واحد مرکزی خبر - کاهش احتمالی اختیارات ریاست جمهوری در قانون اساسی آینده مصر، اهمیت انتخابات آینده را کمتر می کند.
شریف فواد خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه گفت، در حالی که نگاه مردم مصر به انتخابات ریاست جمهوری در این کشور است، دهها نفر برای ثبت نام نامزدی در این انتخابات مراجعه کردند. نظام جدید انتخابات به همه شهروندان مصری اجازه ثبت نام برای نامزدی در این انتخابات را می دهد، اما شرایطی برای تایید ثبت نام این نامزدها تعیین شده است. در حالی که تاکنون حدود ششصد نفر برای نامزدی در این انتخابات ثبت نام کرده اند، پیش بینی می شود حدود ده نفر در نهایت در این انتخابات با یکدیگر رقابت کنند.
کارشناس سیاسی به العربیه گفت:«این تمایل گسترده برای ثبت نام به علت احساس رها شدن از محدودیتهای رژیم سابق است که در آن زمان فقط یک نامزد وجود داشت. دلیل دیگر هم نبود موانع قانونی، مالی یا اداری برای ثبت نام نامزدی در این انتخابات است.»
در ادامه این گزارش آمده است، کمیته قضایی ناظر بر این انتخابات تاکید کرد هیچ یک از نامزدها تاکنون نتوانسته اند امضای سی هزار نفر از مردم را جمع آوری کنند. احزاب در پارلمان مصر هم تاکنون نامزد خاصی را معرفی نکرده اند. بعضی از نامزدها برای به دست آوردن حمایت سی نماینده مجلس تلاش می کنند.
یک شهروند مصری گفت:«رئیس جمهور باید نماینده ملت مصر باشد و پس از پایان دوره ریاست جمهوری اش این منصب را ترک کند. رئیس جمهور باید آن را مسئولیت بداند و به دنبال فرصت طلبی نباشد.»
خبرنگار العربیه اضافه کرد، در سایه همزمانی مقدمات برای تدوین قانون اساسی جدید مصر با انتخابات ریاست جمهوری، همه منتظر تحولات عرصه سیاسی این کشور هستند. گروههای سیاسی می خواهند اختیارات ریاست جمهوری را کاهش دهند و بخشی از این اختیارات را به پارلمان منتقل کنند. این مسئله باعث شده است که بعضی نامزدهای این انتخابات مانند عمرو موسی در مورد شرکت در رقابت انتخابات تردید داشته باشند. بعضی معتقدند که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر از طریق توافق گروههای سیاسی به ویژه گروههای اسلام خواه مشخص خواهد شد. اما بعضی هم معتقدند که شرایط این انتخابات با انتخابات پارلمانی متفاوت است و به دیدگاه اکثریت رای دهندگان مصری بستگی دارد.