عصمتی تصریح کرد: همچنین کتابی با نام ازدواج حضرت زهرا(س) با نسخه خطی تونسی چاپ شد و در احتیار جوانان این کشور قرار گرفت و مورد توجه واقع شد.
عصمتی اضافه کرد: از آنجا که تونس در بین کشورهای جهان اسلام موقعیت خاصی دارد همایش فلسفه اسلامی را امسال در تونس برگزار خواهیم کرد.
رایزن فرهنگی ایران در تونس گفت: خوشبختانه تونس به گردشگری خانواده توجه خاصی دارد به همین دلیل به طور میانگین سالانه دو هزار ایرانی به ویژه در ایام نوروز به این کشور سفر می کنند و در چند ماه گذشته هم بیش از 200 نفر از گردشگران تونسی به ایران سفر کردند که تلاش می کنیم با معرفی جاذبه های تاریخی و طبیعی کشورمان زمینه حضور علاقمندان بیشتری را به ایران فراهم کنیم.
وی افزود: سلامت و امنیت موجود در کشور تونس می تواند برای خانواده های ایرانی مورد توجه قرار گرفته و جایگزین کشورهایی مانند ترکیه شود.
وی با اشاره به مناسبات اقتصادی استان قزوین با کشور تونس یادآورشد: با توجه به سفرهای متعدد هیئتهای بازرگانی استان قزوین به تونس و نیزقابلیتهای گردشگری در قزوین می توان زمینه حضور گردشگران تونسی در ایران به ویژه قزوین را فراهم کرد و به مناسبات فرهنگی و سیاحتی هم توسعه بخشید.
عصمتی اظهار داشت: با برگزاری برنامه های هنری و اجرای موسیقی ایرانی بستر فعالیتهای هنری نیز در این کشور فراهم شده است و تلاش می کنیم با اعزام هنرمندان و قرآن پژوهان دو کشور، برپایی نمایشگاه کتاب و مناسبتهای ملی و دینی مردم تونس را با فرهنگ ایرانی بیشتر آشنا کنیم.
وی اضافه کرد: افزایش تبادل دانشجو و ارتباطات دانشجویی، برگزارس جشنهای مذهبی ولادت ائمه معصومین(ع) وفعال کردن مناسبات کتابخانه ای از دیگر برنامه های دفترفرهنگی ایران در تونس است که به زودی با سفر رئیس کتابخانه ملی تونس به کشورمان قرارداد همکاری کتابخانه ای بین دو کشور هم امضا می شود.
وی اظهار امیدواری کرد در کنار توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با کشور تونس زمینه ترویج فرهنگ ایرانی بین مردم مسلمان کشور بیش از گذشته فراهم شود.