خبرگزاری فارس- تصمیم غیرمنتظره جماعت اخوان المسلمون مصر مبنی بر معرفی کردن نامزدی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری مصر ، بازتابهای متفاوتی در این کشور به همراه داشته است.
به گزارش فارس، کشور مصر از زمان پیروزی انقلاب این کشور در 25 ژانویه 2011 که سرنگونی رژیم حسنی مبارک را پس از سه دهه به دنبال داشت، شاهد تحولات زیادی به ویژه در بعد امنیتی و سیاسی بود.
مردم مصر پس از شرکت در دو انتخابات مجلس ملت و شورا که با موفقیت اسلامگرایان به پایان رسید، هم اکنون چشم به انتخابات ریاست جمهوری این کشور دوختهاند. این درحالی است که گروههای اسلامگرا و در راس آنها جماعت اخوان المسلمون مصر موفق شدند، در هر دو انتخابات پارلمانی مصر حائز اکثریت شوند و به ریاست آنها دست یابند.
پس از آن شاهد بروز بحران میان جماعت اخوان المسلمون و شورای عالی نظامی مصر بودیم و درپی آن بود که اعلام شد، جماعت تصمیم به معرفی نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آتی این کشور گرفته است، این درحالی است که تا پیش از آن جماعت بر عدم معرفی نامزدی از میان خود در این انتخابات اصرار داشت.
به هر روی جماعت اخوان المسلمون روز گذشته اعلام کرد که "خیرت الشاطر"، معاون رهبر جماعت اخوان المسلمون را برای نامزدی در این انتخابات معرفی کرده تا انتشار این خبر بازتابهای متفاوتی در جامعه مصر و شخصیتهای سیاسی و انقلابی آن داشته باشد.
"محمد سلیم العوا"، نامزد احتمالی ریاست جمهوری مصر ضمن تکذیب اخبار مربوط به کنارهگیریاش از رقابتهای انتخاباتی این کشور از اقدام اخوان المسلمون در معرفی خیرت الشاطر به عنوان نامزد این گروه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرد.
از سوی دیگر منابع وابسته به قبطیهای مقیم خارج مصر اعلام کردند که هرگز از نامزدهای اسلامگرا حتی با داشتن کارنامه و عملکرد درخشان حمایت نخواهند کرد.
این در حالی است که "جمال عبدالهادی" یکی از اعضای جوان اخوان المسلمون ضمن مخالفت با معرفی خیرت الشاطر برای انتخابات ریاست جمهوری آن را عاملی برای ایجاد دو دستگی میان اعضای جماعت قلمداد کرد.
اما خیرت الشاطر، نامزد جماعت اخوان المسلمون جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری مصر درباره شرکت خود در این انتخابات گفت که به دنبال پست نبوده و نمیتوانسته از تصمیم جماعت سرپیچی کند.
از سوی دیگر "محمد انور السادات"، رئیس حزب اصلاح و توسعه مصر ضمن ابراز شگفتی از معرفی نامزدی توسط جماعت اخوان المسلمون برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که انگیزههای این اقدام برای ما هنوز مشخص نیست، اینکه آیا این اقدام با هدف فشار بر گروه خاصی انجام شده یا اقدامی تاکتیکی به نفع اخوان المسلمون است؟
وی در ادامه افزود: من منکر این امر نیستم که نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری حق همه است، اما با توجه به این که تصمیم مذکور با اجماع جماعت و نه اکثریت آن اتخاذ شده، ممکن است بازتابها و نتایج متفاوتی به دنبال داشته باشد.
"یسری حماد"، سخنگوی حزب سلفی النور نیز در اینباره گفت: ما هنوز تصمیمی برای حمایت از الشاطر نگرفتهایم و موضع نهایی خود را هفته آینده اعلام خواهیم کرد.
این در حالی است که "محمد حبیب"، معاون سابق رهبر اخوان المسلمون در اینباره گفت: تصمیم برای معرفی خیرت الشاطر اشتباه استراتژیکی بزرگی از سوی جماعت است و در صورت موفقیت وی در این انتخابات مشکلات بسیاری برای جماعت به دنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد کرد که خیرت الشاطر نمیتواند رئیس جمهور خوبی برای مصر باشد،چون او دارای تخصص و مهارت بازرگانی و تجاری است و ویژگیها و شرایط لازم برای احراز این پست را ندارد .
معاون سابق جماعت اخوان المسلمون مصر در ادامه افزود: شاطر فاقد دیدگاه استراتژیکی سیاسی داخلی و خارجی است و فقط برای امور مربوط به سرمایهگذاری اخوان المسلمون مناسب و نه ریاست جمهوری مناسب به نظر میرسد.
از سوی دیگر "هانی حافظ"، مسئول ستاد انتخاباتی "حازم ابو اسماعیل"، نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: معرفی خیرت شاطر فرصت خوبی برای پیروزی ابو اسماعیل فراهم میآورد و اسماعیل بر ادامه رقابت انتخاباتی اصرار دارد و هرگز از این رقابت عقبنشینی یا کنارهگیری نخواهد کرد.
اما "محمد مرسی"، رئیس حزب آزادی و عدالت مصر که شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون به شمار میآید، گفت: نامزدی خیرت الشاطر برای انتخابات ریاست جمهوری به معنای زیرپا گذاشتن سیاستهای جماعت نیست، بلکه شرایط حاکم بر کشور اتخاذ این تصمیم را به دنبال داشته است.
و سرانجام اینکه "محمد بدیع"، رهبر جماعت اخوان المسلمون مصر ضمن ابراز انزجار از واکنشهای صورت گرفته در اینباره گفت: همانگونه که ما تصمیم گرفتیم حزب آزادی و عدالت را به خاطر حفظ منافع کشور تاسیس کنیم، هم اکنون نیز شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را به خاطر منافع ملی مصر انجام میدهیم و خیرت شاطر به محض انتخاب به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری از دفتر ارشاد جماعت استفعا داده است.
رهبر جماعت اخوان المسلمون مصر افزود: مصر هم اکنون به نامزد مسئولیتپذیر جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نیاز دارد و تصمیم شرکت شاطر در انتخابات پس از رایزنیهای بسیار و برای تشکیل کشوری قدرتمند صورت گرفته است.