خبرگزاري فارس- يكي از رهبران جنبش اخوانالمسلمون مصر ضمن رد هر گونه توافق اخوانالمسلمون با شوراي نظامي گفت اخوانالمسلمون خود اكثريت پارلمان را در اختيار دارد و نيازي به معامله كردن با شوراي نظامي بي كفايت اين كشور را ندارد.
"عمرو الحسيني" در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره با رد هر گونه توافق اخوان المسلمون با شوراي نظامي مصر تاكيد كرد اخوان المسلمون خود اكثريت پارلمان را در اختيار دارد و نيازي به معامله كردن با شوراي نظامي بي كفايت اين كشور را ندارد.
وي كه عضو حزب عدالت و آزادي است تاكيد كرد كه جنبش اخوان المسلمون اگرچه اكثريت پارلمان را در اختيار دارد و خود خواهان برگزاري انتخابات رياست جمهوري شفاف در مصر است اما مسئول برگزاري انتخابات شفاف نيست.
عمروالحسيني هر گونه توافق بين شوراي نظامي و اخوان المسلمون بر سر نامزد رياست جمهوري را رد كرد و گفت: اخوان المسلمون از طريق توافق با شوراي نظامي چيزي عايدش نمي شود اخوان خود در همه انتخابات پيروز مي شود و اكثريت پارلمان را در پارلمان مردمي و شورا و شوراي اتحاديه ها در اختيار دارد.
اين رهبر اخوان المسلمين تاكيد كرد بي تجربگي سياسي و اجرايي شوراي نظامي موجب شده است كه دچار اشتباهات فاحشي شود كه اوضاع داخل مصر را به هم ريخته است.
عمرو الحسيني همچنين با رد مصادره اراده مردمي از سوي احزاب و گروه هاي سياسي در مصر گفت: بنابراين آنچه كه درباره مصادره اراده مردمي از طريق هر گروهي در مصر گفته مي شود، صحت ندارد.
***متن كامل اين مصاحبه را در ذيل مشاهده ميكنيد.***
فارس: شوراي نظامي و اخوان المسلمون توافق كردهاند كه يك نفر را به عنوان نامزد مورد توافق براي رياست جمهوري معرفي كنند نظر شما در اين باره چيست آن را تاييد ميكنيد؟
- اين اظهارات صحت ندارد و اگر چنين اتفاقي روي دهد طبعا بنده كاملا با هر شكل و موضوعي از اين توافق مخالفم.
فارس: چرا شوراي نظامي و اخوان المسلمون اجازه نميدهند انتخابات مصر به صورتي كاملا دموكراتيك برگزار شود چرا احزاب و جريانهايي مشخص در مصر سرنوشت ملت را تعيين ميكنند؟
- قرار دادن جنبش اخوان المسلمون در جايگاه تصميم گيرنده براي كشور اقدامي اشتباه است اخوان اكثريت پارلمان است نه اكثريت دولت و امور اجرايي تا اين لحظه در اختيار اخوان نبوده است و هيچ كس به اندازه آن خواستار برگزاري انتخابات شفاف رياست جمهوري نيست.
موضوع اينكه شوراي نظامي اجازه برگزاري انتخابات سالم و شفاف رياست جمهوري را نمي دهد نمي توانم در اين باره پاسخي بدهم چون چنين چيزهايي را از سوي شوراي نظامي در هيچ كدام از انتخابات شاهد نبوده ام قبل از شهادت بنده جهان بايد در اين باره گواهي بدهد.
موضوع احزاب كه به نام مردم سخن مي گويند درست است و اين مشكلي است كه بايد حل شود و تنها با گذر زمان حل مي شود.
احزاب ديدگاه خود را بيان مي كنند و آنجايي كه اين ديدگاه ها با نظر مردم در تعارض است الزام آور نيست.
ديگر اينكه ما نمي توانيم آنچه را كه گروهي سياسي به عنوان ديدگاه اكثريت پارلمان انجام مي دهد سركوب كنيم گروهي كه همچنان پيشبرد روند دموكراتيك و سياسي را براي اولين بار در تاريخ خود برعهده گرفته است پس طبيعي است كه كار سياسي را به طور مشخص عبارت از اختلاف بين احزاب و فراكسيون هايي معين بيابيم.
فارس: بسياري ميگويند توافق بين شوراي نظامي و اخوان المسلمين به معناي حذف اراده مردمي و نقش انقلابيون از صحنه مصر است نظر شما در اين باره چيست راه حل كدام است؟
- براي بار سوم هر گونه توافق بين شوراي نظامي و اخوان المسلمين را رد مي كنم و هيچ انسان عاقلي نمي تواند اين معامله را كه بايد براي اهداف سياسي شناخته شده باشد تصور كند در معامله هر دو طرف بايد منفعت كسب كنند پس سود و دستاورد اخوان المسلمين از شوراي نظامي چيست آنها در هر انتخاباتي كه وارد شوند پيروز مي شوند و اكثريت پارلمان را در پارلمان مردمي و شورا و شوراي اتحاديه ها در اختيار دارند.
هيچ كس از جمله اخوان المسلمين نمي تواند اراده ملت را از ميان بردارد اراده مردم پس از ژانويه 2011 تنها دارايي ملت است بنابر اين آنچه كه درباره مصادره اراده مردمي از طريق هر گروهي در مصر صحت ندارد. بنابراين آنچه كه درباره مصادره اراده مردمي از طريق هر گروهي در مصر صحت ندارد.
فارس: از نظر شما چرا شوراي نظامي در امور داخلي دخالت زياد دارد چرا شوراي نظامي حق انتخاب را از ملت مصر سلب كرد؟
- دخالت شوراي نظامي با توجه به موقعيت كنوني آن قابل درك است و اشكالي ندارد اشكال در بي كفايتي سياسي و اجرايي شوراي نظامي است به همين دليل دچار اشتباهات فاحشي مي شود كه اوضاع داخل مصر را به هم ريخته است.
اما شوراي نظامي حق انتخاب را از ملت مصر سلب نكرده است بلكه شوراي نظامي مي خواهد انتخابات شفاف و تحت نظارت كامل قضايي و تدابير محكم امنيتي برگزار شود و انتخابات مجلس مشورتي كه مردم آن را رد كردند شوراي نظامي بر اجراي آن اصرار كرد [با تعجب] در هر حالي گفته مي شود حق انتخاب از مردم سلب شده است.