جمهوری اسلامی-کمتر از یک ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری مصر برگزار خواهد شد. این اتفاق در حالی رخ خواهد داد که بسیاری از مردم مصر انقلاب خود را ناتمام میدانند و حضور شورای نظامی حاکم بر مصر در رأس قدرت را، ادامه حکومترانی وابستگان به رژیم سابق این کشور به سرکردگی حسنی مبارک تلقی میکنند. گر چه در صحنه داخلی مصر چنین القا شده که مبارک در حال محاکمه شدن است و ظاهرا در زندان به سر میبرد.
خبرهای منتشر شده مبنی بر اینکه حسنی مبارک (با وجود در حال احتضار بودن) خواستار تماس با یک مسئول ارشد در شورای نظامی حاکم یا معاون او شده تا در مورد خانواده و دو پسر زندانیاش با آنها صحبت کند، نشان میدهد که وی روابط عمیق و صمیمانهای با اعضای شورای نظامی حاکم بر مصر دارد و هنوز آنها را مهرههای دستنشانده خود میداند که البته به نظر میرسد چندان هم دور از واقعیت نیست.از سوی دیگر، معرفی “خیرت الشاطر” معاون دبیرکل گروه اخوان المسلمین مصر به عنوان نامزد انتخابات آینده ریاست جمهوری این کشور، در حالی که این گروه پیش از آن اعلام کرده بود برای انتخابات ریاست جمهوری نامزدی معرفی نخواهد کرد، حکایت از آن دارد که از هم اکنون رقابتها و اختلافات درون گروهی در این گروه سیاسی که البته بزرگترین گروه سیاسی در جامعه امروز مصر نیز محسوب میشود و پیش از این حدود ۴۷ درصد کرسیهای مجلس مصر را به دست آورده، در حال اوج گرفتن است. ادامه….
چرا که پیش از این، گروه اخوان المسلمین به دلیل مخالفتهایش با معرفی نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری، حاضر شده بود “عبدالمنعم ابوالفتح” عضو موثر و سابق خود را ـ که او نیز اکنون نامزد انتخابات ریاست جمهوری است ـ از دست بدهد و او را از حزب اخراج کند. ابوالفتح به دلیل تاکید بر نامزدی خود در انتخابات آینده ریاست جمهوری مصر هنگامی که اخوان المسلمین مخالف نامزدی اعضای خود در انتخابات بود، از این حزب اخراج شد.
وجود دو مبلغ مذهبی دیگر در میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر، تعداد نامزدهای اسلامگرا برای ریاست جمهوری این کشور را تاکنون به عدد چهار رسانده است. این موضوع تاکید مکرری بر آغاز اختلافات سیاسی و جناحی در میان اسلامگرایان مصری است که میتواند به نقطه ضعفی بزرگ برای آنان تبدیل شود. طبعا دولتهای استکباری غربی که از تحولات اخیر مصر دل خوشی ندارند و از قیام مردم این کشور که منجر به برکناری مهره موثر آنها در منطقه خاورمیانه شد ناراضی هستند، از این نقطه ضعف میتوانند سوءاستفاده موثری در جهت اهداف پلید خود از جمله به قدرت رساندن مهرههای شناخته شده و آماده به خدمت از جمله کسانی مانند “عمرو موسی” نمایند که سالها در خدمت اهداف سیاسی آنان در حکومت مبارک بوده است.
تعدد نامزدهای اسلامگرا در انتخابات آتی ریاست جمهوری مصر، همچنین ضربه سنگینی بر چهره و سابقه گروههای اسلامی در این کشور خواهد بود، چرا که مردم مصر حاضر نیستند در شرایطی که هنوز انقلاب خود را پایان یافته نمیدانند شاهد ترویج روحیه قدرتطلبی در میان چهرههای سیاسی، آن هم چهرههای سیاسی منتسب به اسلامگرایی باشند.