ایرنا-'آلن ژوپه' وزیر امور خارجه فرانسه شورشیان در حال پیشروی و تسخیر شهرهای شمالی كشور آفریقایی مالی را به اقدام سیاسی و بسیج جامعه جهانی تهدید كرد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ژوپه با ادعای خطر تشدید فعالیت القاعده افزود: فرانسه قصد دارد در سطح منطقه ای و شورای امنیت سازمان ملل علیه خطر كنونی در مغرب اسلامی بسیج شود.
ولی گفته شده كه یك ' حكومت اسلامی ' در این كشور هستند.
وزیر امور خارجه فرانسه با طرح احتمال وجود گرایش های اسلامی تندرو در این فعالیت ها، افزود: هرچند اهداف اصلی شورشیان در مالی كاملا مشخص نیست ولی ضروری است یك پاسخ منطقه ای به خطری كه دامنه آن از لیبی تا نیجریه گسترده است، پیدا شود.
زوپه گفت: تنها همكاری الجزایر، موریتانی و غرب آفریقا با حمایت و پشتیبانی فرانسه و اتحادیه اروپا میتواند زمینه ساز پیشرفت در این زمینه باشد.
درهمین حال 'ژرار آرو' سفیر دایم فرانسه در سازمان ملل گفته است: پاریس با شركای خود در شورای امنیت به 'توافق اصولی' برای صدور بیانیه در باره مالی دست یافته و امیدوار است متن آن چهارشنبه آینده در این شورا تصویب شود.
بنا بر اعلام منابع خبری فرانسوی، پیش نویس این بیانیه، كودتا و حملات شورشیان در شمال مالی را محكوم كرده و خواستار برقراری مجدد نظم بر پایه قانون اساسی در این كشور كشور شده است.
در این بیانیه بر ضرورت برقراری مجدد دولت برگزیده مردمی در مالی، تفویض قدرت به 'آمادو تومانی توره' رییس جمهور منتخب این كشور و حمایت از تلاش های مجامع اقتصادی كشورهای غرب آفریقا (Cédéao) برای امكان خروج از بحران جاری تاكید شده است.
در همین حال برخی كارشناسان، مداخله نظامی فرانسه در مالی را بی فایده می دانند و معتقدند، این كشور 'ژاندارم' آفریقا نیست و بیشتر تلاش خواهد كرد با هماهنگی مجامع بین المللی از جمله شورای امنیت و اتحادیه آفریقایی در صورت لزوم، به ارسال تجهیزات به منطقه اقدام كند.
این درحالی است كه شورشیان 'طوارق' توانسته اند در زمان كوتاهی از آغاز حملات خود، شماری از شهرهای شمالی را كاملا تحت سلطه و كنترل خود درآورند.
شورشیان كه شهرهای 'تومبوكتو'، 'كیدال'، 'گائه'، و 'موپتی' به عنوان بخش های وسیعی از شمال مالی را تصرف كرده اند، در حال پیشروی به مركز این كشور هستند.
شورشیان طوارق كه گفته می شود از پشتیبانی گروه 'عقمی' كه به انجام فعالیت های تروریستی شهرت دارد، برخوردارند، در حالی فعالیت های جنگی خود را افزایش داده اند كه دو هفته پیش نیز نظامیان با یك كودتا قدرت را در مالی تصاحب كردند و این اقدام با محكومیت اتحادیه آفریقایی مواجه شده است.
تلاش ها در مجامع بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل برای یافتن راه حل بحران مالی جریان دارد.