مصر

خبرگزاری فارس- موسس شورای رهبری انقلاب مصر تاکید کرد با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر نامزدی احتمالی عمر سلیمان در انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت تاکنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از شرکت عمر سلیمان در انتخابات مصر صورت نگرفته است.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، "محمد ابو حامد" را باید یکی از اعضای پیروز حزب مصری‌های احرار (آزاد) در پارلمان این کشور برشمرد. این حزب از مدت‌ها پیش از جمله معارضان سرسخت جماعت اخوان المسلمون و بنیانگذار شورای رهبری انقلاب مصر بود که چندی پیش در اسکندریه تاسیس شد و به شدت با حاکمیت شورای عالی نظامی بر مصر مخالف کرد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره ایده معرفی نامزد منتخب نمایشی را بسان انتخاب سعد الکتاتنی به ریاست مجلس ملت دانست و گفت اخوان المسلمون در این زمینه "سیاست اگر با ما نیستی پس علیه ما هستی "را دنبال کرده‌اند.

ابو حامد در خصوص اقداماتی برای جلوگیری از شرکت عمر سلیمان در انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: تاکنون هیچ اقدامی در این‌باره اتخاذ نشده و ما می‌دانیم که بسیاری از کسانی که در دولت مبارک حضور داشتند، خود را برای نامزدی در انتخابات آماده می‌کنند، اما این بی‌فایده است، چون این صندوق‌ها هستند که رئیس جمهور را انتخاب خواهند کرد، علاوه بر اینکه به نظر نمی‌رسد،‌ اخوان المسلمون و شورای عالی نظامی مصر بخواهند دست به چنین اقدامی بزنند.

موسس شورای رهبری انقلاب مصر در بخش دیگری از گفتگوی خود درباره رابطه با ایران نیز گفت: ما در انتظار گزارش کمیسیون روابط خارجی و دفاع و امنیت ملی درباره پرونده ایران هستیم، پس از آن هم از علاقه و تمایل طرف مقابل جهت برقراری چنین رابطه‌ای مطلع خواهیم شد و سپس توصیه‌ها و پیشنهادات کمیسیون را مد نظر قرار خواهیم داد و به نظر من در این‌باره هیچ مانعی وجود ندارد.



***متن کامل این گفتگو به شرح ذیل است: ***

فارس: پارلمان مصر خواستار تشکیل دولت ائتلاف ملی شد، چه اقداماتی در این‌باره برای انحلال دولت الجنزوری اتخاذ شده است؟

- اول از همه آنکه پارلمان خواهان تشکیل دولتی جدید است که باید این خواسته خود را بر شورای عالی نظامی مصر ارائه دهد و هنگامی‌که دولت الجنزوری منحل شد، در آن زمان وقت تشکیل دولت ائتلاف ملی است، اما به نظر من وقوع چنین امری دور از انتظار باشد،‌ چون گرایش‌ها به سوی ادامه فعالیت دولت الجنزوری تا تسلیم قدرت در ژوئن آینده است و متوجه شدیم که شورای عالی نظامی مصر روز 30 ژوئن به صورت گروهی استعفای خود را ارائه خواهد داد.

وی افزود: اما اقدامات پارلمان در صورتی‌که بخواهد بر استعفای دولت الجنزوری پافشاری کند، استیضاح فوری و آنی دولت و توجیه اتهامات درباره کوتاهی‌های صورت گرفته توسط این دولت از زمان روی کار آمدن تاکنون و سلب رای اعتماد از آن است که بالطبع این حق قانونی نمایندگان پارلمان است.

فارس: آیا پارلمان مصر در برخی معاهدات و توافقنامه‌های خارجی مانند کمپ‌دیوید یا گرفتن کمک‌های خارجی از آمریکا تجدید نظر خواهد کرد؟

- در ابتدا باید بگویم که هرگونه اصلاح یا تعدیل توافقنامه کمپ دیوید به معنای اعلام جنگ علیه اسرائیل است، بنابراین تصمیم‌گیری در این‌باره به رئیس جمهور آینده مربوط می‌شود، اما در صورتی‌که پارلمان خواستار ایجاد تعدیلاتی در این پیمان شود که تضمین کننده امنیت و ثبات و استقرار کشور باشد، از دید ما بلامانع است و ما از رئیس جمهور آینده خواهیم خواست تا در این پیمان تجدید نظر کند،‌ اما نباید فراموش کنیم که طرف اسرائیلی نیز باید با اصلاحات موافقت کند.

فارس: چه برنامه‌هایی برای توسعه و گسترش روابط خود با ایران از جمله روابط استراتژیک میان دو کشور دارید؟

- اولا و پیش از هرچیز باید بگویم که شماری از نمایندگان مجلس ملت خواستار برقراری رابطه با ایران شده و در این‌باره توجیه کردند که ایران کشوری اسلامی است و مصر با ایران دارای روابط مشترکی است و برخی نیز تاکید کردند، چگونه است که مصر با اسرائیل رابطه دارد،‌ اما با ایران ندارد که البته همه خواسته‌های بر حقی بودند، به همین دلیل ما در انتظار گزارش کمیسیون روابط خارجی و دفاع و امنیت ملی درباره پرونده ایران هستیم، پس از آن هم از علاقه و تمایل طرف مقابل جهت برقراری چنین رابطه‌ای مطلع خواهیم شد و سپس توصیه‌ها و پیشنهادات کمیسیون را مد نظر قرار خواهیم داد و به نظر من در این‌باره هیچ مانعی وجود ندارد.

