مهر-يك سياستمدار تونسي با تاكيد بر اينكه روند تغيير در تونس به صورت ريشه اي و مطمئن ادامه دارد خاطر نشان كرد كه انقلاب تونس نشان داد اسلام و دموكراسي با هم هيچ مغايرتي ندارند.
به گزارش خبرگزاري مهر، "مصطفي بن جعفر" موسس و دبير كل فراكسيون دموكراسي براي كار و آزادي و رئيس مجلس ملي موسسان تونس در گفتگو با روزنامه "تاگس سايتونگ" اظهار داشت: تونس در يك مرحله گذر انتقادي قرار دارد. ما اينجا هستيم تا دموكراسي را بسازيم اما بعد از هر انقلابي يك حركت ضد انقلابي به جريان خواهد افتاد.
وي افزود: براي ما روابط با آلمان و اروپا اهميت دارد. ما به قدرت خود اعتماد داريم اما به حمايت كشورهايي كه به انقلاب ما علاقه نشان داده اند هم نيازمنديم.
اين مقام تونسي در ادامه تصريح كرد: همكاري با اروپا از نظر اقتصادي براي ما اهميت ويژه اي دارد اما ما اميدواريم كه شراكتي داشته باشيم كه به ما انگيزه دهد تا روند دموكراسي، حقوق زنان و آزادي را با آن پيوند بزنيم.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو اظهار داشت: رژيم بن علي براي ما 800 هزار بيكار و دويست هزار جوان تحصيلكرده بيكار را به جا گذاشته است. حدود يك ميليون و دويست هزار نفر از مردم تونس در شرايط دشواري زندگي مي كنند.ما بايد سيستم آموزشي خود را با نيازهاي بازار كارمان منطبق كنيم و بايد به شركت هاي مختلف براي سرمايه گذاري در كشورمان انگيزه بدهيم.
بن جعفر در بخش ديگري از اين گفتگو با تاكيد بر اينكه ما انتخاب شده ايم تا يك قانون اساسي جديد را به تصويب برسانيم همچنين خاطر نشان كرد: در راس حكومت سه حزب قرار دارند، دو حزب سكولار و يك حزب اسلامگراي تونس. ما همه با هم اتفاق نظر داريم كه مهمترين مسائل كشور ما شرايط اجتماعي و امنيت مي باشند.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو در پاسخ به اين پرسش كه چه مقايسه اي بين انقلاب تونس و مصر مي توان كرد اظهار داشت: من به آينده تونس خوش بين هستم. تفاوتهاي زيادي بين مصر و تونس وجود دارد حتي زماني كه آرزوي انسانها كه براي تغيير مبارزه مي كنند در يك مسير قرار مي گيرد.روند تغيير در تونس بسيار ريشه اي و مطمئن ادامه دارد. بخصوص ارتش تونس يك سازمان واقعا جمهوريخواه بوده كه از انقلاب حمايت كرده و از خونريزي جلوگيري كرده است. در مصر روند سقوط ديكتاتور سريع پيش رفت اما ظاهرا در آنجا هنوز همان سبك قدرتي سابق و علايق شخصي نظاميان حكومت مي كند.
وي افزود: ما تصميم نداريم انقلاب خود را صادر كنيم اما مشخص است كه يك موفقيت مدل تونس تاثير بالايي بر تمام جهان عرب داشته است.انقلاب ما نشان داد كه اسلام و دموكراسي آنگونه كه ديكتاتورها اعلام كرده اند هيچ مغايرتي با هم ندارد. انقلاب تونس هيولاي وحشت از اسلام را از بين برد. انقلاب تونس همچنين روابط بين اروپاو جهان عرب را هم تغيير داد.
وي در اين باره كه رژيم اسرائيل از يهوديان تونس درخواست كرده است كه اين كشور را ترك كنند نيز توضيح داد كه بسياري از اظهار نظرهاي سياستمداران اسرائيلي اين تصور را ايجاد و تقويت مي كند كه اسرائيل از برقراري دموكراسي در جهان عرب وحشت دارد. يهوديان و مسلمانان در تونس همواره به خوبي زندگي كرده اند. اينكه حالا حكومت تونس توسط حزب اسلامگراي النهضه رهبري مي شود در اين باره چيزي را تغيير نخواهد داد.