ایرنا-دولت آمريكا كه 20 سال پيش نقش موثر در تنظيم پيش نويس كنوانسيون سازمان ملل در امر رعايت حقوق كودكان داشت، از امضا سند نهايي آن خودداري مي كند.
به نوشته هفته نامه آمريكايي تايم' ، اخيرا' نماينده ويژه سازمان ملل در امر مبارزه با خشونت عليه كودكان از كشورهاي عضو اين سازمان خواست كه دو پروتكل اختياري كنوانسيون سازمان ملل در امر حقوق كودكان را امضا كنند.
آمريكا و سومالي تنها كشورهاي عضو سازمان ملل هستند كه اين كنوانسيون را امضا نكرده اند.
اين دو پروتكل موارد متعدد نقض حقوق كودكان اعم از فروش كودكان، استفاده جنسي از كودكان، استفاده از كودكان در تصاوير مستهجن و شركت دادن كودكان در درگيريهاي مسلحانه در سراسر جهان را ممنوع مي كند.
پيش نويس كنوانسوين در سال 1989 به تصويب رسيد.
پيش نويس اين كنوانسيون در زمان دولت هاي 'رونالد ريگان' و 'كلينتون' تنظيم شده بود و دولت آمريكا تاثير بسزايي در تهيه آن
داشت اما تائيد اين قانون در آمريكا مستلزم راي اكثريت دو سوم آراي سناست كه به نظر نمي رسد اين اكثريت بدست آيد.
سنا تصويب اين قانون را اعمال نفوذ آن بر قوانين داخلي آمريكا مي داند.
هيچ پيمان و معاهده بين المللي قدرت تاثير گذاري بر قانون اساسي آمريكا را ندارد.
اين كنوانسيون كه تامين كننده هم حقوق كودكان است هم والدين ، مسووليت بيشتري را متوجه والدين و سرپرستان كودكان و نيز دولتها مي سازد.
كنوانسيون صراحت دارد: كودك بايد در فضايي سرشار از شادي، عشق و تفاهم رشد و نمو كند، دولتها موظف به رعايت حقوق كودكان و والدين و خانواده ها هستند، مراجع قضايي بايد در تصميم گيريهايشان بيشترين منافع كودكان را تامين نمايند، موسسات نگهداري از كودكان بايد محيطي امن براي آنان فراهم ساخته و تعداد نيروي انساني شان به ميزان مكفي باشد، كودكان بايد از دستبرد قاچاقچيان و سوداگران محفوظ بمانند، انتقال غير قانوني كودكان از مرزها، شكنجه، سوء استفاده جنسي، بهره برداري جنسي و شركت داشتن كودكان در درگيريهاي مسلحانه بايد ممنوع شود.
كنوانسيون دولتها را ملزم مي سازد به طور دوره اي وضعيت كودكان در كشور متبوع را به كميته حقوق كودك سازمان ملل گزارش كرده و همه اقداماتي را كه در زمينه احقاق حقوق كودكان به انجام رسانده اند را به تفصيل شرح دهند.
اين كميته همه دولتها را ملزم مي سازد در سياست گذاريها و اجراي قوانين مربوط به كودكان، كنوانسيون مورد نظر را راهنما قرار دهند.
يك گروه كمپين در حمايت از كنوانسيون مزبور، پيشنهاد داده است كه روز 20 نوامبر به عنوان 'روز بين المللي كودك' در جهان ثبت شود. 20 نوامبر روز به تصويب رسيدن كنوانسيون مورد نظر در سازمان ملل است.