خبرگزاري فارس- مدير انديشكده "يافا" مصر با بيان اينكه سفارت آمريكا در قاهره بزرگترين مركز جاسوسي آمريكا در خاورميانه است تاكيد كرد، اين سفارتخانه هدايت عملياتهاي محرمانه آمريكا در خاورميانه و جنوب درياي مديترانه را برعهده دارد.
به گزارش فارس، "رفعت سيد احمد"، رئيس انديشكده "يافا" و كارشناس مسائل استراتژيك و سياسي مصر در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني "التوافق" تاكيد كرد كه سفارت آمريكا در مصر با توجه به موقعيت استراتژيك و ساختار داخلي آن چون دژ و قلعهاي مستحكم و غيرقابل نفوذ مينمايد.
سيد احمد در ادامه افزود: در اين ساختمان مركز سرويس اطلاعات و جاسوسي آمريكا يا همان سيا در خاورميانه و همچنين مركز تحقيقات فدرال يا اف بي اي قرار دارد.
مدير انديشكده يافا در ادامه گفت: سفارت آمريكا در قاهره داراي دو كنسولگري يكي در خود شهر قاهره و ديگري در اسنكدريه است كه به همراه ديگر دفاتر اين سفارتخانه به 40 هزار آمريكايي كه در مصر مشغول به كار هستند، خدماتي همچون مشاوره حقوقي و اقتصادي و نظامي ارائه ميدهد .
سيد احمد پس از آن با اشاره به 40 هزار آمريكايي كه در مصر حضور دارند و اينكه بزرگترين تجمع آمريكاييهاي مقيم كشورهاي ديگر جهان را تشكيل ميدهند، تاكيد كرد: اين 40 هزار آمريكايي در واقع ارتش سازمان يافته و آموزش ديده آمريكا در مصر براي نفوذ فرهنگي و مقابله با خطرات تهديد كننده آمريكا در اين كشور و منطقه و ترويج فرهنگ تسليم و متزلزل كردن فرهنگ اسلام در ميان مصريها را تشكيل ميدهند.
وي در ادامه درباره نقشهاي ديگر اين آمريكاييهاي مقيم مصر توضيح داد: اين ارتش سازمان يافته با 30 موسسه و نهاد آموزشي و فرهنگي خطرناك همكاري ميكند كه داراي روابطي تنگاتنگ با سرويسهاي اسرائيلي موجود در قاهره و همچنين سرويسهاي اطلاعاتي آمريكا و اسرائيل در خارج از مصر است كه از جمله آنها بايد به دانشگاه آمريكايي قاهره، مركز تحقيقات آمريكا، كميته كمكهاي آمريكا، كميته ام اي تي، موسسه صلح، موسسه برقراري ارتباط با دانشگاههاي مصر از جمله دانشكده علوم سياسي اشاره كرد.
رفعت سيد احمد درباره موسسه برقراري ارتباط با دانشگاههاي مصر كه در واقع يك مركز تحقيقاتي آمريكايي است، توضيح داد كه مركز اين موسسه در دانشكده اقتصاد و علوم سياسي قاهره قرار دارد و ضمن همكاري نزديك با اين دانشكده و مسئولان آن تلاش ميكند، فرهنگ تسليم را در ميان دانشجويان اين دانشكده ترويج نمايد، موضوعي كه به عنيه در ميان سياستمداران گذشته مصر از حسني مبارك گرفته تا دولتمردان و مسئولان رده پايين ممكلت شاهد آن بوديم.
مدير انديشكده يافا تاكيد كرد: دليل اين مدعا بيم هراسي آمريكاييها از اعلام خبر ممنوعيت از فعاليت سازمانها و نهادهاي خارجي حامي دمكراسي و بازداشت مسئولان و فعالان در آنها و معرفي آنها به دادگستري مصر براي رسيدگي به اتهامات وارده و تهديد مصر به قطع كمكهاي نظامي و اقتصادي واشنگتن به قاهره است.