مخالفان مصري اميدوارند محمد البرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي را براي احراز سمت رياست جمهوري مصر در سال دو هزار و يازده و رويارويي با حسني مبارک رئيس جمهوري کنوني اين کشور يا جمال مبارک پسر وي متقاعد کنند.
نامزدي البرادعي در انتخابات رياست جمهوري مصر ، حضور مخالفان مصري را در برابر حزب ملي دموکراتيک که حزب حاکم در اين کشور به شمار مي رود پر رنگ خواهد کرد.
اما اميدواري مخالفان درباره متقاعد کردن البرادعي با موانع حقوقي متعددي به ويژه ترديدهاي خود رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي مواجه است.
معروفيت البرادعي که سال دو هزار و پنج جايزه نوبل صلح را به خود اختصاص داد در پي مخالفت وي با دلايل آمريکايي ها در مورد برنامه اتمي عراق به منظور آغاز جنگ بر ضد اين کشور در سال دو هزار و سه افزايش يافت .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي که قرار است ماه نوامبر از سمت خود کناره گيري کند همچنين از افرادي به شمار مي رود که در پرونده هسته اي جنجالي ايران نقش اصلي را ايفا مي کند.
اعضاي شاخه جوانان حزب ليبرال الوفد که از احزاب مخالف به شمار مي رود پيشنهاد کرده اند البرادعي به نهاد مديريتي اين حزب ملحق شود تا به اين ترتيب بتواند در انتخابات رياست جمهوري مصر نامزد شود.
بر اساس قانون مصر نامزدي در انتخابات رياست جمهوري براي اعضاي نهاد مديريتي يک حزب که دست کم پنج سال قبل از انتخابات تاسيس شده باشد در صورتي ممکن است که فرد نامزد شده يک سال عضو اين نهاد بوده باشد.
راه ديگر آن است که نامزد انتخابات از حمايت دويست و پنجاه تن از شخصيتهاي سياسي (دست کم شصت و پنج تن از اعضاي مجمع ملي ، بيست و پنج نفر از شوراي رايزني ( سنا ) و دست کم ده نفر از اعضاي شوراهاي شهر ) برخوردار باشد که اين گزينه نيز به علت حاکميت حزب حاکم بر پارلمان و شوراهاي شهري مردود است.
محمد صالح الشيخ هماهنگ کننده کميته مردمي حمايت از البرادعي به خبرگزاري فرانسه گفت ما با تشکيل اين کميته خود را براي انتخاب البرادعي در نهاد تعيين کننده حزب حاکم بسيج خواهيم کرد.
اين عضو کادر مديريتي حزب الوفد گفت ما معتقديم مي توانيم مصري ها را در اطراف البرادعي بسيج کنيم زيرا اسلامگرايان ، چپگرايان و ليبرالها البرادعي را قبول دارند.
اين مبارز سي و نه ساله افزود ما اميدواريم وي براي تنها يک دوره براي تحقق ماموريت تدوين و تصويب قانون اساسي جديد که تضمين کننده جدايي قدرتها از هم و تاسيس يک دولت قانون باشد انتخاب شود.
دفتر مطبوعاتي البرادعي در وين ،مقر آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام کرد البرادعي تمايلي به پاسخگويي به سوالات مطرح شده درباره اين موضوع ندارد.
مطبوعات مصر نيز نوشته اند البرادعي شصت و هفت ساله به مخاطبان خود توصيه کرده است در پي انتخاب نامزد جوانتري باشند.
حسني مبارک در سال دو هزار و يازده پنجمين دوره شش ساله رياست جمهوري خود را به پايان خواهد رساند.