فارس: در این اواخر شاهد بروز بحران در روابط آمریکا و مصر در ارتباط با بازداشت فعالان در موسسات خارجی فعال در مصر بودیم که کمک‌هایی نیز به سازمان‌های مدنی مصر ارائه می‌دادند، به حدی‌که آمریکا تهدید کرده بود، کمک‌های خود به مصر را قطع خواهد کرد، و آزادی این افراد شرط ادامه کمک‌ها خواهد بود. سوال این است که چرا این بازداشت‌ها صورت گرفت و این سازمان‌ها چه کمک‌هایی به جریان‌های مصری ارائه می‌دادند؟ آیا پارلمان مصر در این پرونده دخالت خواهد کرد، یا نه؟

- بالطبع قضیه ارائه کمک‌های خارجی به نهادهای مدنی مصر در جلسه 11 مارس مورد بررسی قرار می‌گیرد و اینکه چه چیز موجب آزادی این متهمان شد، بی‌تردید وقوع چنین قضایایی دخالت شرم‌آور در امور داخلی مصر و زیر پاگذاشته شدن شرافت و کرامت مصری‌ها و استقلال در دادرسی به شمار می‌آید و مسئولان این اقدام بی‌تردید محاکمه خواهند شد و جلسه پارلمان بعدی پارلمان با حضور دولت از جمله فایزه ابو النجا، وزیر برنامه‌ریزی و همکاری بین المللی و وزیر دادگستری و وزیر هواپیمایی کشوری که اجازه فرود آمدن هواپیمای نظامی آمریکایی در فرودگاه غیرنظامی قاهره را صادر کرد و نخست‌وزیر برگزار خواهد شد. اما درباره کمک‌های آمریکا سخنان بسیاری وجود دارد که به هر روی پیگیر این قضیه هستیم.

فارس: به نظر می‌رسد، میان اخوان المسلمون و شورای عالی نظامی مصر توافقی براساس معرفی "نبیل العربی" به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته است، در صورت واقعیت داشتن این موضوع به نظر شما دمکراسی چه معنایی دارد؟

- ایده معرفی نامزد توافقی برای انتخابات ریاست جمهوری نمایشی بسان نمایش انتخاب سعد الکتاتنی به عنوان رئیس پارلمان است که پیش از ورود و گرفتن رای انتخاب وی صورت گرفته بود، به همین دلیل ایده معرفی نامزد توافقی برای انتخابات ریاست جمهوری یعنی ورود به انتخاباتی است که نتیجه آن پیشاپیش مشخص شده است، علاوه بر اینکه ماده 28 قانون انتخابات نیز زمینه را برای تقلب در این انتخابات هموار می‌سازد.

به همین دلیل من اعتقاد دارم تا زمانی‌که شورای عالی نظامی بر مصر حکومت می‌کند نباید انتخابات ریاست جمهوری هم برگزار شود، افزون بر اینکه اخوان المسلمون همواره از سیاست اگر با ما نیستی پس حتما بر علیه ما هستی تبعیت می‌کنند و به همین دلیل خواهان روی کار آمدن کسی هستند که با آنها باشد.

فارس: به نظر شما چرا انقلابیون مصر و ملت مصر در معادلات سیاسی مصر حضور ندارند و تنها این احزاب و جریان‌های سیاسی هستند که سرنوشت مصر را تعیین می‌کنند؟ آیا این دمکراسی به شمار می‌آید؟

- اخوان المسلمون خواهان رسیدن به قدرت هستند، همانگونه که در دو پارلمان ملت و شورا به قدرت رسیدند، اما مردم مصر می‌توانند رای عتماد خود را به آنهایی که دادند، از آنها باز پس گیرند، بسان آنچه که درباره شورای عالی نظامی مصر شاهد آن هستیم و همان مردمی که به شورای عالی نظامی مصر رای دادند، این رای از آنها پس گرفته و هم اکنون خواهان کناره‌گیری آنها از قدرت هستند.

فارس: گفته می‌شود، عمر سلیمان که از نزدیکان رئیس جمهور سابق مصر است، قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری مصر را دارد، آیا پارلمان مصر ترفندی برای مقابله با شرکت این افراد در انتخابات اتخاذ کرده است؟

- تاکنون هیچ اقدامی در این‌باره اتخاذ نشده و ما می‌دانیم که بسیاری از کسانی که در دولت مبارک حضور داشتند، خود را برای نامزدی در انتخابات آماده می‌کنند، اما این بی‌فایده است، چون این صندوق‌ها هستند که رئیس جمهور را انتخاب خواهند کرد، علاوه بر اینکه به نظر نمی‌رسد،‌ اخوان المسلمون و شورای عالی نظامی مصر بخواهند دست به چنین اقدامی بزنند.

فارس: چرا مصر در زمان مبارک به کشوری وابسته و فقیر تبدیل شد؟

- پاسخ به این سوال بسیار ساده است، چون مصر و ثروت‌ها و دارایی‌های آن را به سرقت برد و غارت کرد و تمام انواع آزادی‌ها و تفکر و عدالت اجتماعی را از بین برد و به همین دلیل شاهد وقوع انقلاب 25 ژانویه مصر بودیم که تاکنون نتوانسته آنگونه که باید اهداف خود را محقق کند و همین موجب شد تا من شورای رهبری انقلاب را تشکیل دهم تا چنین اهدافی را محقق کنیم.

فارس: آیا این احتمال وجود دارد که جریان سیاسی یا حزبی تشکیل شود که مسئول جبهه مقاومت باشد؟

- بله و اقدام من در تشکیل شورای رهبری انقلاب در همین راستا و برای تحقق خواسته‌‌ها و اهداف انقلاب و جلوگیری از انعقاد توافقات میان اخوانی‌ها و نظامیان صورت گرفته است.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران