خبرگزاري فارس- يك حقوقدان مصري گفت: توافق "يك مساله" است و توافق بين دو جناح و يا حزب "مساله ديگري" است كه تمامي طرفها را ملزم ميكند. اين حق ما است كه آن را نپذيريم و شايسته نيست كه مردم هم آن را بپذيرند.
"منتصر الزيات" از وكلاي برجسته مصري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در قاهره تاكيد كرد: اخوان المسلمون توانايي بسيج و هماهنگي كارها را دارند.
اين حقوقدان مصري ادامه داد كسي نميتواند در اين انتخابات همانند آنچه كه مبارك و نظامش انجام داد، تقلبي انجام دهد. هم من و هم ديگران گفتهايم كه هر انتخابات آزادي، تا اندازهي معقولي بر اساس شفافسازي انجام مي شود كه اخوان آن را به دست خواهد آورد چرا كه آنها قدرت تنظيم، سازماندهي و جمع كردن مردم را دارند. مردم آنها را ميخواهند، اسلام ميانه رو را مي خواهند.
وي در عين حال گفت توافق "يك مساله" است و توافق بين دو جناح و يا حزب "مساله ديگري" است كه تمامي طرفها را ملزم ميكند. اين حق ما است كه آن را نپذيريم و شايسته نيست كه مردم هم آن را بپذيرند.
الزيات با اشاره به استبداد 30 ساله حكومت مبارك ادامه داد حزب ملي وارث مصر عربي سوسياليست و وارث دولت سوسياليست بود به همين دليل ملت مصر خواهان تغيير و به دست آوردن حق اصيل خود در انتخاب است.
***متن كامل اين گفتوگو به شرح ذيل است***
فارس: شوراي نظامي و اخوان المسلمون توافق كردند تا كسي را به عنوان نامزد مورد توافق براي انتخابات رياست جمهوري معرفي كنند، نظر شما در اين باره چيست و آيا با اين مساله موافقيد؟
- اگر كه گروههاي ملي از تمامي جناحها و گروهها و به طور اكثريت با انتخاب يك نامزد موافقت كنند اين مساله امر خوبي به شمار ميرود و كشور را از ويراني هاي تفرقه و دو دستگي به ويژه در شرايطي كه الان در آن به سر ميبريم، دور ميسازد. توافق "يك مساله" است و توافق بين دو جناح و يا حزب "مساله ديگري" است كه تمامي طرفها را ملزم ميكند. اين حق ما است كه آن را نپذيريم و شايسته نيست كه مردم هم آن را بپذيرند.
فارس: چرا به شوراي نظامي و اخوان المسلمون اجازه نميدهند كه انتخابات مصر به صورت درست و دموكراتيك برگزار شود؟ چرا احزاب و جناحهاي مشخص در مصر، سرنوشت ملت را تعيين ميكنند؟
- مصر طي 30 سال، تحت استبداد مبارك بوده كه طي اين سالها او مردم را از حقشان در انتخاب آزادي محروم كرده بود و حتي پيش از او نيز در دوره سادات، اين نظام حاكم بود كه سرنوشت مردم را تعيين ميكرد. اين حزب ملي بود كه بدون انتخاب و اراده آزادي ملت بر ما حكومت ميكرد. حزب ملي وارث مصر عربي سوسياليست و وارث دولت سوسياليست بود به همين دليل ملت مصر خواهان تغيير و به دست آوردن حق اصيل خود در انتخاب است. اين تنها يك خواست آنها است. ملت مصر همچنين تمايل بسياري دارد تا بعد از دههها تحمل ظلم و استبداد و زندان، يك گروه اسلامي را انتخاب كند. در اين جا ميتوانيم بگوييم كه ملت ميخواهد تجربيات ديگري را تجربه كند.
از چپگراها و راستگراها افرادي به ملت تحميل شده و الان بايد كه اسلامگرايان را امتحان كنيم. اخيرا گروههاي اسلامي ميتوانند مردم را با سخنرانيهاي برگرفته شده از شريعت، جذب كنند و اين مسالهاي است كه مردمي كه دينشان را دوست دارند و به قدرت گروه بزرگتر ايمان دارند، به آن روي ميآورند منظور اخوان است كه توانمنديهاي بسياري دارد.
فارس: بسياري بر اين باورند كه توافق ميان شوراي نظامي و اخوان المسلمون به معناي حذف اراده مردمي و نقش انقلابيون از عرصه مصر است. نظر شما در اين باره چيست ؟ چه راه حلي پيشنهاد ميكنيد؟
-به نظرم اين مساله درست نيست. اخوان يك قدرت بزرگ و واقعي به شمار ميرود. آنها به پارلمان راه يافتند كه اين درنتيجه يك قرارداد نبود. كسي نميتواند در اين انتخابات همانند آنچه كه مبارك و نظامش انجام داد، تقلبي انجام دهد. هم من و هم ديگران گفتهايم كه هر انتخابات آزادي، تا اندازهي معقولي بر اساس شفافسازي انجام مي شود كه اخوان آن را به دست خواهد آورد چرا كه آنها قدرت تنظيم، سازماندهي و جمع كردن مردم را دارند. مردم آنها را ميخواهند، اسلام ميانه رو را مي خواهند. همچنين كسي نميتواند نمايندگان اين ملت را از شناخت حقايق و آمارهايي كه در آن زمان بوده، منع كند.
فارس: به نظر شما چرا شوراي نظامي در امور داخلي مصر به دخالت ميپردازد؟ چرا اين شورا حق انتخاب را از ملت مصر گرفته است؟
- به نظر من اين دخالت آنها در امور كشور به مساله اختيارات واگذار شده به آن از سوي مبارك، رئيس جمهور مخلوع مصر برميگردد. با اين وجود من شديداً با هرگونه اقدامي كه در جهت قلع و قمع و يا دستگيري انقلابيون و يا سران آنها باشد مخالفم. اكنون زماني كه ما از سلب حقوق انتخاباتي مردم مصر سخن ميگوييم، مساله غيرقابل قبولي است. اخوان 70 درصد از آراء را كه به نظر من درصد مورد انتظاري هم بود، به دست آورد چرا كه مردم خواهان اسلام هستند و اخوان هم به اسلام نزديكترند. آنها افرادي ميانهرو هستند. بسياري از مردم من را جزو اخوان ميدانند اما من افتخار اين مساله را ندارم.
منتصر الزيات از كساني است كه به گروههاي اسلامي مصري پيوست و توانست قبل از پيوستن به گروههاي ديني، به واسطه حمايت از سران اين گروهها به ويژه آنهايي كه در دوره نظام گذشته دستگير و مورد ظلم قرار گرفتند وزندان و شكنجه را تجربه كردند، احترام دشمنانش را به دست آورد.
وي از وكلاي متهماني است كه به دست داشتن در مسايل تروريستي شهرت يافتند.