امريکا خواستار اجراي توافق نامه تقسيم قدرت و اصلاحات سياسي در زيمبابوه شد.
امريکا روز سه شنبه به رابرت موگابه رئيس جمهور زيمبابوه اعلام کرد اگر مايل است روابط واشنگتن و هراره بهبود يابد، توافق نامه تقسيم قدرت را که با رهبر جناح مخالف امضا کرده است به طور کامل اجرا کند و اصلاحات دموکراتيک در کشورش ايجاد کند.
پس از انکه رئيس جمهور زيمبابوه اعلام کرد اماده است با کشورهاي غربي روابط جديد برقرار کند، وزارت امور خارجه امريکا با انتشار بيانيه اي از موگابه خواست اراده و حسن نيت خود را در اين زمينه با اقدامات محسوس نشان دهد.
يان کلي، سخنگوي وزارت امور خارجه امريکا در اين بيانيه اعلام کرد ما از رابرت موگابه مي خواهيم تعهد خود را براي برقراري روابط مثبت و سازنده با امريکا نشان دهد و براي اينکار توافق نامه سياسي تقسيم قدرت را که سپتامبر سال دو هزار و هشت با مورگان چانگراي رهبر جناح مخالف امضا کرده است به طور دقيق به اجرا گذارد
رابرت موگابه که در پي اجراي اصلاحات کشاورزي جنجال برانگيز در سال دو هزار به تدريج توسط جامعه بين المللي به انزوا رانده شد، از طرف کشورهاي غربي متهم شده است که از اجراي کامل و دقيق توافق نامه سياسي تقسيم قدرت که با رقيب پيشين و نخست وزير کنوني خود امضا کرده است خودداري مي کند.
مورگان چانگراي که در انتخابات سراسري گذشته زيمبابوه رقيب اصلي رابرت موگابه بود در ماه فوريه به عنوان نخست وزير منصوب شد.
رابرت موگابه براي اولين بار از زمان استقلال زيمبابوه در سال هزار و نهصد و هشتاد، در انتخابات پارلماني پيشين اکثريت را در پارلمان از دست داد.
زيمبابوه که بيست و نه سال است توسط رابرت موگابه اداره مي شود، از يکسال پيش با بحران اقتصادي شديد روبرو شده است. کشورهاي غربي که انتخاب مجدد رابرت موگابه را در انتخابات رياست جمهوري اخير اين کشور قبول ندارند بر اين عقيده هستند که اصلاحات کشاورزي سختگيرانه اي که در سال دو هزار در زيمبابوه به اجرا گذاشته شد و در نتيجه ان دولت موگابه زمينهاي کشاورزان و مزرعه داران سفيد پوست را از انها گرفت، عامل اصلي بحران اقتصادي اين کشور افريقايي است اما رابرت موگابه ريشه مشکلات اصلي اقتصاد کشورش را سياستها و رويکرد خصمانه غرب در قبال هراره مي داند و معتقد است تحريمهايي که کشورهاي غربي بر دولت زيمبابوه تحميل کرده اند عامل اصلي وخامت اوضاع اقتصادي اين کشور است.
سه شنبه گذشته رابرت موگابه در مراسم گشايش پارلمان کشورش در هراره ابراز اطمينان کرد که زيمبابوه براي برقراري روابط جديد و همکاري سازنده با همه کشورهايي که در گذشته دشمن اين کشور بوده اند يک رويکرد مثبت در پيش خواهد گرفت.
با اين وجود سخنگوي وزارت امور خارجه امريکا خاطر نشان کرد رئيس جمهور هشتادو پنج ساله زيمبابوه که از زمان استقلال زيمبابوه در سال هزار و نهصد و هشتاد قدرت را در دست دارد مي تواند براي نشان دادن تعهد و حسن نيت خود براي اجراي اصلاحات سياسي و برقراري روابط جديد با غرب، اقدامات محسوس انجام دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، يان کلي همچنين از رابرت موگابه خواست در اين راستا به بازداشت مخالفان سياسي، پيگردهاي قضايي با انگيزه هاي سياسي و همچنين مصادره اراضي کشاورزي با زور، پايان دهد. کشورهاي غربي و در صدر انها امريکا خواستار ان هستند که دولت زيمبابوه ضمانتها و شواهدي ارائه کند که اصلاحات مورد نظر در اين کشور به اجرا گذاشته مي شود.