خبرگزاری فارس: عمرو صلاح از رهبران جوانان انقلابی مصر شورای نظامی حاکم بر این کشور را در راس ضدانقلابیون دانست و تاکید کرد اعتراضات خیابانیها و اعتصابها تا براندازی این شورا ادامه دارد.
"عمرو صلاح" از رهبران جوانان انقلابی مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره با انتقاد شدید از رفتارهای شورای نظامی حاکم در قبال مردم تنها راه اعمال فشار بر شورای نظامی برای کنارهگیری ادامه اعتصابها و تظاهرات دانست.
وی تاکید کرد: تحقق ثبات به منظور رد حق سیاسی مشروعی که منشورهای بینالمللی نیز آن را تایید می کنند درست نیست این حق مصریها است که انقلاب خود را که هیچ کدام از خواسته های ملت را محقق نکرده است کامل کنند.
عمرو صلاح شورای نظامی را در راس ضد انقلابیون خواند و گفت: شورای نظامی با گذشت ۱۳ ماه از انقلاب هیچ کدام از اهدافش را محقق نکرده است و از بقایای رژیم مبارک بهره میبرد.
***** آنچه که در پی میآید متن کامل مصاحبه است***
فارس: چرا در مصر مردم برای برگزاری راهپیماییها پس از نماز جمعه هر هفته دعوت میشوند؟
عمرو صلاح: در واقع مردم برای خروج از مساجد و راهپیمایی به سوی وزارت دفاع پس از نماز جمعه هر هفته دعوت میشوند تا از شورای نظامی بخواهند هر چه سریعتر قدرت را واگذار کند.
فارس: چرا در سالگرد کنارهگیری مبارک از قدرت دعوت به نافرمانی مدنی میشود؟
عمرو صلاح: بله درست است از مردم برای اعتصاب و نافرمانی مدنی دعوت میشود و بسیاری از دانشجویان و کارگران کارخانهها به این دعوت پاسخ مثبت دادهاند و این، از جمله راهکارهای تحت فشار قرار دادن شورای نظامی برای واگذار کردن قدرت است.
فارس: اخوان المسلمین با دعوت از مردم برای برگزاری اعتصاب و نافرمانی مخالف است چون به اعتقاد آن مصر به ثبات و آرامش نیاز دارد نظر شما در این باره چیست؟
عمرو صلاح: به اعتقاد من تحقق ثبات به منظور رد حق سیاسی مشروعی که منشورهای بینالمللی نیز آن را تایید می کنند درست نیست این حق مصریها است که انقلاب خود را که هیچ کدام از خواسته های ملت را محقق نکرده است کامل کنند.
سخن از ثبات و آرامش همان سخن رژیم سابق مبارک است که از آن بهره میگرفت اگر به اظهارات رژیم سابق و رهبران آن به ویژه در اعتصاب ۶ آوریل ۲۰۰۸ رجوع کنیم همین سخن از آرامش و ثبات را مییابیم و این درباره اظهارات رژیم سابق قبل از ۲۵ ژانویه صدق میکند این سخنانی خسته کننده و تکراری است.
فارس: به اعتقاد شما شورای نظامی در موضوع انتقال قدرت به طرف مدنی دیگر جدی است؟
عمرو صلاح: ممکن است جدی باشد یا نباشد اما در هر دور مورد فاجعه است اگر موضوع جدی باشد قدرت در اواخر ماه ژوئن آینده واگذار میشود و ما همچنان در برابر فاجعه و ریخته شدن خونهای بیشتری هستیم شورای انتقالی هر ماه به دلایلی که همگان میدانند بیش از ۲۰ شهروند مصری را به قتل میرساند و باقی ماندن شورای همکاری در قدرت تا ۳۰ ژوئن به معنای ریخته شدن خونها و قربانیان و از دست رفتن جان مردم است.
اما احتمال دوم این است که شورای نظامی در انتقال قدرت جدی نباشد و این فاجعه ای چند برابر است در همه حالات خواسته مردم تحویل فوری انتقال قدرت است.
فارس: نگرانی درباره منحرف شدن انقلاب وجود دارد چه کسانی میخواهند انقلاب از اهداف و روند خود خارج شود؟
عمرو صلاح: افراد زیادی از بقایای رژیم مبارک همچنان در مصر کار میکنند و باند عناصری که از بودن مبارک در قدرت بهره میگرفتند با کنارهگیری وی از هم پاشیده شد و در دوره کنونی هر کدام شخصا فعالیت میکنند .
شورای نظامی با گذشت ۱۳ ماه از انقلاب هیچ کدام از اهدافش را محقق نکرده است اگر به دستگاه قضایی نظری بیفکنیم میبینیم که قانون استقلال قوه قضائیه صادر نشده است و خواهید دیدید قضاتی که در انتخابات تقلب کردند و احکامی را علیه معارضان صادر کردند حضور دارند و حتی رسانهها نیز همچون رژیم سابق مردم را فریب میدهند و اخبار کذب در اختیار مردم قرار میدهند و وزارت کشور نیز مردم را به قتل میرساند.
به اعتقاد من شورای نظامی در راس ضدانقلابیون است و از بقایای رژیم مبارک بهره میبرد و بخشهایی از نظام همچنان برای منحرف کردن انقلاب از اهداف خود کار میکنند.
فارس: راهپیماییهای امروز به درگیری با نیروهای امنیتی مبدل شده است؟
عمرو صلاح: به اعتقاد من راهپیماییها به سوی وزارت دفاع گامی جدی و ضروری است و ثابت کننده تعهدات ما است همان گونه که بیشتر نیز این گونه بودهایم و ما همواره بر مسالمتآمیز بودن این تظاهرات تاکید میکنیم و پلاکاردهای خود را حمل خواهیم کرد و شعارهای خود را برای کنار رفتن شورای نظامی سر میدهیم و در برابر حملات نیروهای امنیتی سر حد خویشتنداری را از خود نشان میدهیم.